• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
нед юни 14, 2020 3:25 pmkr1100 написа:
нед юни 14, 2020 12:34 pmkivanov написа:
Ще видим. Нека изрежа дърветата и след това ще пиша кое колко струва.
като ги изрежеш нали знаеш, че дънерите остават ? - Багер
Ами ще видим. То като го няма дървото е трудно да се обясни кой кога какво е махнал. Предишният собственик е починал преди година. Не ми се иска да хитрея, но няма да оставя в ръцете на общината да ми каже какво ще правя с парцел за толкова пари.
Vodica - напреднал
нед юни 14, 2020 8:45 pmkivanov написа:
нед юни 14, 2020 12:34 pmkivanov написа:
Ще видим. Нека изрежа дърветата и след това ще пиша кое колко струва.
..., но няма да оставя в ръцете на общината да ми каже какво ще правя с парцел за толкова пари.
Човече, яко си се спекъл с тая бюрокрация. Човекът ти казва, че ще ти трябва багер за дънерите, ти чуваш "общината дали ще позволи". :-D
Разчиствай си спокойно мястото и споделяй на мечтаещите ;)
resistbody - майстор
Гледай да не те видят недоборсъвестни комшии.. както вика на жена ми дядото тея от общината сявали ли са да ми казват какво ще режа в моя имот..
kivanov - специалист
вт юни 16, 2020 12:55 amresistbody написа:
Гледай да не те видят недоборсъвестни комшии.. както вика на жена ми дядото тея от общината сявали ли са да ми казват какво ще режа в моя имот..
Комшиите ги е обзело щастие, че няма да строя блок и ще се навият да са ми алиби, ако е нужно :))
kivanov - специалист
пон юни 15, 2020 7:07 pmVodica написа:
нед юни 14, 2020 8:45 pmkivanov написа:

..., но няма да оставя в ръцете на общината да ми каже какво ще правя с парцел за толкова пари.
Човече, яко си се спекъл с тая бюрокрация. Човекът ти казва, че ще ти трябва багер за дънерите, ти чуваш "общината дали ще позволи". :-D
Разчиствай си спокойно мястото и споделяй на мечтаещите ;)
Ще направя нова тема и се надявам да споделям от ден 0 до ден нанасяне :)
naster - майстор
Успех с филма. Задействайте визата възможно най-бързо, защото без нея почти нищо не може да правите. Дано в общината действат чевръсто и не ви бавят! Задействайте и процедурите, ако не сте присъединени към комуналните дружества - също може да отнеме векове с всичките им съгласувания. Строежът се вдига за 2-3 месеца, другото е въпрос на координация на изпълнението: кураж, кинти и не се предоверявайте, че някой, на когото плащате за това ще ви гони задачите и интересите - и вие ще гоните тях.
Christo - майстор
Относно премахването на стари дървета:
Имах същия праблем. Гледам, до колкото мога, да свърша някои работи сам. Отначало мислех първо да изрежа дърветата и после да вадя дънерите. Голяма грешка! Добре, че бях отрязъл само няколко. Свързах се с човек с багер. Каза ми да не продължавам с рязането. Дойде с машината и лесно се справи с неотсечените дървета. Подкопава ги леко и после ги бута с кофата на височина 2-3 метра по ствола. Дървото се изважда заедно с корените. После лесно се реже, вече повалено, за дърва, или там за каквото се сетите. Остават само коренищата за изхвърляне/изгаряне. Цялото нещо трае няколко минути на дърво. Отрязаните дървета бяха истинска мъка. По над половин час на дърво. То не беше чоплене, не беше чудо. Много нафта, много моточасове и много пари!
nikolov333 - майстор
+1 към мнението на Christo.. :partyman:
naster - майстор
вт юни 16, 2020 1:16 amkivanov написа:
Комшиите...
... бих добавил, ги проучете през няколко преки, за да не ви се е паднал някой общински съветник, бивш депутат и кандидат за кмет, който праща проверки на всеки строеж в околността. Говоря за реална ситуация близо до вас, на камбаните.
kivanov - специалист
вт юни 16, 2020 12:13 pmChristo написа:
Относно премахването на стари дървета:
Имах същия праблем. Гледам, до колкото мога, да свърша някои работи сам. Отначало мислех първо да изрежа дърветата и после да вадя дънерите. Голяма грешка! Добре, че бях отрязъл само няколко. Свързах се с човек с багер. Каза ми да не продължавам с рязането. Дойде с машината и лесно се справи с неотсечените дървета. Подкопава ги леко и после ги бута с кофата на височина 2-3 метра по ствола. Дървото се изважда заедно с корените. После лесно се реже, вече повалено, за дърва, или там за каквото се сетите. Остават само коренищата за изхвърляне/изгаряне. Цялото нещо трае няколко минути на дърво. Отрязаните дървета бяха истинска мъка. По над половин час на дърво. То не беше чоплене, не беше чудо. Много нафта, много моточасове и много пари!
Ако можеш да намеря такъв в София щеше да е супер.

Направих отделна тема. viewtopic.php?f=47&t=64418
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Строеж на къща - съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: