Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
АБВ потребител - специалист
Иска да не ти трепери ръката, да си спокоен и да гледаш. Ето и тук човека не прави някакви магий и извънземни движения. Аз като ви казвам че от електрожен , до електрожен има голяма разлика, някой господа тук ,които са уж майстори, го удрят на подигравка. Но пред фактите и Боговете мълчат, това е положението. Хубав ден. :)
mikluho - специалист
Мдаааааа, иска се практика и знаене :)
Ама чак да инвестирам в нов електрожен :?
enigma79 - напреднал
Здравейте дали това устройство (jasic 200p ac/dc) е добро за домашна работа?
Като в близко бъдеще ще има доста работа за него по един мой проект,като метал стомана,алуминий и малко медна тръба.
Прикачен файл:
SmartSelect_20200507-205406_Chrome.jpg
нед май 03, 2020 4:05 pmmikluho написа:
Практика да, но чак пък толко знаене. :) Щом заваряваш с телчарката добре, не би трябвало и това да ти е проблем. Ето ,дори и при дебела ръжда като се зачисти метала пак става прилично, и то без никакви сложни движения. Трябва да подбереш правилния ток , палиш електрода и бавно го движиш право назад на 2-3 мм от метала , като наблюдаваш стопилката , както го прави американеца от клипа . Пробвай Колега ,трябва да стане :) А ако пак не иска ,намери си читав електрожен.
Прикачен файл:
жез 3.jpg
Прикачен файл:
жез 2.jpg
Прикачен файл:
жез 1.jpg
koveslav - майстор
нед май 03, 2020 4:05 pmmikluho написа:
Като е само за любителски цели,намираш някой познат,за когото знаеш,че се справя прилично със заваряване.Няма нужда той да е профи.Помоли го да ти покаже как заварява и ти да пробваш същото с неговия електрожен,без значение какъв и каква марка е той.Ако при едни и същи условия и електроди с неговата машина се справяш,а с твоята не става....работата е ясна.Има много видове безотказни,но отвратително работещи електрожени и телоподаващи по пазара.Ако попаднеш на такъв екземпляр,ако ще и със 100% ПВ да е,това изобщо не те "топли".
Абсолютно съм съгласен с това което казва Koveslav. :) Миналата година ходих да купувам един зав.трансформатор-правен. Включих да го пробвам, той духа като резак, изобщо не става за заваряване. А собственика вика, ти не можеш да заваряваш , купи го , пък с времето ще се научиш. :-D Търговски трикове :-D много хора разчитат на това. Е да, ама не, беше казал някой. :)
enigma79 - напреднал
Май темата е позамряла та чак май и умряла :axe:
Е поръчах си този Jasic на промоция и с 36 месеца гаранция,да се надявам че ще се напаснем :lol: :weedman:
koveslav - майстор
пет май 08, 2020 11:48 amenigma79 написа:
Е поръчах си този Jasic на промоция и с 36 месеца гаранция,да се надявам че ще се напаснем :lol: :weedman:
Сори,че не ти отговорихме,не е пренебрегване на въпроса ти.По-нагоре и аз бях попитал някой има ли мнение зда JASIC и дали е работил,защото съм чувал ласкави приказки за марката от тук от там,но не и аргументирани мнения.
koveslav - майстор
пет май 08, 2020 9:26 amАБВ потребител написа:
..... Миналата година ходих да купувам един зав.трансформатор-правен. Включих да го пробвам, той духа като резак, изобщо не става за заваряване.
Щом са ти интересни трафовете,да споделя нещо интересно,на някой може да му е от полза.Братовчед ми си взел аванта отнякъде един Айнхел от евтините сиви серии,нещо модел 150,па бил 120A,някакви такива ги пишеше .Дъгата му беше отврат и изключваше на всеки електрод,мъчеше се,лепнеше и с 2,5мм .Отворих да го прегледам-кофти връзки и на заваръчните кабели и на захранването,защото намотките алуминий и кербовките не държат.Стегнах всичко както трябва с болтове и клеми и заработи,пробвах го с няколко електрода,даже и с 3,25,като за немарков траф заработи направо приятно.Пак грее,ама вече не изключва.Затворих го и той го прибра.Опитал да прави нещо след ден-два и пак ме търси,че пак не ще.Пак работеше лошо.Отворих,рзгледах-всичко ок.Пробвам,работи нормално......Какво се оказа-без ламаринения капак работи,с него не ще.Нещо дебелата ламарина екранира трафа.А ламарината наистина се оказа доста дебела и капака е направо масивен..Направихме кутия от листове текстолит,сложихме и вентилатор и не стига,че вече работи,ами и още олекна и сега вече си има съвсем преносимо електроженче с плавна безстепенна настройка на ампеража,идеално за дребни работи.Полека-лека даже и цяла ограда от профили си направи вече с него....
enigma79 - напреднал
пет май 08, 2020 4:40 pmkoveslav написа:
пет май 08, 2020 11:48 amenigma79 написа:
Сори,че не ти отговорихме,не е пренебрегване на въпроса ти.По-нагоре и аз бях попитал някой има ли мнение зда JASIC и дали е работил,защото съм чувал ласкави приказки за марката от тук от там,но не и аргументирани мнения.

Благодаря вече е поръчан и пътува към мен :axe: :partyman: Важното е че няма CPU и е чисто аналогово а това значи ремонтно пригодно за след гаранцията :supz: :finga:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: