Тези филтри си ги е сложил на всички смукатели господинът с пасивната къща във Войнеговци, но той е и вносител/представител на Цендер
. Ако имат материала наличен, защо да не се измисли някакъв побългарен консуматив с фланче/рамка.

ср юни 17, 2020 10:39 amnelina_london написа: Видях ето тази идея за кухненски duct в едно клипче на Zehnder...Забравих да уточня - това при условие, че абсорбаторът се върне в помещението след филтри с активен въглен, и в последствие се засмуква от стаята към рекуператора? Да няма някоя новост? Някой да е включил газов бойлер към рекуператора?
ср юни 17, 2020 1:24 pmbrum написа: Това няма да свърши работа. Работи за едър прахоляк и се използва като pre-filter за основните филтри. Ей тука ги има класовете - https://www.emw.de/en/filter-campus/filter-classes.html. Тоя е G3.Да,в Атаро първо ми показаха,многопластови нагънати филтри и затова изразиха мнение,че ще възпрепятстват въздушния поток.После казаха,че имат и такива най-обикновени.
Та за мазнини тоя ще свърши някаква работа, ама дебита през такива филтри бързо пада. Заради малката площ се задръства с боклуци за норматив. За филтър е важно да има голяма площ или редовна смяна. Виж автомобилните филтри за въздух как са нагънати.
Относно абсорбатора - при мен ще вадят въздуха навън. По-лесно ми е да вкарвам допълнително влага отколкото да се опитам да върна загубите на абсорбаторите. Че те при мен са два с допълнителен канален вентилатор в сервизното помещение. Единият е плътно над фурната, другият е 60см над котлоните.
Ако ще слагаш филтър с цел да пазиш топлообменника бих препоръчал някой читав автомобилен филтър с голяма площ (въздушен, не купе) непосредствено преди рекуператора. Така ще е един и ще се сменя по-лесно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: