Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
asinka написа:
Spam-time :)
Ако някой е любопитен какво става с бензинова кола, заредена с нафта, да пита :lol: :lol: :lol:
Изкара 20 км ....
Споко, рано или късно, на всички им омешват горивото. Мдам.
Понеже темата така си тръгна (най-вече от "сериозните" мнения), харесваш ли ми аватара??
asinka - специалист
перфектен си, както винаги :2thumbs:
Time2Burn - специалист
Все още чакам компетентно мнение. Аз се имам за специалист и не е трудно да си пъхнеш маркуча в щуцера. Метанификация няма никъде, навсякъде има газификация, и битов метан не знам да има. Не знам защо на печката пише метан, но в техномаркет и технополис на всички пише че работят с метан... Значи като извадя капачката на котлона, и отдолу се вижда месингова дюзичка под формата на гайка, мисля че е 10тка. Да я развъртя малко и да видя какво ще стане, а? Може пък и да си глътне въздух. Мен ми се струва че прекалено силна струя газ подава, и ако може подаването на газта малко да се намали. Как викаха по телевизията ГазА :lol:
Чаро - Акълия
n_a написа:
Ма чакай бе Пиле, метан и пропан бутан са Коренно различни работи! С таковата ти мислене, да черпиш, че още не си летял. Аман от
Не е баш същото, ама се едно на дизелката да налея бензин.
Точно в 10

Провери в упътването, на какво работи печката . Природния газ (метана) и пропан-бутана наистина са много различни .Газификацията е с природен газ....
Time2Burn - специалист
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.4264.html
Последния пост пише че трябва да се регулират горелките. Та въпроса ми е къде са горелките и как се регулират?
Чаро - Акълия
Стори ми се, че става дума за обикновени котлони в тоя линк....
Дюзата трябва да е по тръбичката преди горелката... тва с гайката мисля да не е тя. Трябва да е с глава за отверка. От печка, до печка.... имай едно на ум
emil_v r - майстор
Тайм , глей сега , трябва некой да надуе маркуча , а ти развиваш дюзата до пълна акомодация ... :evil: - шегичка ей :wink:

количеството на пропана се регулира от кранчето за силата на нагряване.
Отношението проп./въздухх се прай от едни бленди на тръбата при дюзата .
Блендата изглежда като скоба която покрива два напречни отвора , но има различни констр. бленди .
Газта се подава на струя и тя като пулверизатор увлича вуздух пропорц. на силата на газта. не развивай самата дюза , понеже ще почне да изпуска и покрай нея и ептем си иба мамата .
Най добре си викни , или поне питай където ги ремонтират , понеже има мн. видове конструкций.
Подсещам те трябва да пробиеш един отвор за клапа на външната стена около 11см,
която при утечка на газ (тя е до пода ) се отваря от тежестта на пропана и не го натрупва в стаята . Ноо не съм спец по това все пак.

Те това е принципа скобата -3 се плъзга нагоре - надолу и закрива отворът -2 , така се променя отношението газ/въздух еднократно .
Ти трябва да настроиш полож на скобата

Прикачен файл

DSC06506.JPG
DSC06506.JPG (37.25 KиБ) Видяна 11107 пъти
gtg1977 - специалист
1.Щом тиганите се чернят,значи газта не е хубава.Съотношението пропан-бутан не е както трябва да бъде.Не се осланяй на това,че бутилката е нова,защото аз преди един месец си смених моята бутилка с нова от Топливо и като се прибрах и я разпечатах,тя изпускаше.Нали уж е нова,нали е проверена и запечатана.
2.Имам познат,който работи на газстанция и при него газта винаги е с по ниска цена от другите бензиностанции.Попитах го как става този номер и той ми каза,че шефът му поръчвал по-малко/пропан или бутан ще те излъжа/когато давал поръчка/защото тогава разбрах,че се поръчва предварително съотношението,е в допустими граници,на пропан и бутан,преди да дойде цистерната и да ти зареди газстанцията.Така ти сам може да си контролираш колко да печелиш,но за сметка на качеството на газста.Но него какво го интересува,нали я дава по-евтино и българина това гледа.Пък после котлона ми черни и колата неще да върви.
3.Един съвет.Първо си смени бутилката и тогава си разбутвай печката.
Time2Burn - специалист
Емчо, баце, такове нещо няма никъде, одеве я поразгледах, но видях че има още един щуцер, в другия горен ъгъл на печката, който стои затапен. И се чудя да сваля маркуча от сегашния щуцер, да го затапя и да сложа маркуча на другия щуцер. Какво ли ще с е получи?

Прикачен файл

SP_A0181re.JPG
SP_A0181re.JPG (35.73 KиБ) Видяна 11090 пъти
Time2Burn - специалист
Ето на какво попаднах. Прочетох инструкцията и там пише че трябва да си сменя дюзите. Та сега шах. От къде да търсся такива дюзи?

Прикачен файл

SP_A0182.jpg
SP_A0182.jpg (50.12 KиБ) Видяна 11083 пъти

Тема "Проблем с печка на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: