• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не става дума за ширината, а че с глава разбиваш стената на излизане...
Помисли да жертваш още греда. За Г . Ако завъртиш стълбата, ще имаш ос/колона, която да подпре изрязаната греда
Sandman - специалист
ср юни 10, 2020 2:44 pmn_a написа:
Помисли да жертваш още греда. За Г . Ако завъртиш стълбата, ще имаш ос/колона, която да подпре изрязаната греда
Добра идея, ще го мислим!
Благодаря ти!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 10, 2020 2:46 pmSandman написа:
ср юни 10, 2020 2:44 pmn_a написа:
Добра идея, ще го мислим!
Благодаря ти!
Друг вариант е да удължиш отвора, с горните стъпала завъртяни, за да подходиш странично на слизане.
Ще подпреш гредите с "парапет"
шоп - майстор
Браво, шапка свалям, змам колко труд, пот, прах и мизерия има в един такъв ремонт.
Съгласен съм с колежката от Русе, че отвора към приземието трябва да се оптимизира.
Да попитам:, от къде купихте този руски фибран Tehnonicol?
Sandman - специалист
ср юни 10, 2020 3:16 pmшоп написа:
Браво, шапка свалям, змам колко труд, пот, прах и мизерия има в един такъв ремонт.
Съгласен съм с колежката от Русе, че отвора към приземието трябва да се оптимизира.
Да попитам:, от къде купихте този руски фибран Tehnonicol?
Благодаря!
Да, на слизане лесно, но не бях помислил, че като се качваш си леко наведен напред... ще има доработка.
А фибрана от БудМакс.
naster - майстор
Гледам, че и основния етаж е на гредоред, отгоре с някаква плоча/замазка. Над него ли наредихте хпс и отгоре ще правите армирана замазка?
Sandman - специалист
Не :)
Двете стаи с ХПСа ги изринахме надолу 40тина санта, после баластра, трамбоване и армиран бетон. Връз него е ХПСа, върху който ще правим циментова замазка.
Гредореда беше мноооого изгнил се оказа :)
Третата стая (кухня-дневна) и коридора останаха на гредоред.
Кухнята е подпряна отдолу под плочата(тя е тънка така или иначе), ще подпирам и под коридора.
naster - майстор
Забравил съм - има го даже снимано в началото на темата. Но като видях гредореда, а отгоре хпс, чакащ за мрежа и замазка... става и с хюнебеците отдолу, дано бетонът ги държи добре вместо да се опаянтват.
Sandman - специалист
Епа 20тина санта бетон имат в основата, горе съм ги хванал за гредите с 6*80 или 6*120....забравих...
Нямат мърдане :-D
naster - майстор
Уж за друго са хюнебеците, но като се замисля, че едната столица и единият балкон на съседската къща са подпрени така от 89-та...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23

Тема "Мечтаният дом (стара селска къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: