Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Аз махнах една такава, след 3 тото пускане. Седи си и и изтича гаранцията. Но пък при него е на самотек, т.е. ще дигне дебит на максимума за помпата.
vlax - майстор
ср юни 10, 2020 9:32 pmmiroki написа:
Аз махнах една такава, след 3 тото пускане. Седи си и и изтича гаранцията.
Подаръци правиш ли?
:partyman:
чет юни 11, 2020 5:04 amvlax написа:
Подаръци правиш ли?
Ти па!!! Ко не разбра? Морските не прайм ай тъй подаръци. Виш, ако е на Наталито, Герито, Никол?!! Ама пак няма да е баш как да е.
Вие тука совалка ли изстрелвате от тоя бидон?
Слушайте Хидрата и няма да сгрешите! С две думи- не става. Такава предлагах на един добруджанец, та да се убеди момчето, че не става. Нали помниш, Влакси?!
Една градинска помпа от Лидъл, за ок 110-120лв, неръждавейка, 1100 вата 5 бара, не помня дебит, в комплект с пластмасов 4м смукателен маркуч с клапан и цедка, самозасмукваща.......
Е не е 50лв, да га...! Вади ми вода от над 20м кладенец. На 3 бара, сякаш правеше ок 7-800л/ч.
Райдърчета, салтанати, списъци...Като удари чертата и станали пак над 100 пари, а насреща купчина неработещи джаджи. Като преседи зимата, помпичката ръждясва, понеже е от чугун. После са чудиш къде да хванеш валчето, че да развъртиш. Перката е пластмасова.
Тая градинска помпа няма да усети 1м , дето ѝ спъва напора с 1 десета от бара. Пълниш я с вода, мяташ в бидона и дръш маркуча! Под картинката на кутията даже пише, че е със защита от претоварване.
Мойта почна втора година спусната на ок 18м в кладенеца.
vlax - майстор
Трифоне,почнахме пак да си мерим.....Аз няма да участвам. :)
чет юни 11, 2020 6:09 amТрифон П.Трифонов написа:
... Такава предлагах на един добруджанец, та да се убеди момчето, че не става. Нали помниш, Влакси?!....
Не помня Трифоне,по-дрът съм от тебе и главата си не пълня с глупости.Ти си пожарникаря,който професионално се занимава с вода и маркучи.Но помня как беше сложил газова бутилка върху електрически котлон,че и снимки пускаш.Не се заяждам,нищо лично.По добре напиши какво предлагаш без да се заяждаш.
Човека тръгна от самотек през малка помпа и ....
Плюс това не е казал кое по какъв начин ще полива,а това е много важно.Поне сега многообразие от помпи на пазара колкото искаш,не като при соца.
Ползвам такава за поливане на зеленчуците с капково,6 реда х 13 м твърд капков маркуч през 20 см по 2л/ч на капкообразувател+ 9 реда ягоди х 13 м твърд капков маркуч през 20 см по 2л/ч на капкообразувател и ми върши работа.Налягането не съм го мерил.Поливам и 18 овощни дръвчета, когато имам повече вода с регулеруеми капко образуватели.Дръвчетата отделно от зеленчуците,защото идва вече слабичка.
чет юни 11, 2020 6:09 amТрифон П.Трифонов написа:
Като преседи зимата, помпичката ръждясва, понеже е от чугун. После са чудиш къде да хванеш валчето, че да развъртиш. Перката е пластмасова.
И да те "светна",помпата зимата не я оставям празна без вода,зарязал съм леко остта откъм перката с флекса и пролетта бъркам с една права отвертка през дупката на предпазителя на перката и правя 1-2 оборота на ръка за всеки случай преди да я пусна.
чет юни 11, 2020 7:36 amvlax написа:
....По добре напиши какво предлагаш без да се заяждаш.
...
То пък ко да си мерим, помпите?!!! Табиетлия градинар си, ашколсун!
Мнението над тебе какво е?
Да, градински помпи колкото искаш на пазара. Даже и по скъпо да му излезе, от примера дето дадох, пак ще е по доволен от безпроблемната и добра работа на помпата която не забеляза, че предложих. С такава помпа ще харчи бидона за по малко от половин час, с маркуча, а и ще се справя много по добре с разните разпръсквачи, дето Хидрата ги отбира.
Предлагам по доброто решение, като в същото време не е по скъпо, а ще запази нервите на човека. Аз моите ги накъсах с две такива райдърчанца, дето сега събират паяжина. Вече не ги подарявам, че да не са белосва и друг с тях, както и градския.
Нещо друго?

Я ти го бРайдърчето.

https://photos.app.goo.gl/v9RcbjznAbYXbjyUA

Не помня колко време вече седи с това Брио. Смятах да вадя вода от кладенеца. Извади, ама на книга. Другата е някъде в някоя маза. Свързани последователно, дигаха 2л/м на 20м. , а би трябвало да правят 5 бара при затворен кран или ок 2 кубика на час, при 2бара. Благодаря!

Руди, пусни на ЛС на кой офис Еконт или Спиди да ти ги пратя и двете!
Не ти ги подарявам. Като се наиграеш да ги хвърлиш на вторични. Ако пък ли си с яки нерви и те задоволява резултата- халал да са ти!

Прикачен файл

DSC_0015.JPG
Руди - майстор
Така, след последните коментари се отказах от Райдер.
Купих помпа Einhell GC-GP 6036
https://www.home-max.bg/gradinska-pompa ... c-gp-6036/
със смукателен маркуч за входа:
https://www.home-max.bg/smukatelen-markuch-4-m/?s=1
и разни фитинги за изхода.
Момчето от магазина ме предупреди, че за 16 мм маркуч
и само една пръскачка налягането ще е голямо...

Благодаря на всички за съветите, бяха много полезни и креативни!
Тия дни вали всеки ден, та ще видим кога ще се похваля с проба на
новата придобивка.
Честито и поздрави за избора на самозасмукваща помпа! Дано е и читава!
За 112 пари отпаднаха чуденки по дупчене, фитинги, па на крана ли... Мяташ смукатела вътре и поливаш. За пръскачката Хидрата ще каже как.
miroki - майстор
чет юни 11, 2020 5:04 amvlax написа:
Подаръци правиш ли?
То не е проблем, но я държа за резерва. Че ми е далеко селото и до реакция да има нещо, ако изобщо тръгне.
Иначе вадеше от 12,5 метра 20-25 л/м. Но тогава такава ми поръчаха и така. Като я видях колко може и си ремонтирах старата предролио.

Относно бидона, понеже сега кладенеца е почти сух, съм намислил подобно нещо, но ще го повдигна малко и ще закача за капковата система, на смотек. Лошото е, че когато ми притрябва няма и да вали. Ако е като миналата годна 2 месеца без една капка...
Руди - майстор
Така, докладвам резултати.
Два пъти поливах с помпата. Веднъж с пистолет, веднъж с
пръскачка. Неочаквано тиха, очаквах по-силно бръмчене,
а то тихо жужене. Напълних я с 1 литър вода при пускането,
засмука веднага.
Налягането е добро, малко по-слабо от водопровода, но съвсем
достатъчно. Не се затормози със замърсяванията във водата от бидона.
Водата беше с температура 26 градуса, дали е полезно за райграса?
Засега толкова. Бидонът е празен, измит в очакване на дъжд.
вт юни 30, 2020 5:16 pmРуди написа:
Доволен изглеждаш. Радвам се, че ме послуша.

Тема "Помпа за бидон 1000 литра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: