Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Естествено, нали е двуконтурен!
Добър котел, поставен да работи при не съвсем подходящи за възможностите му условия и с неподходящи настройки. За последното има възможности. Сервиза ще се постарае.
Все пак, виж си и ПК!
fbr - майстор
ср юли 08, 2020 6:53 pmliusien написа:
Пишеш, че сигурно пали при всяко докосване на кран. Ами, това е нормално за мен!...
Ако имаш капещи кранове на топлата вода, при такава настройка на котела, този разход на газ е нормален за мен.
ср юли 08, 2020 8:48 pmfbr написа:
Пишеш, че сигурно пали при всяко докосване на кран. Ами, това е нормално за мен!...
Ако имаш капещи кранове на топлата вода, при такава настройка на котела, този разход на газ е нормален за мен.
Каква е настройката на котела?
Сметна ли разхода в кубици?
Превърна ли ги в киловати? (х обявеното КПД на котела).
Разход /времe/ползватели?
liusien - специалист
НЕ, няма капещи кранове! Всичките спирателни кранове работят нормално.
fbr - майстор
А колко кубика вода изразходваш на месец.
liusien - специалист
ср юли 08, 2020 8:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Котелът го ползваме така, както е закупен от фирмата вносител. Когато дойде един приятел да направи първоначалното пускане на котела и да завери гаранцията му, на въпросът ми ще направи ли проверка на уреда, той ми каза, че е най-добре да работи при фабричните си настройки! Въобще не го е пипал или проверявал! А, че котела не работи както трябва, го установявам по качените диаграми малко по-назад! Този котел е по-икономичен от старият ми "Де Дитрих", но се оказва, че има по-голям разход на газ!!!!!!!!!! :evil: В къщи сме трима човека. Синът ми всеки ден взема набързо душ след работа за 5-10 минути, жена ми - на 2-3 дена, а аз по-рядко... Може да ми се смеете, но аз нарочно се къпя по-рядко, само и само да не разходвам толкова газ!!! И накрая какво? Пак ме карат да плащам измислено големи сметки! Въобще нямаме толкова голяма консумация на газ! :evil:
liusien - специалист
ср юли 08, 2020 9:12 pmfbr написа:
А колко кубика вода изразходваш на месец.
Топла вода ли? Малко, не е много! Сега, лятото въобще не си мия ръцете и лицето с топла, а със чешмяна вода!
Люси,не питах теб, а цитираният.
ср юли 08, 2020 9:18 pmliusien написа:
ср юли 08, 2020 8:50 pmТрифон П.Трифонов написа:

Котелът го ползваме така,... Въобще нямаме толкова голяма консумация на газ! :evil:
Все пак, колко вода разходвате месечно. Това те пита той. Макар, че не е пряк ориентир, защото не знаеш колко е студена и колко подгрята, все пак...
Последният месец как беше фактурата към ВиК?
Не се разстройвай, а нека приятелят ти да си размърда мозъкът!

Аха, благодаря за отговорът! Изпревари ме.
nilro - специалист
С цел икономия,и нежелани безцелни стартирания при двуконтурни котли,препоръчвам ви да смените,където е възможно смесителите,с такива ,които се движат само на 90 градуса ръкохватката.
От личен опит-по -икономично и практично.
sokolov.91 - майстор
Това 70, 100 кубика газ за топла вода на 3ма души, дето не се къпят всеки ден е лудост и според мен не е до настройки на котела. Поне не фини настройки от менюто. Не знам какво е правил "приятеля" с гаранцията, ама като се пуска за първи път котела му се забожда газ анализатор през тапата на коляното отгоре на димоотвода и се настройва клапана за налягане на газа в котела.
Аз за Юни имам 30 кубика за топла вода. И сме 5 човека. Аз се къпя всеки ден, че дори и по 2 пъти някога. Жена ми НЕ пропуска. Детето и то. Наще двамата си се къпят кажи речи и те всеки ден. Отделно миялнат машина е свързана и тя към топла вода. И ръцете не си ги миеме със студената вода...
Или има някъде теч на газ, или газомера е за в кофата. Но като за начало не е никак зле да се направи настройка на котела с газ анализатор и да се регулира клапана за налягане на газ в котела. После другото.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: