Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
gogo7777 - майстор
bulhomes2
Ако не си на зор, ще ти подаря един почти не ползван след около месец. :wink:
koveslav - майстор
bulhomes2 написа:
lov написа:
Вентила е добър :cool: но не е в ред. Дай го на сина си да ми го донесе и ще ти го оправя. Не е нещо сложно а и няма какво да се строши вътре. по вероятно е заседнало нещо на клапанчето.
Утре наистина ти го пращам. Вечерта след училище (към 20 ч) ще ти звънна да ме сетиш в кой вход беше. Иначе го отворих - всичко изглежда добре. Клапанчето се движи и даже като надувам с уста - отваря и затваря. Като го кача на бутилката - фучи като изоглавен...
Прикачен файл:
Снимка0089.jpg
Прикачен файл:
Снимка0090.jpg
За да стигнеш до твоя проблем трябва да развиеш и този шестограм,който се вижда около щифта в средата.Зад него е пружината,шибъра с уплътнението и леглото в което уплътнява.Твоя проблем не е мембраната,а шибъра за високото налягане.Ако в този вид,разглобен както на снимката качиш редуцира на бутилката,нищо не трябва да пропуска.Но резервно уплътнение за шибър няма да намериш,ако не е заседнало нещо в леглото му,по-добре връщай редуцира,ако можеш!
bulhomes2 - майстор
Нямам кога да се занимавам с него, та съм го завил багажа на сина, че утре отива на Ловеч, lov да си играе с него :partyman: Аз утре заран рано тръгвам за Монтана и до петък съм там. Сега ме е яд, че работилницата ми е на вилата, иначе щях да го разчопля до компютъра.

gogo7777 много ще съм ти благодарен, и със сигурност ще почерпя. Имам голяма и малка бутилка и тъкмо си мислех, че за по-сериозно заваряване ще трябва да си играя да местя вентила по бутилките.

ПП. Хм. В офроуда викат, че бил за кислород, па му сменена гайката с такава за СО2. Ма то кво го бърка какъв газ ще минава се чудя...
gogo7777 - майстор
Остави го тоя манометър, преправян е от някой домашен майстор. Там където е минал кислорода не трябва да минава друг газ.
Ако имаш късмет /да не съм го дал на някого/ мога и с два манометъра да те зарадвам....е вторият не е първа младост но пък е Харис и не му работеше само манометъра за високото налягане, ама не е проблем да си го ползваш. Много години вярно ми е служил :)
agj - майстор
bulhomes2 написа:

ПП. Хм. В офроуда викат, че бил за кислород, па му сменена гайката с такава за СО2. Ма то кво го бърка какъв газ ще минава се чудя...
Принципно не го бърка !Но всяко нещо си има предназначение !Така че по добре да го върнеш тоя редуцир!
danaec - специалист
Изображение

Здравеите.
Купих си въпросния редуцир. Сложих го на една 200барова бутилка и след няколко пускания се оказа че вече издиша от някъде. В смисъл такъв, след заваряване спирам гаста и го оставям така до следващото заваряване. Това може да е и след 2 дни или след 1 седмица. Системата не изпуска и постоянно си държи налягането. Да но след тия 7-8 пускания , отивам и манометара на 0. Пускам гаста и редуцира издиша от някъде. Направих рекламация и ми го смениха. Втория вече го ползвах някорко пъти повече, при условие че след завърщване на заварките затварях бутилката и изпусках гаста. Така докато забравих един ден да я изпусна/ Поне така си мисля/ . Пускам гаста и пак същото, от редуцира се чува изтичане на гас. Значи 2 редуцира за 10тина бара от бутилката, толко съм заварявал.
Обадих се пак на продавача, един редуцир ми бил сменил и не можело повече. Да съм го пратил да го видят в сервиза им. До сега не бил имал такива проблеми, само с мен. По точно телоподаващото да не ги правело нещо.
Сложих едно очукано редуцирче, със затапен манометър за високото, счупена врътка за регулиране на газта, за сега не е мръднало.
Чудя се изобщо да го пращам ли обратно за ремонт или да го отварям.
Въпроса ми аз ли някъде бъркам нещо или винтила е сбъркан.
Забравих да кажа че при спрян кран на бутилката и изпускане на гаста от ръкохватката, как пада високото налягане така се качва манометъра на ниското и може да стигне до максимум при спадане на високото на 50 бара.
Не знам дали изобщо го обясних.
bulhomes2 - майстор
Ееее бях забравил къде Гого щеше да ми праща вентил. Да е жив и здрав, че сигурно заради карантините се е забавил и го няма все още :partyman:

danaec не ти разбрах проблема. След 7-8 пускания ти свършва гаЗта (пиши го със "З", моля те) или си има гаЗ, а само манометъра преди отварянето на крана показва нула?
lov - майстор
Данаиле на два пъти погледнах дали не бъркам кой си щот още се чудя как не си им го отропал в главите. :lol: А ако не е в гаранция що не си го разпарчадисал вече. Най вероятно изпуска по край стеблото на врътката заради калпави уплътнения. Тази малката. Голямата натяга пружината над мембраната а там трябва даже да има връзка с атмосферата. Тя няма салник. Скъсана мембрана не се държи така макар че може да дозатегнеш малко камбанката която я затиска към тялото. Като въртиш се държи нормално защото налягането подпира и като спадне с малко и тръгва. Случва се. Ако го хванеш че изпуска запенвай и гледай от де. Но трябва да ти е навик да спираш бутилката. Посред нощите съм слизал да проверявам. Щот не вярвам и какво може да стане и в телоподаващото. :-D
danaec - специалист
Крана на бутилката гледам да го затварям винаги. Самото ниско налягана не изпуснах последния път и редуцира почна да издиша. Все едно се е спукало нещо вътре.
Да го разглобя, единственното нещо де ме спира е че е на около месец и половина откакто е купен.
bulhomes2 - майстор
Никога не съм изпразвал ниското налягане и нямам такива проблеми. Едва ли ще е от това.

Тема "Така ли трябва да работи редуцир за СО2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: