Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Можеш ли да пробваш при шум, да повдигнеш леко радиатора откъм страната на обезвъздушителя,
ivelinmmmm - специалист
Ще пробвам зимата . Последно с втора помпа няма ли да е по добре системата , не ми е проблем да е монтирам , стига да знам схемата , или да се науча по трудния начин проба грешка .
fbr - майстор
Само ще се подобри циркулацията на всички радиатори при старт и ниските мощности. За шума няма как да помогне, напротив, може да влоши ситуацията.
Последна промяна от fbr на ср юли 08, 2020 10:31 pm, променено общо 1 път.
ср юли 08, 2020 10:15 pmivelinmmmm написа:
радиаторите ги смених с нови , и монтирах на нивел без наклон имат обезвъздушители ,постоянно ги отварям въздух нямат .А помпата като е намаля радиаторите греят до средата
Нямаш проблем в инсталацията.
Грейко 20 киловата се движи от коя да е помпичка 25-40 на 1 скорост.
До къде трябва да греят радиаторите, след като си стоплил 2 х 90 квадрата.
При мене понякога даже изстиват напълно, а и не само при мен.
Не се занимавай с глупости, просто си добави радиаторите, вържи бойлера, но след като попрочетеш как и къде, а след това, поради увеличеното съпротивление, евентуално да сложиш помпата на 2.
Дано си монтирал и секретни вентили. До там не стигнах, че върша и друга работа.

Вкарваш се в излишни филми. Разширяваш работеща инсталация, която има капацитета- все пак си с 8 см изолация на тия 180 квадрата.
ivelinmmmm - специалист
Имам и секретни доста си поиграх и с тях , значи е нормално да греят до половината . Благодаря на всички за отговорите ще помисля още малко , защото сега добавям радиатори и сега е момента да го подобря защото после няма да ми се занимава .
ср юли 08, 2020 10:46 pmivelinmmmm написа:
Имам и секретни доста си поиграх и с тях , значи е нормално да греят до половината . Благодаря на всички за отговорите ще помисля още малко , защото сега добавям радиатори и сега е момента да го подобря защото после няма да ми се занимава .
Защо добавяш радиатори?
- разширяваш отопляемата площ?
- увеличаваш радиаторната мощ, поради недостиг?
ivelinmmmm - специалист
меслих че като сложа байпас ,като отвори малкия кръг на 100% помпата ще има къде да верти водата ,и термоглавите като затварят няма да шумят
ivelinmmmm - специалист
Слагам още 2 радиатора на стълбището ,и бойлер на тавана
ср юли 08, 2020 10:52 pmivelinmmmm написа:
меслих че като сложа байпас ,като отвори малкия кръг на 100% помпата ще има къде да верти водата ,и термоглавите като затварят няма да шумят
А като са отворени ще отнема от така нужният им дебит.
Всъщност, байпас с втора помпа, но и аз мисля, че няма нужда от тях.
filmatoplo - майстор
Ако го оставиш байпаса -той трябва да бъде със сечение поне като изходните тръби от котела .Такова свързване си има ,на руски е -Гидрострелка ,у нас -Хидравличен изравнител . :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: