нед май 10, 2020 8:50 amkozl написа: Нова въпрос.До тук да, при откачен проводник все още:
След като си свалил главния в ГРТ - горе никъде няма ток.![]()
После си откачил един проводник, който мислиш, че е за силовите и си завил главния в ГРТ.
И при 3 отвити башона в ап.табло - светеше ли в коридора?
След като ги зави светеше ли в коридора?
Другото което си описал при откачен проводник ли е?
съб май 09, 2020 11:54 pmStanTheMan написа: Слязох отново долу, смъкнах главния бушон, закачих си откачения кабел...От тук надолу съм описал като върнах проводника на мястото му какво стана.
Иначе си светеше в коридора - и при завити, и при отвити. Коридорът е включен директно долу на шината още на първия бушон - “силови” - вижда се на снимките. Това и допълнително съм проверил с дърпане на кабела, като разглобих ключа, че фазата тръгва надолу към ключа и се връща нагоре след това - тук няма изненади.
нед май 10, 2020 8:50 amkozl написа:В т.ч. и на мен - още в първия пост съм посочил, че подозирам "целта" да е усилване на инсталациятасъб май 09, 2020 11:54 pmStanTheMan написа: Филмът продължава: Продължих с опитите и завинтих All+осветление предпазител - тук нямаше изненади, всичко си е, както преди - свети си осветлението заедно с "обикновените" контакти си имат фаза. Не знам какво, обаче,съб май 09, 2020 11:54 pmStanTheMan написа: Добрата новина до тук е, че нямам 2 влизащи фази в апартаментаТо на повечето им е ясно от началото, че нямаш 2 фази щото щеше да имаш междуфазово късо. Имаш 2 проводника от една и съща фаза и най-вероятно случаят е като:нед май 10, 2020 7:38 ammoimoimoi написа: пп: скоро бях в София и в едно блокче на Раковски 40 инсталацията беше подобна: захранването идва в една разклонителна кутия до таблото и от кутията се захранва някаква линия преди таблото,а самото табло също само с 3 предпазителя въпреки че апартамента беше с 5 стаи.

Ще проверя дали има такова етажно табло/кутия.
Иначе по подозрението за преграждане на апартамента - няма как, апартаментът си е идентичен с тези на съседите по другите етажи, а и напълно съвпада с оригиналния нот.акт

Отделно да успокоя всички, за да няма излишно напрегнати и съответно пишещи колеги: Инсталацията, както посочих и по-рано, ще се преправя и то с главното участие на специалист. Все още градим проекта за това, като трябва да се реши дали новата ще лежи частично на съществуващата или 100% ще е нова с проводници по тавана, т.к. възнамерявам да слагам вата на тавана.
Но преди това, Колеги, ще установя и оценя какво е положението със сегашната инсталация, за което благодаря на всички, които ми помогнаха до тук! Аз няма как да неглежирам факта, че при смъкнати предпазители в апартамента, аз си пусках прахосмукачката в спалнята, а сега след един малък опит и в крайна сметка без никаква промяна в направата на инсталацията тази фаза отгоре изчезна яко дим

Единствено трябва да ви се извиня, че миналия път не си бях подсигурил пробна лампа, което го отчитам като сериозна грешка от моя страна в случая!