• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pitankata00 - специалист
Вратата на фурната има 2 стъкла - вътрешно и външно. Външното на което е и дръжката е свалено. Така купих апартамента с готова кухня. Фурната е работеща но с повредена врата. Предните собственици не дадоха много подробности, само видях че са пробвали да я лепят със силикон. И аз пробвах издържа месец и след това се разлепя. Не може би липсва или и аз не знам..... Някой сблъсквал ли с е е с такъв проблем ?

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
naster - майстор
Да бяха го нацвъкале поне с термо и маслоустойчив силикон за гарнитури. И толкова сигурно са подготвили повърхностите...
pitankata00 - специалист
съб юни 13, 2020 11:43 pmnaster написа:
Да бяха го нацвъкале поне с термо и маслоустойчив силикон за гарнитури. И толкова сигурно са подготвили повърхностите...
Дали се държи само на силикон ? Направо невероятно ми се вижда. Как може 2 болта да не сложат !!!
Andri01 - майстор
Ветровите / предните / стъкла на колите са само залепени със силикон. Е,там няма такава температура разбира се. Пробвайте с термоустойчив силикон и по здраво притискане за 24ч.
naster - майстор
Силата на добрата храна/химия.
pitankata00 - специалист
нед юни 14, 2020 9:03 amAndri01 написа:
Ветровите / предните / стъкла на колите са само залепени със силикон. Е,там няма такава температура разбира се. Пробвайте с термоустойчив силикон и по здраво притискане за 24ч.
Ще пробвам.
jorkata.petkov - помощник
Това е проблем, който не съм подозирал че би могъл да съществува дори :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Мисля, че ако не те притеснява евентуалното омазване и това, че ще стои грозно е най-добре с лепило да се прихване на повече места - дето се вика навсякъде, където двете стъкла имат контакт. Избираш нещо мощно за стъкло плюс стъкло.
kuger - майстор
нед юни 14, 2020 1:08 pmjorkata.petkov написа:
........ дето се вика навсякъде, където двете стъкла имат контакт......
Стъклата нямат контакт помежду си.
Преди седмица си купих нова готварска печка. Вътрешното стъкло се вади за почистване.
Съответно старата печка я разглобих и извадих стъклата /що ли ми са, ама.../
На двете печки м/у двете стъкла има отстояние около 30 мм.
На старата Терма и двете стъкла са в жлебове. На новата вътрешното е на жлебове, външното и на жлеб долу и два винта към дръжката горе.

Като гледам снимката на Вашата печка, закрепването на дръжката на фурната е през стъклото /горе/. Долу си има две "уши" също за укрепване на стъклото с винтове.
pitankata00 - специалист
нед юни 14, 2020 1:27 pmkuger написа:
нед юни 14, 2020 1:08 pmjorkata.petkov написа:
........ дето се вика навсякъде, където двете стъкла имат контакт......
Стъклата нямат контакт помежду си.
Преди седмица си купих нова готварска печка. Вътрешното стъкло се вади за почистване.
Съответно старата печка я разглобих и извадих стъклата /що ли ми са, ама.../
На двете печки м/у двете стъкла има отстояние около 30 мм.
На старата Терма и двете стъкла са в жлебове. На новата вътрешното е на жлебове, външното и на жлеб долу и два винта към дръжката горе.

Като гледам снимката на Вашата печка, закрепването на дръжката на фурната е през стъклото /горе/. Долу си има две "уши" също за укрепване на стъклото с винтове.
Да но цялата сила необходима за отваряне трябва да се поеме от силикона. А тази сила не е малка. Иначе дръжката е хваната с болтове но само към външното стъкло.
kuger - майстор
нед юни 14, 2020 9:42 pmpitankata00 написа:

Да но цялата сила необходима за отваряне трябва да се поеме от силикона. А тази сила не е малка. Иначе дръжката е хваната с болтове но само към външното стъкло.
Мъъничко не съм съгласен, виждат се отвори на ламарината зад стъклото, които мисля съвпадат с отворите в стъклото. Днес специално разглеждах новата и старата печки за начина на закрепването на дръжката.
Търсете подходяща дръжка и по-дълги винтове. Погледнете и как е захванато стъклото долу.

Имам дръжка за фурна от Терма, не ми е нужна, но няма гаранция, че ще съвпаднат отворите, а и не е оправдан разхода за куриер.
Бих я подарил..., но не си струва разхода.

За силикона, поне намерете черен, няма да личи. Но да е термоустойчив. Да, и почистете много добре остатъците от стария силикон и обезмаслете повърхностите много добре. Спирта не е подходящ, остава влага след третиране.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с вратата на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: