Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
lpoik - специалист
:? :? :? Трифоне,сееш ли бамя? Я кажи как се сее,кога и ако има още подробности. :drinkers: :rock: :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт май 12, 2020 1:12 amТрифон П.Трифонов написа:
пон май 11, 2020 11:55 pmn_a написа:
На комшийската кайсия завръзът се сипе по земята. На що да се дължи това?
Чисти се.
Ми то не остана бре. От какво се чисти?
А, и доста смокинки опадаха... вече ше берем, те се сипят
Друг път падат, ама по-ранко и по-по малко...
вт май 12, 2020 11:15 amlpoik написа:
:? :? :? Трифоне,сееш ли бамя? Я кажи как се сее,кога и ако има още подробности. :drinkers: :rock: :partyman:
Градинар съм колкот арменец миньор. Питай другаде, че ше се обезбамиш.
То още и едно коренче домат не съм посял тая година, че и други неща наскачаха.
вт май 12, 2020 11:37 amn_a написа:
пон май 11, 2020 11:55 pmn_a написа:
На комшийската кайсия завръзът се сипе по земята. На що да се дължи това?
Чисти се.
Руска, толкос разбирам и аз. Тъй съм чул, че излишното, дето не може да го изхрани, падало.
lpoik - специалист
вт май 12, 2020 12:54 pmТрифон П.Трифонов написа:

Чисти се.
Руска, толкос разбирам и аз. Тъй съм чул, че излишното, дето не може да го изхрани, падало.
Абе и аз съм чул,че излишното пада,ама секоя година една слива(синя) тамън върже и сичко пада.Една не остане.Май требе пръскане. :drinkers: :rock: :partyman: :?
borchoyor - специалист
вт май 12, 2020 3:03 pmlpoik написа:
вт май 12, 2020 12:54 pmТрифон П.Трифонов написа:

Абе и аз съм чул,че излишното пада,ама секоя година една слива(синя) тамън върже и сичко пада.Една не остане.Май требе пръскане. :drinkers: :rock: :partyman: :?
А, добрутро🤗
nikel - специалист
нед май 10, 2020 6:54 ampreslav написа:
Вчера реших да пусна поливката на доматите за малко, най-после се наканих и подложих ваничка под една от капките - при моето налягане и дължини на лентите се получи, че едната капка "процежда" 700 мл. вода за час. Така и не съм намерил до сега информация колко често и с какво количество вода се поливат доматите??? Направих някакви груби сметки (без кръчмар), очаквам за сезона да отидат 6-10 кубика вода, много ли са, малко ли са не знам, но по цените на нашето ВиК, това ще са 30-40 лв./сезон, което ми звучи напълно приемливо за около 90 кофички с по два корена домати. Очаквам някой да ме коригира с лични наблюдения - за сега не възнамерявам да слагам водомер и да меря по-точно консумацията на вода (водата ни е от собствен водоизточник), просто се подготвям психически какво би било ако остана само на ВиК.
Тиквички, краставици, и боб са вече избили, но не бързаме да ги изнасяме на полето - струва ми се, че сутрин е все още хладно и не ми се поемат рискове.
Успех на останалите начинаещи!
Преди години и аз търсих поливни норми,опрях и до Садово. Оказа се че всичко опира до структурата на почвата,за всеки район поливките са различни.Определя се опитно или при анализ на почвата.В моя двор 1 декар имам три вида почва.
kr1100 - майстор
сей отдавна е време. Вече ще я буча на местата и. Няма нужда от подпора - расте нагоре прът. Към есента е дебел към 2,3-3см и трудно се скубе. като започне да зрее почти всеки ден се бере. Може да помагаш с опрашване - захарен сироп. При мен е на капково.като береш гледай внимателно - береш 5-6-7 см , ама след ден два гледаш че има по 10 см . Миналата година специално нея не съм я пръскал, ако ми остане р-р опръсквам с медно съдържащи / сменям ги за асмите и дръвцата/.

Никел - гледай всеки вид почва колко е влажна след поливка на другия ден. Или си купи влагомер.
П.П. А пък на едната ми смокиня нищо не опадва. На 1,5м е от кладенеца, и преди време и чоплех висящите корени в кладенеца на над 4,5м дълбочина. Смокинята пуска корени на дълбочина. Не напразно я сеят около оазиси. в пясъка.
nikel - специалист
Отдавна съм си изяснил поливната норма на зеленчуците в моята зеленчукова градина.Помага и редовното влагане на оборски тор, а сложих и пясък на картофите.
lpoik - специалист
kr1100 --Благодаря.утре сея бамята.По колко семки слагаш и на какво разтояние. :? :partyman:
kr1100 - майстор
вт май 12, 2020 8:51 pmlpoik написа:
kr1100 --Благодаря.утре сея бамята.По колко семки слагаш и на какво разтояние. :? :partyman:
По 1 в кофичка или директно в дупката на мулча. Дупките са през 35-40см.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: