Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
То и в пералнята тези клапани си работят на 220в. Сменял съм клапани на пералня,залети от вода,при спукан шланг. А и зависи самоделното устройство как е изпълнено.
hidrazin - майстор
Айде стига простотии в стил "Самоутрепи се сам".
Дъвкали сме я тази тема...
В пералнята клапана е вътре в корпуса който е занулен/заземен.
Въпреки това на някои клапани има клема за защитния проводник.
Но аз не мога да спра някой да се самутрепе или по-лошо - да убие някой друг.

Прикачен файл:
Клапан.jpg
Клапан.jpg (71.57 KиБ) Видяна 1734 пъти

:partyman:
Прикачен файл:
345.jpg
345.jpg (66.76 KиБ) Видяна 1734 пъти
Стига глупости!!! Не е кредисимо, споко!
Водата е слаб проводник, особено у София, Хидронте. Там даже почти никакъв.
Андри и другите колеги, дето ползват джаджата, са живи и здрави.
Къде ще е поставен клапанът в поливна система, че да е много опасен? В земята (безопасно), в метална, занулена кутия на стената (безопасно даже и да не е занулена или заземена)???!!!
Кога почнаха да сертифицират "фабрични" устройства? А преди това фабриките какво правеха- самоделни ли?
Ай сертифицирайти са, ма не подхожда на направи си сам. Не съм чул или прочел още, някой да го е убил клапан от Перла.
Единствино правилно, за което съветва Виртито е- не правете това у дома, ако не сте уверени, че знаете какво правите! Другото е чеши клавиатура.
Всъщност, това съветвам аз. Виртекс е наясно, че не му е ясно и правилно не би посмял да прави самодейност.
hidrazin - майстор
Дрън, дрън, дрън, дрън, пляссссс...
вт юли 07, 2020 4:06 pmhidrazin написа:
Дрън, дрън, дрън, дрън, пляссссс...
Дрън, дрън, дрънчиш си но е факт, че хората си ги ползват, няправяйки си сами автоматизацията, както и няма данни да мрЪт.
Нещо да излъгах или сбърках?
MamaMy - майстор
Точно ти недей налива масло в огъня. Като чета какви самоубийци се хващат за електрически ремонти не ми се мисли. Та те не са ходили дори и в 4 клас на училище. За това се палят разни инсталации изградени от подобни самодейци. То това за теб значи само повече работа, но за твоите клиенти е или оставане без дом или смърт. :sad:
вт юли 07, 2020 6:27 pmMamaMy написа:
:sad:
Прав си. По добре е готово решение от магазин.
По скъп е, но подходящ, програматор от Лидл.
Имам го, както и един на Гардена. Работят си вече трета година.
Antonii - майстор
вт юли 07, 2020 4:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дрън, дрън, дрънчиш си но е факт, че хората си ги ползват, няправяйки си сами автоматизацията, както и няма данни да мрЪт.
Къде намя данни, в нета или новините?
За нещастие или щастие тези случаи непопадат там.
Лично знам двама души простили се с живота от ел. ток по най-нелепия и тъп начин, но тези неща обикновенно стават точно така.
И нито един от тях не е споменат в новините или в нета.
hidrazin - майстор
Аре бегай да обясняваш за водата колко е безопасно да я използваш с тока и колко не провеждала ток.
Обяснявай им де:
Ток от желязна ограда на къща уби жена.
Ток уби 11-годишно момиче във ваната.
Ток в банята уби 8-годишно дете.
За такива като теб от 2 до 8 години в панделата по чл.123 (2) а във форумите триене на такива мнения и начукване на дълга почивка.
вт юли 07, 2020 6:42 pmAntonii написа:
Къде намя данни, в нета или новините?
За нещастие или щастие тези случаи непопадат там.
Лично знам двама души простили се с живота от ел. ток по най-нелепия и тъп начин, но тези неща обикновенно стават точно така.
И нито един от тях не е споменат в новините или в нета.
Хм, няма причина такива данни да се крият. Като казвам- няма данни, казвам също, че и аз не зная някой да е пострадал така.
Съгласявам се, че не е препоръчително тук да поощряваме такава направия.
Знам още, че ток убива "през лампа". Който е наясно с тоците знае, че ток не убива как да е. Гасил съм къща, където се крадеше Електричество.
Жив съм, но не правете това у вас, не си играйте с тока!

Хидра, не водата е виновна. Виновни са неправилните намеси по инсталациите, дори и от електротехници, дори и от такива работещи в съответното ЕРП. Скоро някой се оплака, че ги "тресяло от крановете", след поставянето на ново табло. Там предположих, че вещите са обърнали "червения и синия" кабел, като час по късно "оправили проблема".

https://www.gradinar.bg/elektroprovodimost-ec/

Хидра, ти си опитният градинар. Аз просто зная малко за електричеството.

Хахааа, евентуално соли за вана. Не зная как 5V и евентуално 1А биха убили, но 230V в комбинация с липсваща или слаба 0 да. Кофти инсталация.
Другите примери са също поради грешки, за които науката има обяснение. Не водата е виновна, Хидра, но заради тебе и в огъня влизам.

Тема "Електромагнитен клапан от пералня за капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: