• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
пон юни 22, 2020 10:00 ammiroki написа:
Мерси. Ще потърся тогава къде съм набутал главата за кордата. Че 3 та година си седи диска и не съм от отвивал. Само го точа на вала както е.
Като е само свежа трева понякога махам острието режещо кордата по дължина о карам с по- дълга корда.
Миналата година купих корда на Райдер 2,4 мм на добра цена./ преди карах с Щилска 2,4/2,7 мм според това, което има/.
naster - майстор
пон юни 22, 2020 10:00 ammiroki написа:
Мерси. Ще потърся тогава къде съм набутал главата за кордата. Че 3 та година си седи диска и не съм от отвивал. Само го точа на вала както е.
И аз така, само с флекса наточа малко острието. Може би ако си купя тази глава с лесно зареждане. Даже и чисто нова корда квадрат имам.
В крайна сметка взех бензинов тример от от приятел и скъсих тревата за няколко часа. Като изключим шума съм доволен от ефективността на машинката.

Чудя се обаче дали електрическа косачка на 4 колела може да се справи с тревата от снимките и съответно дали няма да избуи прекалено много, ако се стриже веднъж в месеца.

Изображение

Изображение

Изображение
naster - майстор
За веднъж месечно няма да е лесно с 4-колесна, още повече електрическа. Освен това растителността е нееднородна, а теренът - необлагороден.
Здравейте, може ли мнение за Бензинова коса Villager BC 43 EB ако някой ползва такава. Трябва до утре да си купя и видях в Хоум Макс тази на промоция от 240лв на 179лв приблизително. Дали е препоръчителна за тази цена, като марка, надеждност? Може ли да се купи нещо по-добро за около 200лв? Ще се коси двор от около 600кв.м, предимно с диска предполагам.
Svetoslavoff1 - майстор
ср юли 01, 2020 10:30 amnaster написа:
За веднъж месечно няма да е лесно с 4-колесна, още повече електрическа. Освен това растителността е нееднородна, а теренът - необлагороден.
А, може. Аз така карам на вилата - най-много 1 път месечно с Олео мак електричка 46см. Може да се наложи в началото и по-често, докато се позагубят по-високите плевели. Но с каквото и да се коси, подравняването на терена си е важно. Аз изкосявам за няколко часа и забравям, а комшията до мен се мъчи няколко дни с по-малка косачка и по неравен, неподравнен терен.
naster - майстор
Никой не е казал, че не може - на тези снимки не изглежда да е облагородено, т.е. бая "камик" ще подфръгя тази електрическа косачка. Та ми е чудно кого ще "благославя" питащият?
imegogo - специалист
пет юли 03, 2020 12:09 pmflameman5 написа:
Здравейте, може ли мнение за Бензинова коса Villager BC 43 EB ако някой ползва такава. Трябва до утре да си купя и видях в Хоум Макс тази на промоция от 240лв на 179лв приблизително. Дали е препоръчителна за тази цена, като марка, надеждност? Може ли да се купи нещо по-добро за около 200лв?
китайска всички са що годе еднакви в този бюджет ,
най-евтиното марково http://oleomac.bg/product/700/motorna-k ... -250t.html
miroki - майстор
Вчера косих след един месец от предното косене. Зимата мястото бе обръщано, пролетта фрезовано, после Наса, косене после пак пръскания с наса. Та вчера косих 1 метър високи татули и лобода, едно куче грозде и щир. И два метра тръстикоподобна трева. Имаше и младо поколение след пръсканията по една педя.
Половин декар с голям зор окосих за един час с половин литър бензин.
В това чудо колесна няма как да влезе. То аз едвам влязох. И косих на принцип на обикновена коса но и в двете посоки с размах от 2 метра, да може да не се изгубя в траншеята. Имаше места където не бе обръщано, на редовете на дърветата, там тревата почти я нямаше.
Сега се самомулчира.
digitalpr - специалист
Здравейте, имам нужда от съвет за нова моторна коса. Кося 1.5 декара самородна трева от всякак във вид - от тънка и рехава трева, през супер гъста детелина, до 70см бурени. Това пространство имам възможност да го кося около 3 пъти на сезон, което означава че се поизпуска от време на време да стане висока. Особено първото косене за сезона е бая тегаво. Кося само с корда защото има неравности и не става добре с диск. Искам когато кося да кося буквално до 0 за да изкара повече време без косене. Също така машината не се щади въобще. Спирам я само за да сипя бензин и приключвам с двора за около 4 часа. Обикновено ползвам 2.4мм квадратна корта. Сегашния тример е китайски RTR 1.4кв (2к.с.) и вярвате или не е на около 12 години! Сменян му е два пъти съединителя и не знам още какво, но вече мисля че сдава багажа - тресе, губи мощност, пали трудно и т.н.

Та толкоз за предисторията. Мисля че вече ми трябва нов. Въпросът е какъв. Загледах STIHL и Huskvarna - техните тримери с аналогична мощност на сегашния са по 900лв. Представях си нещо до около 600 да кажем. Мислите ли че по маломощен, но качествен би вършил същата работа, или да се насоча към някое DAEWOO. Имаше някакво за 250лв което беше към 3 коня даже (DAEWOO DBC520). От китайските дирекнто на марки като гореспоменатите ли скачаме, или има нещо междинно за 300-400-500лв?

Ще съм ви благодарен ако дадете съвети. Може и конкретни модели да предложите.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: