Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Andri01 - майстор
Имам дренаж зад къщата.Не съм то поглеждал от година някъде. С три шахти е,като средната е удълбочена малко-до към 2,20. Имам желание да я удълбоча поне до към 5м. вода предполагам ще има. Въпреки ,че преди години направиха над мене голям хоризонтален дренаж. Принципно отдолу е глина и вода има ,но.... така,чеможе и аз да ти стана "клиент"
LazarGanev - "Велик майстор"
До към 10-12м е супер. Копал съм до16 и до 17м, ама е мъка по тая технология. Поне за бизнес.
Virtex - майстор
вт май 26, 2020 7:42 pmKingLin написа:
Моето го правих заради ТП вода-вода.
Малко встрани от темата - проучване за този попивен сондаж правил ли си ? Обмислях подобно нещо, но се оказа, че може и един сондаж да не ми стигне, за да връща водата и се отказах ( + факта, че зимата сондажа на съседа пресъхва и има огромен шанс да стане същото с евентуален мои ).
kr1100 - майстор
вт май 26, 2020 8:03 pmLazarGanev написа:
miroki, kr1100, ако Ви се действа в духа на форума - мога да помогна с оборудване и ноу-хау.
Копал съм 1981г и съм лял пръстени около кладенеца. Дъно на 8,5м дълбочина. Вода има.
Калъпите ми за пръстени още стоят.
KingLin - майстор
вт май 26, 2020 9:16 pmVirtex написа:
Малко встрани от темата - проучване за този попивен сондаж правил ли си ? Обмислях подобно нещо, но се оказа, че може и един сондаж да не ми стигне, за да връща водата и се отказах ( + факта, че зимата сондажа на съседа пресъхва и има огромен шанс да стане същото с евентуален мои ).
Не съм. Под мен е дере с течаща вода и закона позволява да заустя чиста вода в него. Аз даже и не мисля да го ползвам тоя попивен сондаж, защото не знам всъщност дали е пореста скала или пещера или идея нямам какво друго и наливането на вода може да прецака нещо. Ще го оставя като последна резерва.
miroki - майстор
вт май 26, 2020 7:42 pmKingLin написа:
П.П. И по Варна се намираха ентусиасти с по-ниски цени от порядъка на 45 лв./м., ама без тръбите, и обсаждането и дупчат до 15-20 метра с по-малко фи 100 мм. Единия вика "абе преко сили може и до 25 метра ма цената ще е по-висока". За кладенец също разпитвах и намерих един с багер и едно голямо свредло метър и два'асе в диаметър. Той обаче дупчеше до 10 метра дълбочина на цена 300 лева на метър с включени пръстени.
Мисля, че един такъв багер ще свърши работа при мен.
miroki - майстор
вт май 26, 2020 8:47 pmLazarGanev написа:
До към 10-12м е супер. Копал съм до16 и до 17м, ама е мъка по тая технология. Поне за бизнес.
А каква е технологията?
шоп - майстор
пон май 25, 2020 7:57 pmivan_v написа:
Цените по Пловдивско са 30лв/м. Миналата седмица са дупчили у приятел, 15м за 450лв. с тръби фи160 ( влизат в цената) . Това по метода с водна струя, който май не става при скалист терен.
Еха....
У шопско за под 130-150 лв/м никой няма да си докара дори машината Говорим за серозна машина базирана на шаси ЗИЛ 131
10-12м + тръби, дренажи,бентонит, прочистване...отиваме към и над 3000лв за сондаж, ама наистина сондаж, а не яви се камък или валун и пишманите си дигнат чукалата.
Та умната, за да не плащате два пъти за един сондаж.
KingLin - майстор
ср май 27, 2020 10:30 ammiroki написа:
Мисля, че един такъв багер ще свърши работа при мен.
ЦЪК обява за такъв багер. Пише цена 260 лв., ама предполагам е за без пръстените. И пише, цитирам: "машинна изработка на кладец ф900 и ф1000 при липса на вода клиента не заплашта .", което си е оферта :)
шоп - майстор
ср май 27, 2020 4:14 pmKingLin написа:

ЦЪК обява за такъв багер. Пише цена 260 лв., ама предполагам е за без пръстените. И пише, цитирам: "машинна изработка на кладец ф900 и ф1000 при липса на вода клиента не заплашта .", което си е оферта :)
Хубаво е човек малко логично да помисли...
Колко е дълга стрелата на този челен товарач?
Да, челен товарач, комбиниран с багерна уредба, на чието място е сложен един хидромотор!!!

На всеки 2-2,5 метра дълбочина, макс 3 метра трябва да се удължава или скъсява щангата. И като се яви скала, баластра, камък, валуни като морени, какво правим?

Въпрос, до колко метра копаят.
100% фишинг обява .
Мога да ги викна на един мой имот където знам , че и на 40 м няма капка вода. Ше ми направят ли няколко безплатни сондажа се питам?!
БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!

Тема "Фирма за сондажи Варна - мнения и препоръки за избор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: