вт май 12, 2020 1:12 amТрифон П.Трифонов написа:Ми то не остана бре. От какво се чисти?пон май 11, 2020 11:55 pmn_a написа: На комшийската кайсия завръзът се сипе по земята. На що да се дължи това?Чисти се.
вт май 12, 2020 11:15 amlpoik написа:Градинар съм колкот арменец миньор. Питай другаде, че ше се обезбамиш.![]()
![]()
Трифоне,сееш ли бамя? Я кажи как се сее,кога и ако има още подробности.
![]()
![]()
![]()
вт май 12, 2020 11:37 amn_a написа:Руска, толкос разбирам и аз. Тъй съм чул, че излишното, дето не може да го изхрани, падало.вт май 12, 2020 1:12 amТрифон П.Трифонов написа:Ми то не остана бре. От какво се чисти?пон май 11, 2020 11:55 pmn_a написа: На комшийската кайсия завръзът се сипе по земята. На що да се дължи това?Чисти се.
А, и доста смокинки опадаха... вече ше берем, те се сипят
Друг път падат, ама по-ранко и по-по малко...
вт май 12, 2020 12:54 pmТрифон П.Трифонов написа:Абе и аз съм чул,че излишното пада,ама секоя година една слива(синя) тамън върже и сичко пада.Една не остане.Май требе пръскане.вт май 12, 2020 11:15 amlpoik написа:Градинар съм колкот арменец миньор. Питай другаде, че ше се обезбамиш.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То още и едно коренче домат не съм посял тая година, че и други неща наскачаха.
вт май 12, 2020 11:37 amn_a написа:Руска, толкос разбирам и аз. Тъй съм чул, че излишното, дето не може да го изхрани, падало.вт май 12, 2020 1:12 amТрифон П.Трифонов написа:Ми то не остана бре. От какво се чисти?
Чисти се.
Друг път падат, ама по-ранко и по-по малко...
вт май 12, 2020 3:03 pmlpoik написа:А, добрутровт май 12, 2020 12:54 pmТрифон П.Трифонов написа:Абе и аз съм чул,че излишното пада,ама секоя година една слива(синя) тамън върже и сичко пада.Една не остане.Май требе пръскане.вт май 12, 2020 11:15 amlpoik написа:Градинар съм колкот арменец миньор. Питай другаде, че ше се обезбамиш.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То още и едно коренче домат не съм посял тая година, че и други неща наскачаха.
вт май 12, 2020 11:37 amn_a написа:Руска, толкос разбирам и аз. Тъй съм чул, че излишното, дето не може да го изхрани, падало.
Ми то не остана бре. От какво се чисти?
Друг път падат, ама по-ранко и по-по малко...![]()
![]()
![]()
![]()
нед май 10, 2020 6:54 ampreslav написа: Вчера реших да пусна поливката на доматите за малко, най-после се наканих и подложих ваничка под една от капките - при моето налягане и дължини на лентите се получи, че едната капка "процежда" 700 мл. вода за час. Така и не съм намерил до сега информация колко често и с какво количество вода се поливат доматите??? Направих някакви груби сметки (без кръчмар), очаквам за сезона да отидат 6-10 кубика вода, много ли са, малко ли са не знам, но по цените на нашето ВиК, това ще са 30-40 лв./сезон, което ми звучи напълно приемливо за около 90 кофички с по два корена домати. Очаквам някой да ме коригира с лични наблюдения - за сега не възнамерявам да слагам водомер и да меря по-точно консумацията на вода (водата ни е от собствен водоизточник), просто се подготвям психически какво би било ако остана само на ВиК.Преди години и аз търсих поливни норми,опрях и до Садово. Оказа се че всичко опира до структурата на почвата,за всеки район поливките са различни.Определя се опитно или при анализ на почвата.В моя двор 1 декар имам три вида почва.
Тиквички, краставици, и боб са вече избили, но не бързаме да ги изнасяме на полето - струва ми се, че сутрин е все още хладно и не ми се поемат рискове.
Успех на останалите начинаещи!
вт май 12, 2020 11:15 amlpoik написа:сей отдавна е време. Вече ще я буча на местата и. Няма нужда от подпора - расте нагоре прът. Към есента е дебел към 2,3-3см и трудно се скубе. като започне да зрее почти всеки ден се бере. Може да помагаш с опрашване - захарен сироп. При мен е на капково.като береш гледай внимателно - береш 5-6-7 см , ама след ден два гледаш че има по 10 см . Миналата година специално нея не съм я пръскал, ако ми остане р-р опръсквам с медно съдържащи / сменям ги за асмите и дръвцата/.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: