• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ann92 - помощник
Здравейте! В двора реших да наредя тротоарни плочки от улицата към гаража. Мястото е с размери 25м/3 м. Прилагам ориентировъчна снимка на парцела, за да придобиете представа. В средата на плочките ще сложа тръба , в която да се отвежда дъждовната вода, с 2 % наклон и дренажна тръба, която я отвеждам в тревата.
Въпросът ми към Вас е правилно ли е практически това, което мисля. Благодаря предварително

ПП.
Прилагам снимка на парцела. Със зелен цвят съм обозначил мястото където ще наредя плочките, а със зелен пунктир там където ще поставя тръбата в центъра на плочките.
Денивелацията на имота е следната: на север е високата част на парцела, денивелацията на имота е около 80-90 см

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (25.15 KиБ) Видяна 2685 пъти
Димитър Димов - специалист
Какво пречи наклона на плочките да е към улицата и водата да отива там ?
chapara - майстор
Или в канализационната шахта :?
ann92 - помощник
Да тече по улицата не става, съседите ще почнат да се сърдят , а за канализацията - не ми се иска, затова се ориентирах към този начин. Затова питам дали става така
chapara - майстор
Ще получиш неконтролируема вода. Дали ще попива не се знае, може да поддържа кал непрекъснато, а и вероятно ще се затлачи. Дренажната тръба се ползва за други неща, като обиране и отвеждане на водите. :wink: :roll:
iliya_i - майстор
пон юни 08, 2020 2:48 pmann92 написа:
Да тече по улицата не става, съседите ще почнат да се сърдят ....
Искате да кажете, че площта на двора Ви е много по-голяма от тази на улицата, и по тази причина се опасявате, че водата което тече по улицата ще бъде предимно от Вашия двор :?
ann92 - помощник
Не казвам само, че по наредбата за обществен ред на всяка община е забранено изливането на води по улицата, затова търся друг вариант.
вт юни 09, 2020 4:11 pmann92 написа:
Не казвам само, че по наредбата за обществен ред на всяка община е забранено изливането на води по улицата, затова търся друг вариант.
В наредбите иде реч за отпадни води.Не желая да влизаме в спор,но вероятно и водата която се събира от покрива на сградата на общината на населеното Ви място се стича на тротоара и ул. платно.Все пак сте си наумили как да го правите, така че успех.
ann92 - помощник
Първо, както сте написали и Вие , аз също не искам да влизам в спорове, НО ...
Второ, ако бях си наумил да монтирам дренажна тръба, както казвате Вие, нямаше да задавам такъв въпрос във форум за строителство,
Трето, няма да коментирам къде отива дъждовната вода от общината, от моето или Вашето населено място /а има вероятност и да е едно и също/, но съм бил свидетел, когато на съседи са правени забележки, че си мият автомобилите на улицата /т.е. че водата си тече по улицата/. Което означава, че в моя случай , ако я направя както има коментар по-горе да отива на улицата, то като си мия двора или колата /в двора/ също има вероятност и на мен да ми направят забележка, а дори и АУАН по наредбата за обществен ред.
Благодаря за отделеното време и за Вашето мнение!
ср юни 10, 2020 6:11 pmann92 написа:
Първо, както сте написали и Вие , аз също не искам да влизам в спорове, НО ...
Второ, ако бях си наумил да монтирам дренажна тръба, както казвате Вие, нямаше да задавам такъв въпрос във форум за строителство,
Трето, няма да коментирам къде отива дъждовната вода от общината, от моето или Вашето населено място /а има вероятност и да е едно и също/, но съм бил свидетел, когато на съседи са правени забележки, че си мият автомобилите на улицата /т.е. че водата си тече по улицата/. Което означава, че в моя случай , ако я направя както има коментар по-горе да отива на улицата, то като си мия двора или колата /в двора/ също има вероятност и на мен да ми направят забележка, а дори и АУАН по наредбата за обществен ред.
Благодаря за отделеното време и за Вашето мнение!
А-а-а не така с лошо.Успех в начинанието и дано тревата устои на химията с която си миете автомобила.
  • 1
  • 2

Тема "Дъждовна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: