Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jamezon - специалист
Не е точно така,аз мога и без тях да го карам,той и без това няма вмомента,просто исках ако е възможно да стане по този начин щях да ги върна.
Ако сложа акумулатор,следващата тема ще е как да възстановя електрическата система,понеже всичко е разбазикано от предишния собственик. Не е това идеята.
Мерси все пак,че съживи темата!
jamezon - специалист
И все пак въпросът беше "как да накарам някакво правотоково реле да работи през диод",и смятам, че е без значение какво ще задейства релето,дали ще е бойлер,печка или каквото и да е,просто трябва да тръгне.
iliya_i - майстор
чет юни 25, 2020 9:54 pmjamezon написа:
И все пак въпросът беше "как да накарам някакво правотоково реле да работи през диод"
А защо с правотоково реле?
Има варианти за мултивибратор с 2 транзистора, един ОУ, 3 логики, 555 и т.н. решения за по лев-два.
Хем си сменил крушките с ЛЕД, хем се опитваш да ги подкараш с реле, което си иска сериозен товар :?
jamezon - специалист
Защото такова е оригиналното реле.Гледах за мултивибратор,но не мога да го сглобя,не съм толкова запознат с електрониката.Отделно не знам и дали няма да се влияе от промяната в напрежението,с повече газ с по-малко...?Не намерих и готови,за да си купя.
Гледах и релета за коли, които са за лед крушки,но не съм сигурен,че ще стане и с него.Това поне тръгва и си мигат крушките,просто трябва да се спре обратния ток.Гледах клипчета в youtube за "мигащи светодиоди",взех частите,сглобих ги,но честотата на мигане не ми хареса.пробвах с различни кондензатори,но пак резултата не беше задоволителен.
jamezon - специалист
Някоя от тези схеми би ли свършила работа?

На 2те схеми светодиода е свързан на различни места.

Този светодиод е 3в сигурно,какво ще стане ако свържа 12в лед крушка?

Прикачен файл

simple-led-flaher-using-555-timer-ic.jpg
simple-led-flaher-using-555-timer-ic.jpg (33.65 KиБ) Видяна 1717 пъти

Прикачен файл

f0f503729597489f0c4ff86d6d76e516.jpg
f0f503729597489f0c4ff86d6d76e516.jpg (19.18 KиБ) Видяна 1717 пъти
iliya_i - майстор
3 е изхода . 1 е маса а 8 е + захранване. Разликата между двете схеми е, че на едната светодиода е мажду изход и маса, а на другата е между изход и + захранване.
За теб ще е по-удобно с общата маса 1 - 3.
kr1100 - майстор
чет юни 25, 2020 8:48 pmjamezon написа:
ср юни 24, 2020 8:06 pmkr1100 написа:
Има ли акумулатор мотопеда ?
В първия си пост е писал ,че няма , но искам да се уточни.
Не,няма.Точно това е идеята да стане без него.
Мотоциклет е :lol:
Тогава забрави за идеята си. Може да се пробва със стабилизатор на напрежение , но с филтриращи керамични кондензатори отпред и отзад стабилизатора и 1 електролитен 1000 мкф.
jamezon - специалист
пет юни 26, 2020 8:38 amiliya_i написа:
3 е изхода . 1 е маса а 8 е + захранване. Разликата между двете схеми е, че на едната светодиода е мажду изход и маса, а на другата е между изход и + захранване.
И може би от R3 ще се регулира нужното напрежение на крушката?
А ще издържа ли на променливото напрежение от "динамото" на мотора?
iliya_i - майстор
пет юни 26, 2020 1:51 pmjamezon написа:
пет юни 26, 2020 8:38 amiliya_i написа:
И може би от R3 ще се регулира нужното напрежение на крушката?
А ще издържа ли на променливото напрежение от "динамото" на мотора?
За пръв път чувам за преввозно средство на променлив ток. С R3 ограничава тока през светодиода, да не надхвърля допустимото.
jamezon - специалист
Имам предвид че не е като от акумулатора постоянно,а се променя сигурно межди 10-14 волта

Тема "Реле за мигащи светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: