Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Намерих патрон на фирмата MUL-T-LOCK, гледам на доста места е уж на промоция. Цената ми допада, защото 200лв за патрон ми се видяха множко. Моделът е CLASSIC 050, прекодиращ. Някакви мнения, защото гледам, че фирмата е израелска.
Интересувам се и кой производител прави брави с бексет 70мм, защото намирам само някакви на Corbin, но на снимките ми изглеждат доста паянтови. Работата е там, че портата ляга отвътрешната страна на колоните и захапва 2см от колоната, та при брави с бексет 50мм дръжката ще е на макс 3см от колоната, което ми се вижда малко. Защото при евентуално облепяне на колоните с нещо, това разстояние ще падне още.
Hursa - майстор
MUL-T-LOCK е именита фирма в тази област. Патрона, който сте избрали е с "телескопични" щифтове, патентовани от тях (до колкото знам, дали са подходящи за ползване на открито). Но пък са в един ред, което си е сравнително голям минус. Няма защита от разпробиване, "чупене" на патрона и вандализъм. Погледнете патроните предлагани от mauer - произвеждани у нас. (Според мен (не съм специалист), ако се сравняват със съпоставими по цена патрони от други известни производители - тези на mauer са по-добри.)
SECUREMME - популярен италиански производител.
nautilus33 - майстор
Ще ги погледна. Колко дълъг трябва да е патрона, ако портата е дебела 4см. 62мм или повече? И патрон с еднака дължина на А и Б страните ли ми трябва, защото и това не ми е ясно от какво се определя. Може би от бравата?
Hursa - майстор
По къси, за съжаление, трудно се намират. D-DC-RLG-2, 102.506 - 3 - защита от вандализъм, необичаен патрон - много го харесват, но с много дълги ключове.
От вътре - дължината не е особено важна. Важно е от външната страна на вратата патрона да не излиза много, желателно най-много 2 мм - над повърхността и.
Може да подберете друг патрон, но при всички случаи е желателно да монтирате "бронировка" - а в такъв случай трябва да подберете по стандартните размери патрони.
Andri01 - майстор
Има един вид ключалки,при които ключа не се върти,а движението му е само възвратно-постъпателно. Т.Е.: във вратата отвора и просто процеп 2/8мм. Предполагам,че всяка е патентована отделно. Защото ключ от едната ,не отваря друга, а на външен вид са еднакви. Даже няма вид на ключалка,а и отвора може да се направи от 10мм. скрита планка. Има по 4 ключа към всяка и ключар НЕ може да направи дубликат. :partyman:
Hursa - майстор
Наричат се "реечни" - у нас са слабо познати. С проста и надеждна конструкция. Но за съжаление, крадците които са запознати с тях - лесно ги отключват.
nautilus33 - майстор
Точно такава харесах за една от допълнителните ключалки. Иначе на мауер мисля видях патрон с дължина 49мм, но ще трябва да се поразровя пак из различните модели. За сега съм се спрял на Red Line серията. Но не знам дали има къси там. Видях и едни с два вида ключ- по-къс и по-дълъг, като единия влиза от едната страна на патрона, а другия от другата, но са доста дълги май.
Hursa - майстор
Това, че е с дълъг ключ, означава, че "заключващите" елементи са разсредоточени в дълбочина, което затруднява манипулациите. Но пък са неудобни за носене тези дълги ключове. Но има и други патрони, с други предимства. Може би ще е добре да вземете по стандартен размер - 62 мм (31-31). И да поставите върху бравата бронировка. Може да не е много скъпа, но с монтаж върху бравата, че тези с монтаж върху повърхността, монтирана върху дърво лесно може да се "свали".
nautilus33 - майстор
Да, ще трябва да проверя и за това. Тази на Сеюрми ми се видя скъпичка честно казано.
Andri01 - майстор
пет юни 12, 2020 8:14 pmHursa написа:
Наричат се "реечни" - у нас са слабо познати. С проста и надеждна конструкция. Но за съжаление, крадците които са запознати с тях - лесно ги отключват.
Интересно ми е да видя как ще я отключат реечната ключалка? Рейките са 2бр. зъбите са разместени и има връщащи пружини :?

Тема "Мнение за патрон за брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: