Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Значи се е прецакал бойлера.
Иначе, идеята беше да няма други включени неща.
Но щом пада, значи работата е ясна.
moimoimoi - майстор
гледах снимки от нета на бойлери fleck и на фланеца бяха 3 нагреватела по 1000вата
т.е. ако един от трите е дефектирал може да се изключи и да си остане само на два да работи

a може и нещо елементарно да е- като нагоряла клема или кабел в бойлера
Димитър Димов - специалист
съб май 09, 2020 7:24 pmmoimoimoi написа:
гледах снимки от нета на бойлери fleck и на фланеца бяха 3 нагреватела по 1000вата
т.е. ако един от трите е дефектирал може да се изключи и да си остане само на два да работи

a може и нещо елементарно да е- като нагоряла клема или кабел в бойлера
То може,ама щом бащата на девойчето в БГ иска съвет,то значи че тя е на Вие с тези неща.Все пак 100 евро за нагоряла клема [-X.Преди 10 и повече години когато моя милост се подвизаваше по Италия го имах този проблем. Хазяина искаше 50/50 и да купим нов бойлер при положение че знаеше че след 3 м. си заминавам окончателно за БГ.,след отказа ми рече че няма проблеми и бойлера може да се ползва и така.Е Митката си купи едно 30 лт. бойлерче и на тръгване си го взе,все пак този от квартирата можеше да се ползва още - по думите на Пино. Вече 10 + год. ми служи без пробемно,да не му е уроки.
lyubohar - майстор
Да,в Испания всички уреди,които се повредят след първата година са за сметка на наемателя.
Боийлера може би минава като базово оборудване и сега преговаря с хазаина.
А иначе ако бях там можех да закърпя положението.Накупил съм инструменти там и всяко ходене
оправям всичко.Не успях миналата година да оправя само подовото,че имаша прекъсване някъде
връзката под-стена.Имах тук тема.
kozl - майстор
съб май 09, 2020 7:09 pmlyubohar написа:
Вероятно си е бил отворен крана.
И си е била топла водата.Явно си е за нов.Ще гледа да е същият модел.Ще питам после за мощноста.Не би трябвало да има и други уреди на този бушон.
Важна подробност е,че там водата е страшно варовита.Оставил съм там едно китайско всичкомерче и я накарах да провери на щепсела дали има късо-на обнвата за верига със зумер.Не свири.
Пробвано е в друг контакт и пада главния.Това го писах.
Колкото до ученето-ами аз съм учил 20г.за моята професия.Колко да си учил да прегледаш един бойлер?Заплатите им там са страшно малки.
Но това е друга тема.Да не разводнявам.
Къде е мерила по щепсела? М-у защитна клема и щифтовете мерила лие или само м-у щифтовете?
Ако в бойлера има пробив към корпус и корпуса е занулен, дали пък при обръщане на щепсела към контакта бойлера няма да проработи :?
Последна промяна от kozl на нед май 10, 2020 2:49 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Дтз има. Какъв щепсел ще обръщаш. Главния бушон пада. Какъв щепсел ще обръщаш. Или ремонт или смяна на боилера. Без да се къпят едва ли ще стане
lyubohar - майстор
Значи главния бушон пада,когато се включи на друг контакт.
Иначе като е на неговия си контакт си пада само неговия бушон.
Как разбрахте,че има ДТЗ? За да знам за в бъдеще.
Освен това като се обърне щепсела няма ли да има опасност да има фаза на корпуса?
Не съм сигурен и какви са тръбите на инсталацията.
kozl - майстор
нед май 10, 2020 1:49 pmkrasi92 написа:
Дтз има. Какъв щепсел ще обръщаш. Главния бушон пада. Какъв щепсел ще обръщаш. Или ремонт или смяна на боилера. Без да се къпят едва ли ще стане
Де го тва ДТЗ :?

Изображение

Щепсела на бойлера
съб май 09, 2020 2:26 pmlyubohar написа:
Усъмних се в щепсела на бойлера и накарах да го проверят-бил добре.
Най-вероятно щерката няма сама да се справи и ще требат кинти за ремонт или подмяна на бойлера.
А на мен би бе любопитно, щото има некво студио "Х" и реших, че щом бойлера е на щепсел и контакт може да е допрело нещо до корпус или нагревател да е пробил към корпуса.
kozl - майстор
нед май 10, 2020 2:20 pmlyubohar написа:
Значи главния бушон пада,когато се включи на друг контакт.
Иначе като е на неговия си контакт си пада само неговия бушон.
Има логика в тва оти АП-то е крива В, доколко вида на снимката и би следвало да изпреварва кривата С :?
lyubohar - майстор
И на мен ми е интересно.
Тази ситуация се е случила в 20ч.като са монтирали съдомиялната и са затворили главния кран,който е на стената до бойлера.
Чудя се защо им е трябвало да го затварят,когато зад съдомиялната си има кран за нея и е бил затворен
след като се е повредила.
Та като са пуснали водата от главния кран се е случила случката с бойлера и са разбрали на сутринта,че не бачка.
Няма логика да се повреди точно тогава.Според мен.
Щепсела го провериха с веригомера на мултицедчето.Щом не свири,значи няма късо в него.
Ще ги накарам да го сменят.
Снимката на част от таблото е стара,когато се опитвах да оправя подовото в една от стаите.
И този бушон в жълтия кръг вероятно е за подовото.

Тема "Проблем за бойлер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: