Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср юни 24, 2020 10:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср юни 24, 2020 7:21 pmmorfei1 написа:
вт юни 23, 2020 7:16 pmHristo8512 написа:
Питам, защото радиаторите са 10 кв., камина от 10 кв нали топлоотдава примерно 1.5-2кв и за ризата остават 8 кв!
10 ама при какви условия? Да не се окаже, че от тия 10 на теб ти трябват средно 3-5.
Морфине, за сега нищо не му е ясно, което е нормално. Възможно е това вече да се променя към +.
Избрал е грешен подход- лесен и бърз, според него, но със съмнителен резултат. Пита, а отговорът на въпроса му поражда последващ въпрос. Разбираемо е, понеже няма основата.
При това положение вариантите са два;
- задава си въпроса и приема препоръките за чиста монета, като разчита и на добра интуиция.
- чете. Задава си въпросите на Бай Гого и чете та са къса, след което са появява тука за уточняване на детайли или като оформен новоизлюпен тепловод.

Е как да не го начибам, след като получи препоръки, а си знае неговата?!
Ти обаче продължаваш да флудиш, опасен си! Жаден за изява! Тук ти е паднало, даде 7 хиляди и не знам си кое безсмислено мнение! Спирам да пиша, че ми дотяга от философи! Със здраве!
filmatoplo - майстор
:wink: А значи още много срещи и мачове ще има тук в тема -Настройки на камина Алфаплам :wink: ,и кой мислиш ще помага -Трифонов :wink: .
Я не се бъзикай! Я на Грейко контролера не зная, та Алфа нам ко си. Виж- бутни тука, щипни там, ма само толкос и само на роднини.
Оттатъка Жаксъна гледаш ли ко прай? Даваш му матрял, той благодари с 5г давност.
filmatoplo - майстор
Искрен съм ,престави си хипотетично залитне към Алфаромеото ,и на зимата -здравейте ,някой може ли да ми даде настройките за Алфаплам -100% съм сигурен че ще му са нужни :wink: ,и току виж Трифон помогнал .Но ,то това е за колегата да се сеща. :wink:
Ааа, не натяквам просто така. Ако се стигне до там, и се сетя че Ицето ма е хранило, бих потърсил инструкцията на Алфетка, ем да му покажа, ем да му намекна.
bmahob - майстор
И кво излиза тоя форум е само за Грейки ли???? :cool: Чисто го обърнахте на..... Грейкото е с просто меню и от всякъде се пънат да помагат , но това не прави единствения добър избор на пелетна камина, аз вече 4 години съм с Алфаромео и в началото докато ихванах спатиите, беше зор но след това само сипвам пелети/вяка година различни почти/ и чистя/ веднъж седмично, та миналата зима и на две седмици веднъж :cool:
bmahob - майстор
чет юни 25, 2020 9:08 amfilmatoplo написа:
:wink: А значи още много срещи и мачове ще има тук в тема -Настройки на камина Алфаплам :wink: ,и кой мислиш ще помага -Трифонов :wink: .
:-D :-D :-D Верно ли?
filmatoplo - майстор
:) Още по добре ,ще помагаш ако човека избере Алфа плам .
пет юни 26, 2020 3:39 pmbmahob написа:
чет юни 25, 2020 9:08 amfilmatoplo написа:
:-D :-D :-D Верно ли?
Хахаааа, ако мислиш, че има пелетарник да ми са опре...Трябва ми един ден, да я барна от студена сабалям. Предната вечер подготовка. Стигна ли трета глава- готов съм.

https://www.termoproektstroi.com/images ... O_-_BG.pdf

Добрата подготовка е половин успех. Ши ви разчепкам ламаринити.

Елементарна е. Работата на контролера е подобна на Фумиса на шуменския отбор. Имам и сервизното...Не е предизвикателство.
Ератовското Лили е със същият контролер.
Същите ератовци, само че с BISOLID COMMO, като само името в pdf и картинката са сменили.
Контролер Микронова.
Общо взето информация бол. Просто трябва да знаеш какво правиш.

bmahob, верно ли?!!! Обърках се, като предположих, че ще ми трябва цял ден. Свърших си работата за час.

Леле, това е старият контролер на Burnit и EcoSpar!
Филме, тя Алфетката съща совалка!

Нещо лошо, камините са си камини, но контролерите със заключено сервизно меню не са за всеки. Техничари, които им идва отвътре, няма да имат проблеми.
bmahob - майстор
Да сравняващ burnit с алфата не е коректно в пъти по добра камина е сръбския котлон, екоспара има добро кпд но адски сложен за почистване, комшията е с такъв, за годината си на производство(първите коммо е доста добре замислена) има кусури, ама то коя няма. Що не коментирате нвите Рубиньор на Марели систем с авто почистване на потата(механично) фумиса е в пъти по сложен, и както призна микроновта е елвментарна стига да знаеш ко буташ, ама си признайте за приатрастието което не е коректно

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: