• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
omirchev - специалист
съб май 23, 2020 6:03 pmnikolson написа:
Не разбрах, каква е разликата м/у торкс и еврейска звезда? :?
torx у нас по народному се нарича еврейска звезда. Макар че и навън съм чувал да му казват star screwdriver или star bits. Оригиналното наименовани е торкс и заради това номерата(размерите) започват с Т
zz_stefanov - майстор
Сега чета че TORX е търговска ма рка на фирмата която го е създала.

Та за това на битовете те обозначено с Т.
От къде идва еврейска звзда, сигурно че е 6-лъчева.
nikolson - майстор
съб май 23, 2020 5:33 pmcholev написа:
Само торкс е истината. Боклуците тип звезда и без пари да ми дават не вземам. :vom:
Та за тая разлика питам. Торкс е хубаво, звездата е боклук.
MamaMy - майстор
Чолев и kozl се бъркат с кръстачката Филипс. :)
radius - майстор
Едно време се викаше звезда на всичко кръстато, няма филипс, няма позидрайв, няма p.r. Съответно и отвертките бяха права и кръстата (сещам се за една жигулска, вадиш обръщаш и си готов за бой) . Предполагам, че са били филипс, но дали е така?
cholev - майстор
нед май 24, 2020 4:52 pmnikolson написа:
съб май 23, 2020 5:33 pmcholev написа:
Само торкс е истината. Боклуците тип звезда и без пари да ми дават не вземам. :vom:
Та за тая разлика питам. Торкс е хубаво, звездата е боклук.
Добре де, да не има съмнения торкс и PZ, PH. По спомен действително филипс ги е създал PH, PZ. По времето на народната демокрация им викахме японски стандарт. Те пък се оказаха на филипс.
Одеве демонтирах едни дъски от маса (ламинат) поизгнили, защото са навън и от 8 винта 2 развих. (PH, PZ.). Останалите с клизма.
Изхвърлих едни безжични, редко некадърно направени слушалки филипс и заедно с тези PH, PZ. много ми дойдоха. Боклучива фирма
jekasus - майстор
omirchev написа:
torx у нас по народному се нарича еврейска звезда.
И аз так знам.
Дограмджии ги ползват, и сега съм на дървена къща, усетих предимство на Т пред кръстати на Филипс
radius - майстор
Бате, да не хващаш плочки с торкс :shock:
resistbody - майстор
PZ е се чете позидрайв.. когато се използва правилния и качествен бит за съответния качествен винт всико е точно... но нашенци видяли че е + и давай... не заебелязяли че има и един Х отсрани, после мамата му... преди малко обяснявах на 4 годишния ми син, че отвертката която държи е PH0 ...
И пак казвам, лидълските на торкс ме изнервиха... торнадото винтовете също са на торкс ама там качеството е друго..

пък да не видя SL винт(права отвертка), веднага се изхвърля..
omirchev - специалист
нед май 24, 2020 9:21 pmradius написа:
Едно време се викаше звезда на всичко кръстато, няма филипс, няма позидрайв, няма p.r. Съответно и отвертките бяха права и кръстата (сещам се за една жигулска, вадиш обръщаш и си готов за бой) . Предполагам, че са били филипс, но дали е така?
Любимото ми по темата е - Каква отвертка искаш - плюс или минус :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: