Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Предстои ми закупуване на пелетна камина. Ще топля къща с панелни радиатори тип22. Общо киловатите са 10 кв. Къщата е с квадратура 70 кв2. Зидана с тухли Винербергер 25 см, изолация 8 см, таван 2.30 височина с 5 см каменна вата (мисля, че беше 50 кг на кубик), всички стаи са с ламината и 1 см фибран под него. Бихте ли ме посъветвал колко киловата камина да закупя и към коя марка да се ориентирам от по бюджетния клас. Гледам марките Бърнит и Алфа плам! Благодаря предварително. Поздрави!!
filmatoplo - майстор
:wink: Аз ли съм първи ,благодаря, :wink: значи камина Грейко 10 киловата .
Благодаря Ви за вниманието. Ще погледна въпросната марка! 1
Дали ще е удачно да взема 16 кв., ако се спра на Грейко? Друго, което искам да попитам, къде я правят въпросната камина и за София разполага ли със сервиз?!
filmatoplo - майстор
:wink: Ирония-да бе ,що да не ,още 100 лв и взимаш 16ката. Щом не четеш и не слушаш съвети :wink: .
вт юни 23, 2020 6:57 pmfilmatoplo написа:
:wink: Ирония-да бе ,що да не ,още 100 лв и взимаш 16ката. Щом не четеш и не слушаш съвети :wink: .
Питам, защото радиаторите са 10 кв., камина от 10 кв нали топлоотдава примерно 1.5-2кв и за ризата остават 8 кв!
andy_forresite - майстор
10 киловата радиатори отдават до 7-8 киловата в помещенията. При входяща вода 60 градуса и изходяща 50 градуса отдават около 5 киловата. Демек наполовина на обявеното.
Самата камина отдава между 1 и 1.5 киловата.
Присъединявам се към предложения модел. Дори може да си добавиш бойлер и някоя лира.
Та, както ти обясняват Анди и останалите, за къф чеп са ти останалите до 16 киловати? Само проблеми.
Ще споделиш ли ко та блазни шиснайската?
Тамъъъън гледам зеха хората да склоняват на подходящи мощности и са заслушват в препоръки и ае- поредното доказателство, че не са чете.
Регвам са, влаам мошно с болешката си, зеам или не и чао.
Барем малко са поинтересувайте бре, почетете! То си е за вас.
Още един глас за 10, щото няма по малка водна.
вт юни 23, 2020 9:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Та, както ти обясняват Анди и останалите, за къф чеп са ти останалите до 16 киловати? Само проблеми.
Ще споделиш ли ко та блазни шиснайската?
Тамъъъън гледам зеха хората да склоняват на подходящи мощности и са заслушват в препоръки и ае- поредното доказателство, че не са чете.
Регвам са, влаам мошно с болешката си, зеам или не и чао.
Барем малко са поинтересувайте бре, почетете! То си е за вас.
Още един глас за 10, щото няма по малка водна.
Не разбирам и питам! Какво има да обяснявам защо съм избрал 16ката. Имам чувството, че не понасяш хора, които си правят регистрация, за да потърсят помощ! Ако е така ОК, прекратява писането, защото нямам намерение да чета философщини. Аз да питам, ти какво помогна в темата, освен, че влизаш хапейки, просто се съгласи с Анди. Нали е уж форум за взаимопомощ!

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: