Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kozl - майстор
пон юли 06, 2020 12:36 pmmamata66 написа:
Здравейте,
дано ми отговорите. Влязох във форума от зор, регистрирах се, за да поискам мнение и съвет...хидрофорът ми започна да включва и изключва много често - за пълнене на казанчето на тоалетната - 12 пъти един след друг. Изчетох всичко (съм жена;) и реших, че имам проблем с разширителния съд - отвих капачето и напомпих, но като натисна игличката на винтила, не изпуска нито вода, нито въздух...смених игличката - същото положение - сякаш въздуха не влиза вътре, а пробвах помпата на гумата на атв-то си - работи си?
А как стои игличката спрямо вентила - да не е влязла навътре и накрайника на помпата да не може да я натисне?
mamata66 - напреднал
пон юли 06, 2020 4:18 pmkozl написа:
пон юли 06, 2020 12:36 pmmamata66 написа:
Здравейте,
дано ми отговорите. Влязох във форума от зор, регистрирах се, за да поискам мнение и съвет...хидрофорът ми започна да включва и изключва много често - за пълнене на казанчето на тоалетната - 12 пъти един след друг. Изчетох всичко (съм жена;) и реших, че имам проблем с разширителния съд - отвих капачето и напомпих, но като натисна игличката на винтила, не изпуска нито вода, нито въздух...смених игличката - същото положение - сякаш въздуха не влиза вътре, а пробвах помпата на гумата на атв-то си - работи си?
А как стои игличката спрямо вентила - да не е влязла навътре и накрайника на помпата да не може да я натисне?
ми смених я, вторачих се на предната, че е прецакана и сложих нова - стои си нормално уж...знам ли и аз вече какво да пробвам...
vencil - специалист
Я провери помпата дали помпи, да не се окаже че там е проблема.
mamata66 - напреднал
пон юли 06, 2020 4:43 pmvencil написа:
Я провери помпата дали помпи, да не се окаже че там е проблема.
Смених я, въпреки че я пробвах и ми напомпи гумата на АТВ-то...пробвах и тая крачната - работят си...тегло! :?
MamaMy - майстор
с. Черни Осъм последната вила преди гората. Търси Олег
mamata66 - напреднал
пон юли 06, 2020 4:52 pmMamaMy написа:
с. Черни Осъм последната вила преди гората. Търси Олег
Много ви благодаря - тук един съсед познава Черни Осъм, но ми обяснява, че имало много вили до гори, а и не познава Олег..Удобно ли е да Ви помоля за малко по-конкретна инфермация за този Олег? От там ли си е или само има вила там - и най-малкия детайл може да помогне да го открия...благодаря :)
Andri01 - майстор
Напомпи 10-на помпи, и без да махаш маркуча от вентила виж дали излиза вода под налягане /макар и малко/ от чешмата. Ако излиза,значи проблема е във вентила и/или/ игличката.Щом помпите с които си пробвала са в ред.
vlax - майстор
Я снимай да я видим тая помпа и накрайника и ,също и игличката.
:partyman:
kozl - майстор
Качването на снимки по-тегаво от снимането :?
mamata66 - напреднал
пон юли 06, 2020 6:43 pmkozl написа:
Качването на снимки по-тегаво от снимането :?
От два дена се разправям с тая сага и съм без вода - хич не ми се влиза вътре, камо ли да снимам...сериозно. първо този вариант елеминирах - щеше ми се да е проблема в помпата, или в игличката, но след смяна и на двете, (и изпробването им на гумата на атв-то ми), резултата е същия - ни вода, ни въздух не излиза от никъде. Четох, че при подобен проблем (от игличката при помпене не излиза ни вода, ни въздух), се оказало разширена от налягането на водата мембрана, която залепнала за вентила отвътре и го запушила, но това е прекалено сложно за мен...Все пак, ако на някой нещо му хрумне, ще съм благодарна...инак - с кобилицата от извора на мегдана в махалата, вмамата и ядове :lol:

Тема "помощ от майстор!!!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: