Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikolov333 - майстор
Не се вижда на пръв поглед, но ще огледам по-добре. По-скоро е нещо свързано с "остлабване" от както им избиха новите иглички, понеже откакто тръгнаха те се появи този проблем.
miroki - майстор
Днес слагах найлон за мулч. Тестово само 4 метра широко. Голямо целене падна за коловете домати. Колеги, дайте съвет, как лесно се избира място за забиване колове и се сади през найлон, без да уцеля лентовите капкови маркучи?
За сега е само с колове. Предстои и саденето, но има ли чалъм някакъв?
Мисля да пробвам да пусна вода, но ще се разкаля и за това търся друг вариант, ако има.
Andri01 - майстор
Порядък : садене-колове-привързване-капкови маркучи-мулчиращо фолио-укрепване на същото.
nikel - специалист
Вместо колове използвай този начин.Ползвам го над десет години.Снимките са стари.

Прикачен файл

20160501_094311.jpg

Прикачен файл

3.27.04.2018.jpg
шоп - майстор
Коловете не е ли голяма хамалогия?
Аз имам забити тръби високи 2,2м над земята. Между тръбите е 8 метра . Отгоре съм опънал една дебела тел и към всеки корен по едно сезалче.
Така се избягва и връзването, само се усуква.

@nikel. ме е изпреварил.
miroki - майстор
Как ще сложа найлон след, като съм засадил?
Така или иначе съм ги набучил коловете.
Конструкция ползвам за краставиците.
А решение за садене върху найлон?
preslav - майстор
съб май 16, 2020 11:02 pmmiroki написа:
Как ще сложа найлон след, като съм засадил?
Така или иначе съм ги набучил коловете.
Конструкция ползвам за краставиците.
А решение за садене върху найлон?
Сложи тази година мулча само върху пътеките между редовете, а догодина слагаш първо капковото, поливаш, правиш дупките за доматите, слагаш мулча, правиш разрези над готовите дупки, садиш, а колците е ясно куде ще са в последствие. Иначе и аз не ползвам отделни колци за всеки домат, а няколко колеца на ред, а помежду им конструкция.
Andri01 - майстор
Мулча го слагам между редовете,плътно до засаденото. е,след време тръгва трева,но тя е само в реда.
kr1100 - майстор
слагаш маркучите, колчета, мулча. Маркуча се напипва лесно под мулча. Мулча е много тънък / 1 цветния - сребристо черния/. Дупките със садило / пискат и в Кауф-а и в ЛИДЛ и по магазините за препарати .Милча се пробива лесно със садилото.
miroki - майстор
нед май 17, 2020 9:23 amkr1100 написа:
слагаш маркучите, колчета, мулча. Маркуча се напипва лесно под мулча. Мулча е много тънък / 1 цветния - сребристо черния/. Дупките със садило / пискат и в Кауф-а и в ЛИДЛ и по магазините за препарати .Милча се пробива лесно със садилото.
Явно съм взел някакъв дебел найлон, пак е черен. Като дебел чувал за грозде. Много трудно се напипва маркуча, въпреки, че е опънат и гледам и двата края, които излизат от найлона. Стандартно е на 4 м. ширина найлона и дължина колкото поиска човек. Аз взех 8 метра.
Варианта да го режа на ивици няма да стане. Имаше забити колове на половината място, които махнах за да сложа найлона, после пак ги забих, така, че вече няма мърдане. Коловете си ги имаше.
Явно ще пускам водата за садене, най-вече там където няма колове. А догодина за доматите ще сложа твърд капков. И без това имам 50м.
Да разбирам, че масово ползвате тесни ивици найлон, за междуредията?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: