• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
burkov - специалист
Борих се с жалби, но уви.
Идват да тестват без товар и всичко е в норма. Но го правят като имаме уговорка за друг ден, за да не съм в имота. После пък ми обясняват, имота не бил в регулация, което не е вярно. Накрая ми казаха, че част от стълбовете по трасето били в частни имоти и нямали право да проверят. А те са в голи ливади, пък и стълбовете са си техни.

Ясно им е на евн, че трябва ремонт но не искат да се орхарчат в някакво измислено село.
Andri01 - майстор
Пиши E-mail до КЗП. Би трябвало те да ги "подгонят". Пиши ,че това е живото-застрашаващо за живота и не можете да влезете в имота си.
Hoвoceлckи - майстор
"Играта загрубя"...
Колко е напрежението на входа при изключен главен? Денем, вечер, нощем (когато съседите не/товарят)?
Ако правиш заземяване, то трябва да е само защитно - т.е. от него по "третия" (ж/з) проводник да отива само по корпусите на уредите. Да няма връзка с "нулата" на мрежата! Че ще останеш с некачествено захранване е съвсем отделна тема.
kozl - майстор
нед юни 14, 2020 4:47 pmAndri01 написа:
Пиши E-mail до КЗП. Би трябвало те да ги "подгонят". Пиши ,че това е живото-застрашаващо за живота и не можете да влезете в имота си.
Не до КЗП, а до КЕВР.
Andri01 - майстор
Амах подобен проблем с ВИК / " пази Боже от човек прост на висок пост"-шефа на тукашното ВИК/. Говорих с КЗП е се оправи. Но ако те не реагират-тогава по-на горе: КЕВР.
bijonisler@gmail.com - специалист
нед юни 14, 2020 3:42 pmburkov написа:
Да, заземителна инсталация е в плана за годината. Чудя се обаче дали ще се справя сам. Доста изчетох по темата, но почвата тук е проблем. Реал о има доста камънак и скали, но ще го мъча. Мислех освен коловете да пусна и шина на 40-50 см между тях.

Лошото обаче с напрежението по нулата остава като проблем.
Забиваш 4-5 кола на разстояние 2метра ,и ги свързваш с шина.Горе долу ще си близо до истината,съпротивлението трябва да е под 4 ома.За най точно замерване от ел лаборатория.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
нед юни 14, 2020 4:09 pmburkov написа:
Променливо е, вчера при пуснат бойлер и печка, падна до 153 волта.
Иначе премерих между мен и нула 10 волта :-D
Какво значи между мен и нула?
Единият извод на уреда е на теб ли?
Гаранция нулата ти е повече волта.
Единият извод на уреда в земя или нещо метално в земята, другият на нула.
  • 1
  • 2

Тема "Утечка на корпус при свалени бушони???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: