• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
нед юни 14, 2020 6:35 pmEDI написа:
Определено се престаравате.Никога не торя, пръскам 2 пъти в сезон и пак ям достатъчно зарзават.Като Ви чета, направо ми призлява. :lol:
Опалянкаааа, това е интересно.
Някога градинката не се тореше, а за пръскане спомените ми са само за памид и мискет.
Плющяхме Домат.
Сега торя нарюр с птича тор, а съм пръскал колкото да съм и аз наред с мъжете.
Пак са плющи зарзават, ама проблемите са май другаде. Разсад и усета бягат. Кога дърти те са гледали, ний сме мижали. Доказателство са ни писаниците тука и разсад на баба Гана. Пак ма удари в земята.
Бе къде са чели старците, като повечето са били с трети клас, а земята е раждала?
Тя и сега ражда, ама много химия, ГМО...
nikolov333 - майстор
Днеска, нови двайсе.. Комшийката отиваше до магазина за мая, да пръска с нея 🍅
шоп - майстор
Аз съм новобранец градинар. Може би късмета на начинаещия, но всичко върви пефектно. Не пръскам нищо. Торенето е само с мулч от райграс и то много обилно. Буквално на места има по една педя дебел слой суха и угнила трева.
Накисвам трева в 200 литрови бидони и след 10 ина дни поливам с тази смес. Малко гадно мирише:-)))
Обаче краставиците направо полудяха от това зелено подхранване. Цъфтят и имам дребни корнишони. Пипера също цъфти, а доматите с с размер на яйце и мандарина:-)
Все си мисля, че дебелия слой мулч предпазва от мана.
mitko414 - специалист
пон юни 15, 2020 1:00 amnikolov333 написа:
Не се пръска с мая, ето как се прави. (Аз не съм го правил.)

@шоп.
Изчакай края на сезона, за да направиш равносметката.
Много ми се иска и на мен да не пръскам, ама не става, поне при мен.
EDI - майстор
Въпрос на цели е всичко.На мен ми стига, като ида на вилата, да има за ядене и да върна в града малко вкусни зеленчуци и плодове.Не гоня добиви.При нас в Ямбол и околията вали яко.В събота тъкмо си тръгвах към града и като заваля, половината градина под вода.Вчера вечер също валя в града по подобен начин.Таман турих капковото с компютърчето...... :lol: Краставиците обаче явно са доволни. :lol:
kr1100 - майстор
пон юни 15, 2020 1:00 amnikolov333 написа:
не е нещо никак ново. / дрожди / .Става и за поливане и за пръскане., ама играчка с разтварянето, престой..
Djack - специалист
пон юни 15, 2020 7:09 amшоп написа:
Аз съм новобранец градинар. Може би късмета на начинаещия, но всичко върви пефектно. Не пръскам нищо. Торенето е само с мулч от райграс и то много обилно. Буквално на места има по една педя дебел слой суха и угнила трева.
Накисвам трева в 200 литрови бидони и след 10 ина дни поливам с тази смес. Малко гадно мирише:-)))
Обаче краставиците направо полудяха от това зелено подхранване. Цъфтят и имам дребни корнишони. Пипера също цъфти, а доматите с с размер на яйце и мандарина:-)
Все си мисля, че дебелия слой мулч предпазва от мана.
На това ли викаш гадна миризма? Аз съм разтворил 100 кила птича тор в 200 литров бидон и с тая чорба шербетувам, ела да видиш какво означава воня, че и го сложих до къщата.....! :lol: :lol: :lol:
kr1100 - майстор
с "очарователната " прогноза до следващата сряда за валежи , може и да не се притеснявате за нищо засадено навън.Ще си изгние спокойно. За дърветата е добре,но колко да е - за сега зреещите - воднисти , безвкусни череши или нагнили.
Но за лозите никак не е полезно толкова дъжд, особено , ако има промеждутъци със силно слънце.
шоп - майстор
пон юни 15, 2020 8:18 ammitko414 написа:

@шоп.
Изчакай края на сезона, за да направиш равносметката.
:supz: 100% си прав, пилците се броят на есен.
Миналата година без никакво пръскане от засадени 12 корена домати имаше предостатъчно и за салати и за лютеница и за консервирани домати.
Тази година са 20 корена и засега само се надявам на добра реколта.
nautilus33 - майстор
пон юни 15, 2020 7:09 amшоп написа:
Буквално на места има по една педя дебел слой суха и угнила трева.
ХУбаво ли трябва да е изсъхнал райграса преди да се мулчира с него?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Проблем с домат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: