Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Имам следния проблем,на скоро си купих жилище стените ми са шпакловани със гипс и когато започнах да нанасям латекс тои започна да се лющи.чух какволи не:гипса бил пресечен и тн.искам да знам може ли нещо да се направи... :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какъв е латексът? Грундът? Гипсът "чист" гипс или някаква шпакловка ?
латекса е на оргахим ако това питаш,грунда бях разнесал също на оргахим-бял но от него едва ли е останало много падна голямо шкурене.стените са със гипс-сатен правили са ги някакви мангали.това научих от един работник останал за доваршителни те работи по стълището на сталбището било същото положение.
EDI - майстор
Сваляш всичко - латекс и остатъци от грунд до здраво, грундираш свястно и полагаш латекса.Ако грунда е на петна, има голяма опасност и латексовото покритие после да е на петна, поради неравномерната попивна способност на стената.
masterval - майстор
Доколкото разбрах, люспи се гипса, а не латекса.
С шпакла отделяш каквото можеш, грундираш с друг грунд (този, който си използвал ако е литров без разреждане - излей го в тоалетната, ако е останал), след това шзкъркпваш олюпените места, грундираш и тях и тогава боядисваш, като не забравяш да разредиш латекса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Повечето латекси не се разреждат!
"Латекс на Оргахим" не говори много. Какъв точно латекс.
И още, от обърканото писано, поразбрах, че е шкурено след грунда??
masterval - майстор
Вярно е за повечето латекси, но за българския - не.
За "Лекото" много пъти е ставало въпрос, че е много гъст и може да ти свали дори винтовете от гипсокартона...
След грунд на Оргахим можеш да си шкуриш, все едно не си чувал за грундиране :-D
А мангустите просто са шпакловали върху прахоляците, затова и се отцепва гипса. :-D
Kondor - напреднал
Здравейте юнаци :) Много интересно как никой не се сети че може да се мине още една ръка със сатен и след него да се правят грундирането и боядисване. Явно щом има проблем с основата трябва да се заздрави добре, а не да се мине отгоре отгоре и каквото стане. Щом имаш пари за ново жилище ще имаш и за майстор.

Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена!
masterval - майстор
"още една ръка със сатен" - естествено, може и така, но трябва да е от оня, дълбокопроникващият сатен :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Колега, не се закачай с нашите, русенските башове!

Тема "боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: