Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
veselin genchev - специалист
Izvinjvam se za "MAIMUNITCATA".
Iskam da napravj efektna iznenada za nova godina.Imam njkakvi spomeni ot kitaiskite filmi,tam puskat edni sveteshti feneri i te politat vav vazduxa,napravenisa na printcipa na tezi golemite baloni s goreshtij bazdux.Ta idejta mi e tai kato ne moga da si napravj tolkova "sveteshti feneri" i dori neznam kak ima li njkakav nachin kato se naduvat balonite da se vkara njkakvo praxoobraxno veshttestvo ili neshto drugo i da svetjt vav vazduza. :?

Искам да направя ефектна изненада за нова година. Имам някакви спомени от китайските фирми, там пускат едни светещи фенери и те политат във въздуха, направени са на принципа на тези големите балони с горещ въздух. Та идеята ми е тай като не мога да си направя толкова "светещи фенери" , и дори не знам как има ли някакъв начин като се надуват балоните да се вкара някакво прахообразно или нещодруго и да свети във въздуха.
Kondor - напреднал
Здравей! Много интересен филм си гледал : Може да си купиш един голям балон и да вкараш в него цветна лампичка свързана с кабел към токов източник и да напълниш балона с хелий. Майсторството ще е ако балона издигне крушката и не издиша въздуха :>
Ако не стане звънни на тия от филма да ти пратят някой балон за коледа като подарък :D

Прикачен файл

balon.jpg
balon.jpg (15.83 KиБ) Видяна 6077 пъти
Kondor написа:
Здравей! Много интересен филм си гледал : Може да си купиш един голям балон и да вкараш в него цветна лампичка свързана с кабел към токов източник и да напълниш балона с хелий. Майсторството ще е ако балона издигне крушката и не издиша въздуха :>
Ако не стане звънни на тия от филма да ти пратят някой балон за коледа като подарък :D

Kondor, става въпрос за нещо такова:
http://vbox7.com/play:b49e6d42
но тези са много големи, а на мен ми трябват много като количество и малко време за пускането им във въздуха.
Kondor - напреднал
Това си е точно като топловъздушните балони. Ако един балон е три или четири местен, се има предвид при стандартна атмосфера – 15 градуса температура на околния въздух и 760 мм живачен стълб налягане на морското ниво. Ако летим лятото в България, когато температурата на въздуха е над 30 градуса, подемната сила на балона намалява. Подемната сила на балона се оформя по формула - разликата на температурата вътре в балона и навън. Загряваме с газова горелка въздуха в купола и когато стане достатъчна разликата на околния въздух и на въдздуха, вътре в балона, той се издига. В този смисъл го управлявам вертикално. Мога да го издигна по-нависоко или като го охладя, да снижа. Но хоризонтално се придвижвам с посоката и скоростта на вятъра - буквално на където те духне вятъра. Тук идва умението на пилота да използва въздушните течения, защото на различни нива въздушните маси са в различна посока. Дано съм успял да ти помогна :)

Прикачен файл

baloni.jpg
baloni.jpg (28.36 KиБ) Видяна 6004 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хелий - от карнавалните магазини.
8180 - майстор
Доколкото знам обикновените балони издържат с Хелий мах. 1-2 дни - просто Хелият по малко дифундира. Дали има "специални" за Хелий - не знам, но да се има предвид - дали ще се достигне трайно целта.
Всичко ще трябва да се подготви, а пълненето час/два преди купона.
Диодите и батерии също ще натежат, което пък да се пробва предварително - евентуално размера на балона.
masteradmin - майстор
мисля да спрете дотук - другия начин е да изтрия темата...
$64EN - специалист
ех да можеше и всички други заяжданици от форума да спрат до тук , щеше да е много добре . уви хората ги влече и им харесва :sad:

кондор тва ми мяза на спйдфеста ? или греша? :)

Изображение

veselin genchev в запалките с фенерчета механизмът за светене е много подобен на този от клипчето ( междо другото много готини клипчета , ще разбиеш всички по празниците :) ) . 3 батериики , и диодче + комутаторче . самоче за балоните мисля че няма нужда от 3 батерии , и една ще свърши работа . извинявай но мисля и аз да се възползвам от страхотната ти идея :klatsch: :respekt: , като имам напредак ще пиша :)
"Maimunitca" izvinjvam se.
Kondor ,ako ima neshto izvinjvai. :prost:

Тема "Светещи балони или нещо такова, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: