Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
ср юли 01, 2020 7:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
- Пресли, ако е възможно набутай една по тясна тръбичка, със съответният отвор по стената, който да застане точно на страничната връзка за тора!
Отворчето се вижда и надали е проблем да се калибрира - въпрос на време е да изпробвам с колко да намаля диаметъра на "соплото", вероятно ще "скоча" директно на половина, но може да тръгна и в обратна посока, от минимално към оптимално.
Благодаря за подсказката - понякога ти трябва зрънце за да захапеш нещата.
Днес най после се престраших да мулчирам.

https://photos.app.goo.gl/hGjgbByFFHhJAveYA

И да се похваля- орхидеите ми тръгнаха. Първите са ми.

https://photos.app.goo.gl/AyH4gPZ5YU9wF9Wt8
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юли 02, 2020 8:23 amТрифон П.Трифонов написа:
Днес най после се престраших да мулчирам.

https://photos.app.goo.gl/hGjgbByFFHhJAveYA

Мулчът ти да е изсъхнал! Инак болести
чет юли 02, 2020 8:55 amn_a написа:
Мулчът ти да е изсъхнал! Инак болести
........................................................
А!!! Болести?!
Викаш да го събера някъде настрани?
kr1100 - майстор
и бай пас няма да помогне на 1 " торов смесител при капк. маркучи ф 16 мм
чет юли 02, 2020 10:29 amkr1100 написа:
Конкретен опит с торов смесител нямам. Вентурито го познавам от книгата, практическият ми опит с карбураторите и в бачкането също.
Като общо си прав, че цоловият или трябва да се преработи или да увеличи общият разход, че да влезне в нормални работни норми джаджата.
Гледам ги- не са и евтини. В сАлиекспреса сигурно са стотинки.

Руска, кажи за болестите, че се притесних леко!
Има само един проблем да го събера- после няма да го разхвърля и новата трева ще поникне със страшна сила. А така ми е 2в1- плевя и мулчирам.
hidrazin - майстор
Не е много желателно да се мулчира с оплевена трева. Бавно съхне и често вече има семена - разсаждаш си плевелите.
Много добре става с окосен райграс щото няма семена.
Тоя от коша на косачката го наръсван на тънко по циментя - пътеки, алеята за колата...
За няколко часа е достатъчно изсъхнал и ако не ме домързи го слагам още същия ден.
:partyman:
P.S. Абе Трифуне, то и при мен джунгла ама ти ме удряш в земята бре... :-D
preslav - майстор
чет юли 02, 2020 10:29 amkr1100 написа:
Аз не говоря за бай Спас, повече от ясно е, байпасът се ползва само ако не се ползва смесителя и обратното. Говоря за соплото, вътре в смесителя - там присъеденителният размер няма никакво касателство. Не знам дали ще стане ясно само с писане - едноцоловият смесител има външна резба с диаметър 32 и нещо си мм. и вътрешен отвор 19.5 мм. погледнато откъм входа, тези 19.5 мм. се стесняват до към 5 мм. (туй нещо наричам сопло). Не особено сложно "соплото" да се намали до 2.5 мм. и по-малко, опитно ще се установи най-подходящото сечение, тъй че хем да има засмукване, хем дебитът да е достатъчен, че "червата" да капкообразуват нормално. За сега само си разсъждавам, ако вземе, че се получи ще пиша, а при интерес може и да снимам.
Искаше ми се да е фабрично, но явно ще трябва да се правя на инженер, стругар и т.н. вместо да съм си начинаещ градинар.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Гледам ги- не са и евтини. В сАлиекспреса сигурно са стотинки.
- 2 бр 3/4 - 19,76 лв с доставката.

@ Има само един проблем да го събера- после няма да го разхвърля и новата трева ще поникне със страшна сила. А така ми е 2в1- плевя и мулчирам.
Има мулч фолио 1,2м широко на руло - колкото - толкова. 15 ст. м
каква е тази джунгла бре Трифоне :?
preslav - майстор
чет юли 02, 2020 4:13 pmkr1100 написа:
- 2 бр 3/4 - 19,76 лв с доставката.
Ако на някой му трябва само един съм готов да му купя втория брой за 15 лв.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: