Не му обръщай внимание на хидрото,той толкова си може
. А жената просто пита в тема отворена от друг 2013-та!!!!!!

вт юли 07, 2020 9:02 amvlax написа: Чакай,чакай, ей това последното не трябваше да го пишеш.![]()
Тука много хора имат желанието,знанието и опита и могат да ти помогнат,но трябва максимална информация и ако има снимки,дори и да изглеждат ненужни още по-добре.
В други форуми да са те отсвирили още на първото писане.
[/quote
Ами благодаря, че не бях отсвирена още на първото писане - така поне вчера се мъчих с хидрофора с надеждата, че съм попаднала сред готини хора, които ще помогнат. Днес ще си продължа да си се мъча с проблема, но без всякакви илюзии.
Колкото до информацията - мисля, че бях ясна: От 3 дни забелязах, че твърде често включва и изключва, например при пълнене на казанчето - 12 пъти! Включва помпата при 2.5 и и зключва при 4, а понякога при 3 бара. Притесних се, че ще изгори помпата и не ползвам вода от три дни като муждувременно потърсих помощ и съвети тук - явно погрешно място съм избрала да пиша, или неправилно съм се включила в стари теми, не зням, а и нямам време точно сега да разучавам правилата във форума, за което се извинявам. След съветите и прочетеното реших, че имам проблем с разширителния съд. Отначало се надявах да е вентила и/или игличката, защото при спряна помпа, източена вода и оставен отворен кран помпя 150 помпи, после пробвам - но от игличката не излиза нито вода, (спукана мембрана), нито въздух (ниско налягане в съда). Със зор намерих руска капачка и смених игличката, после пак същата врътка и уви, същия резултат - ни вода изкарвам, ни въздух. Стигнах до извода, че: 1-ви вариант - мембраната се е раздула от налягането на водата и някак е запушила ветнила, 2- мембраната е прецакана. Но защо не мога да изкарам нищо от съда при напомпване - така и не си обяснявам. Инак хидрофора ми е Aquasystem VAO 24 с мембрана EPDM и 1 цол присъединителен размер. Купен е 2009 г., а аз купих къщата с него. Миналата година изгоря помпата - смених я с 3SDM 2/21 и до оня ден всичко си работеше. Моя грешка е, че не съм мерила налягането в съда и не съм помпала - доколкото разбрах, трябва да поддържам 2.3 бара, при положение че помпата ми включва на 2.5. Явно, ще поръчам мембрана и/или нов съд. Въпросът е, къде да си поръчам и майстор, да свърши работата, защото аз не се наемам, а и нямам всички инструменти, да не говорим, че съм в труднодостъпен район в Балкана, да който има само черен път. Така. Това е тук положението и ако малко се изнервих накрая, надявам се е разбираемо при тази картинка. Забравих да спомена, че за капак, разширителния съд, пресостата и т.н. са натъпкани в кучи гъз под мивката в кухнята, та се изисква особена гъвкавост и ми трябва факир, за да се оправи в тая дупка. Приемам съболезнования, мерси.
вт юли 07, 2020 3:25 pmpreslav написа: Нямах намерение да се включвам в темата, те и без това адекватните мнения са много, ноооо.Уважаеми събеседници, (отговарям на конкретния пост, но се обръщам към всички, които ми помогнахте),
В подобен случай, когато вече съм пробвал всякакви финтове и нещата не се получават, разкачам хидрофора (обикновено връзките са на холендер), товаря го на АТВ-то (17-20 кг. не би трябвало да са проблем), отивам в близкия град (Троян в случая) и не се занимавам с "нескопосаници" от форума.
Бързи, трудни и всякакви други помпи не ми говорят нищо, има помпи, които могат да направят 2-3 бара, има компресори, които могат да направят над 200 бара. В случая бяха направени няколко адекватни предложения (дамата обаче се усъмни в тях) - примерно помпането със свалена игличка значително облекчава усилието за "отлепяне" на евентуално и най-вероятно залепналата мембрана, следва разглобяване на съда и отлепване на мембраната с ръка. Може да се опита и с тъп предмет с подходящ диаметър да се натисне мембраната през отвора за игличката, най-лесно е да се надуе бутилка до 10 бара, да се върже към винтила и да се освободи рязко нялягането (вярно е, че това изисква определени технически познания и малко топки). Няма как да няма в Троян човек, гумаджия, който да не може да свърши тази работа, но е по-лесно да се мъчиш три дена, да плюнеш по онези, които са ти обърнали (все пак) внимание, да си направиш капитални изводи за мъжкото съсловие, да използваш нецензурния му речник и да си обереш хидрофорите, сякаш някой ти е бил длъжен. Резултатът в крайна сметка е същия - има хидрофор - има проблем, а решението се не види.
Моето предложение е - купи си дървени шишчета, извади едно от пакетчето, заобли обратния (тъпия) му край, махни игличката, мушни шишчето в отвора на винтила, внимателно натисни (без въртене, без начукване), усетиш ли, че шишчето е потънало значи си готова - помпиш до указаното вече налягане, пробваш и после споменаваш. Ако всичко това не даде резултат следваш по-сложните стъпки с бутилка под налягане (може да е от пожарогасител), демонтаж и сервиз и т.н. да не се повтарям.
Да не забравя - цупене, тупане с краче, изблици на нервност само хабят енергията на питащия, на околните им е все тая къде е заврян хидрофора на комшийката.
Последно - всички някога сме били жени или най-вероятно от такива сме раждани - респект към жените с къщи в Балкана, каращи АТВ и ремонтиращи хидрофори!
вт юли 07, 2020 2:30 pmHoвoceлckи написа: Аз не ти правя забележка, за няколкото отворени теми, но ти правя такава, че не си ги следиш! Имаш съвсем конкретни отговори. Обяснил съм ти къде ти бяга (вероятно) напомпвания въздух. Колега от Троян ти предлага съдействие.Следих, писах, отговарях и на лични, говорих по телефона - всичко е вече минало - дзвярът работи отново перфектно, а аз ти благодаря за помощта. Колкото до темите, извиних се за невежеството си да работя професионално с форума - наистина не отделих време да проуча и систематизирам нещата, пак се извинявам. но съм щастлива, че всички се отзовахте и помогнахте!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: