Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
Клещи не препоръчвам, защото може да заоблиш шестограма с клешите ако не си як в ръцете.
Е този маркуч дето е към изтеглащия се аератор, какво го прибира?
При мен е тежест, която нарекох топуз.
zlatan - помощник
вт май 12, 2020 2:30 pmkozl написа:
Клещи не препоръчвам, защото може да заоблиш шестограма с клешите ако не си як в ръцете.
Е този маркуч дето е към изтеглащия се аератор, какво го прибира?
При мен е тежест, която нарекох топуз.
Да, извинявай. И при мен е тежест.
kozl - майстор
Един полезен съвет.
Като монтирах такъв смесител и се оказа, че маркуча се закача тук там по кранчетата илизащи от стените и в сифона на мивката, че миялната включена там. Купих парче PVC въздуховод с правоъгълно сечение, вкарах маркуча с тежестта вътре и го закрепих отвесно. Така маркуча се движи в затворено пространство и не закача.

Освен това като сглобих тежеста в-у маркуча тя свободно се пързаляше по маркуча. Така хода на аератора е максимален, но се появи неприятно явление. При пускане и спиране на вода, аератора подскача и излиза напред без да може да се върне от тежестта. Та го застопорих топуза с изолирбанд. На въпрос "Що тъй" Продавача каза, че в комплекта трябва да има гумено застопоряващо уплътнение, но аз не открих такова, явно съм го изгумил :-D

След колко време от нов смесител се появи теч в подвижния маркуч?
zlatan - помощник
чет май 14, 2020 9:04 amkozl написа:
Един полезен съвет.
Като монтирах такъв смесител и се оказа, че маркуча се закача тук там по кранчетата илизащи от стените и в сифона на мивката, че миялната включена там. Купих парче PVC въздуховод с правоъгълно сечение, вкарах маркуча с тежестта вътре и го закрепих отвесно. Така маркуча се движи в затворено пространство и не закача.

Освен това като сглобих тежеста в-у маркуча тя свободно се пързаляше по маркуча. Така хода на аератора е максимален, но се появи неприятно явление. При пускане и спиране на вода, аератора подскача и излиза напред без да може да се върне от тежестта. Та го застопорих топуза с изолирбанд. На въпрос "Що тъй" Продавача каза, че в комплекта трябва да има гумено застопоряващо уплътнение, но аз не открих такова, явно съм го изгумил :-D

След колко време от нов смесител се появи теч в подвижния маркуч?
Благодаря за съвета!

Не разбрах въпроса. Имам чувството, че приятелката ми не е внимавала много. Макар, че са минали доста години от монтирането на мивката.

Свързах се със сервиза на Тека и ми казаха, че няма нужда да развивам месинговата гайка, а само накрайника на връзката. Казаха ми, че е 13-14 ключ, но не успях да вкарам този ключ там. Ще видим днес :partyman:

Блгодаря за всичко, момчета!
kozl - майстор
чет май 14, 2020 5:50 pmzlatan написа:

Свързах се със сервиза на Тека и ми казаха, че няма нужда да развивам месинговата гайка, а само накрайника на връзката. Казаха ми, че е 13-14 ключ, но не успях да вкарам този ключ там. Ще видим днес :partyman:

Изображение

Не знам що така са ти казали. Това досущ прилича на конусна сглобка и се отхлабва по начина, който писах. После се върти баш жълтата гайка, защото иначе ще се посуква маркуча.

А въпроса ми беше колко време е издържал маркуча откак е бил нов.
zlatan - помощник
чет май 14, 2020 8:14 pmkozl написа:
чет май 14, 2020 5:50 pmzlatan написа:

Изображение

Не знам що така са ти казали. Това досущ прилича на конусна сглобка и се отхлабва по начина, който писах. После се върти баш жълтата гайка, защото иначе ще се посуква маркуча.

А въпроса ми беше колко време е издържал маркуча откак е бил нов.
ОК, какво точно ми трябва? Имам ключ 13-14, който е от преди сигурно 30 години и с него не става. Мисля да си взема по-нов, защото може да има разлика в годините, знам ли. С 14 почти влиза при накрайника на връзката.

Иначе точно 10 години от както е сложен маркуча.
krasi92 - майстор
Стандартните ключове са дебели. Или трябва да изпилиш дебелия ключ или да търсиш тънък ключ но не съм виждал много много
zlatan - помощник
чет май 14, 2020 10:17 pmkrasi92 написа:
Стандартните ключове са дебели. Или трябва да изпилиш дебелия ключ или да търсиш тънък ключ но не съм виждал много много
Добре, това какво означава, че няма инструмент, с който да отвия ли?
kozl - майстор
За развиването и понеже ще го хвърляш този маркуч все някак си ще се справиш, но после за завиването или изпили този де имаш или потърси по магазините по тесен.
Пък питай и тези от Тека за ключ.

Тема "спукана гъвкава връзка на мивка Teka" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: