Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
пон мар 16, 2020 4:42 pmfilmatoplo написа:
На изхода на котела- обезвъздушаване ,някъде до входа на котела - разширителен мембранен съд ,пълначка за пълнене на системата с вода :wink: .
Ето и пълния замисъл (с нанесени последни, към момента, промени :) )
Не знам само дали ще е с един или с два разширителни съда. Мястото ще покаже (още не съм замервал точно къде и какъв РС ще мога да събера). Ако е с един, обмислям да е в точка (1). ("Exploid view"-то в дясно е с поглед отгоре.)

/Едит/ не съм нарисувал пълначката, но ще е близо до котела, преди трипътния на вход.
Прикачен файл:
Heating_Scheme_Pumps-4.png
ico_3 - специалист
Котела ми образува някакъв конденз от вътре възможно ли е да е спукан и как да разбера?
6osi6 - майстор
Конденз има само докато загрее котела, ако скоро не е пален.
шоп - майстор
Ако е спукан ще имаш локви под котела.

Предполагам нямаш трипътен антикондензен вентил и поради тази причина е този конденз.
ico_3 - специалист
Котела не е пален отдавна.Свалена е тръбата към комина и вратичките са отворени.Обаче вътре има някаква влага
6osi6 - майстор
Ще има локва, както ти писа шопа. Освен ако не е замръзвал. Сложи комна, запали с няколко цепеници и виж какво ще стане. Или го подсуши с горещ въздух.
шоп - майстор
чет май 28, 2020 2:56 pmico_3 написа:
Обаче вътре има някаква влага
Е това е едно от хубавите неща при чугуните. Не се плашат от конденз и корозия.
чет май 28, 2020 7:46 pmшоп написа:
чет май 28, 2020 2:56 pmico_3 написа:
Обаче вътре има някаква влага
Е това е едно от хубавите неща при чугуните. Не се плашат от конденз и корозия.
Това му е хубавото я.
Ако мазето (котелното) е хладно, нормално е да има влага (конденз). И аз свалях димоотвода, че да няма движение на въздух през него, ама...
Моя ръждилник също го прави тоя номер, но тази година в котелното (мазето) е по топло и няма такава грижа. Избено помещение, вкопано в земята.
Здравейте! Преди няколко години преминах от въглища на пелети.Сложихме на стария котел VIADRUS U 22 горелка B-Max, като през есента септември - октомври горяхме около 70кг пелети на ден. В началото не ги засичах, но като видях колко харчи започнах.Човека който монтира горелката каза, че нормалния разход е около 7кг на час.При мен остават също така много недогорели пелети около 50% от общото количество на прахта са полуизгорялия пелети.След корекции на настройките и няколко майстора разбрах, че нещата няма да се променят тази година изхарчих около 10 тона на около 130-140 квадрата отопляема площ... Искам да попитам може ли да ми препоръчате сигурен котел с горелка, който би намалил този разход.В момента къщата е с пвц дограма, но няма изолация, но мисля да направя в най-скоро време.
speka_rs - майстор
чет юли 02, 2020 4:28 pmmakka89 написа:
Здравейте! Преди няколко години преминах от въглища на пелети.Сложихме на стария котел VIADRUS U 22 горелка B-Max, като през есента септември - октомври горяхме около 70кг пелети на ден. В началото не ги засичах, но като видях колко харчи започнах.Човека който монтира горелката каза, че нормалния разход е около 7кг на час.При мен остават също така много недогорели пелети около 50% от общото количество на прахта са полуизгорялия пелети.След корекции на настройките и няколко майстора разбрах, че нещата няма да се променят тази година изхарчих около 10 тона на около 130-140 квадрата отопляема площ... Искам да попитам може ли да ми препоръчате сигурен котел с горелка, който би намалил този разход.В момента къщата е с пвц дограма, но няма изолация, но мисля да направя в най-скоро време.
Аз съм доволен от Грейко, комбиниран котел със Грейко РБ 20 кВт.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: