• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
+1..И аз съм "превъртал" Уника-та.. Меки са. :idea:
tzetz009 - специалист
:? С винтоверт ли ги стягате болтовете на тия контаЦи ? Аз предпочитам дори и за мазилка цели конзоли за гипсокартон , че имат повече въздух вътре и по четири точки за застопоряване на елемент . Друго си е с четири видии да се укрепи контакта към конзолата . Няма вадене !

:partyman: :partyman: :partyman:
Chefo77 - майстор
И аз не виждам проблеми с Уника-та. Всички вкъщи са ми такива, аз съм си ги слагал, и съм нямал превъртане.
kozl - майстор
пон май 25, 2020 11:45 amtzetz009 написа:
:? С винтоверт ли ги стягате болтовете на тия контаЦи ? Аз предпочитам дори и за мазилка цели конзоли за гипсокартон , че имат повече въздух вътре и по четири точки за застопоряване на елемент . Друго си е с четири видии да се укрепи контакта към конзолата . Няма вадене !
Не с винтоврът, а с десната и с Бахчо или с Вера.
А имаше конзоли за под мазилка с 4 места за винтове с шлици за съединяване и по-широчки, а напоследъка не ги виждам по магазините :sad:
tzetz009 - специалист
:cool: Е-е-м-и-и , пробвай като мен . Аз донатягам с малко по-слабата (лява) ръка . С нея ползвам дори доста инструменти и мога да си "обърша г@з@" и само дето пиша по-грозно . Тя ми е "динамометричния ключ" !!! Винтоверти имам , но не ги ползвам за болтови електрически връзки ако ще и със закон да го въведат !

hidrazin - майстор
пон май 25, 2020 2:13 pmtzetz009 написа:
Винтоверти имам , но не ги ползвам за болтови електрически връзки ако ще и със закон да го въведат !
Абе не се заричай... По-миналата година се наложи да се проверят и притягат към 5300 клеми за DIN шина.
Демек близо 11 000 болта. Та мамата, мамата и пак мамата... :-D
:partyman:
krasi92 - майстор
Винтоверта и електрическата отвертка са голямо удобство за монтажи на контаци.Въпрос на личен избор и начин за работа с инструментите.На тези уники до сега не е имало проблеми но знае ли се до кога.Имаха една готина Аниа но маи от доста време се отказаха от нея.
tzetz009 - специалист
пон май 25, 2020 8:47 pmkrasi92 написа:
Винтоверта и електрическата отвертка са голямо удобство за монтажи на контаци.Въпрос на личен избор и начин за работа с инструментите.......
:? Сега какво да си кривя душата , пробвал съм , да ! Не е само до бързия резултат , но и неподходящите накрайници . Принципно имам амнайсе отвертки дето ги различавам дори по цвят с периферното си зрение и само три чисто нови накрайника за "верт" . Знаем си поизхабените накрайници и "прескачането" им и развалянето на шлица на омекотените болтове . И на коя степен да завивам бол'ченцата на марковите контакти "Panasonic" :) ?

krasi92 - майстор
И с викото до сега не е имало проблеми. Всичко е до начина на работа. Изхабените накраиници също.
nautilus33 - майстор
Межди Шнайдер Асфора(крем и MAKEL Lilium Natural Kare, кой е по-добрия избор? Всички ще са двойни контакти. Бях се спрял на Асфора, но случайно попаднах на тези на Макел и видях, че предлагат рамки с различен цвят към тях, та за това се зачудих, дали да не са те. На шнайдер съм се спрял на цвят крем, ако има значение.
както и двойни(серийни) и девиаторни ключове, от коя от двете марки са по-добри?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: