Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Първо относно блендата. Аз поне не съм виждал кондензен котел да има такава. При конвенционалните се слага защото там смесообразуването е винаги на бедна смес и блендата я нормализира около номинална мощност.
Второ, колкото и да е зле този котел няма как да направи такъв разход при такова ползване. Да си записва всеки ден показанията собственика, има нещо объркано. За нулевата сметка за май също и дума не обелва?
Kondor1 - специалист
Чак от капещ кран да се включва газ... Не го ли прослушваш дали гори от време на време като не се ползва вода? Зависи къде е и колко е тих, но все пак би могло да се следи за странно поведение (горене по никое време).
Ха, то при мене имат да ми връщат, но наистина, за Май няма никаква документация- ни фактура, ни кредитно.
Сега ми стана ясно за каква бленда говори Люси. При него даже ще е противопоказно.

Кондоре, от кранове ясно, че не е. Четох му книжката. Има възможност за такава работа, в настройките- "работа без да се ползва топла вода". Мисля, че беше в комфортен режим.

Люсиен посочва разход от 24 кубика за времето от 30.06. до 07.07. Това са почти 35 киловатчаса енергия за подгряване водата на ден. Това е почти 1 тон вода, доподгрята от 12 до 42 градуса, годна за къпане и изразходвана. Не, че е невъзможно да се случва това, но той посочва друго.
Не е констатирано изтичане. Предполагам работа "за лудо", както казва Кондора и издухване през комина.
liusien - специалист
чет юли 09, 2020 4:43 amsokolov.91 написа:
Това 70, 100 кубика газ за топла вода на 3ма души.............. Но като за начало не е никак зле да се направи настройка на котела с газ анализатор и да се регулира клапана за налягане на газ в котела. После другото.
Здрасти, Соколов! Мисля да не те питам дали знаеш какво означава думата "няма".... Убеден съм, че знаеш! Мисълта ми е, че с цел икономия, затова по-рядко съм в банята, а не, че съм "нечистоплътен"! :sad: Благодарен съм на съветът ти, че трябва да се провери котела как работи с газ анализатор и за настройката на на клапан за налягане! Обадих се на моя приятел с молба да дойде и да проверим какво налягане на газа има точно преди котела! Съветът ти ми е отправна точка какво да искам да направи техника!!!
liusien - специалист
чет юли 09, 2020 10:40 amESPACE написа:
Първо относно блендата. Аз поне не съм виждал кондензен котел да има такава. При конвенционалните се слага защото там смесообразуването е винаги на бедна смес и блендата я нормализира около номинална мощност.
Второ, колкото и да е зле този котел няма как да направи такъв разход при такова ползване. Да си записва всеки ден показанията собственика, има нещо объркано. За нулевата сметка за май също и дума не обелва?
Здрасти, Еспейс! По съветът ти, ще започна да записвам данните на разходомера, примерно в 20.00 часа. Колко дни да изчакам записвайки ги? Не знам каква е тази "нулева" сметка... Малко по-назад съм качил таблиците със сметките ми и отчетената консумация през месеците. Не мога да коментирам въпросната "нулева" сметка, защото не знам къде е и каква е тя.
ESPACE - майстор
Има два записа за май, единия е 0 и съм се заблудил. А то е че тогава са ти сменили разходомера. Реалноста е че гледайки консумацията и за предходните години имаш по около 2кубика на ден през лятото. Което си е грубо казано по час, час и половина ползване на топла вода на ден.
liusien - специалист
чет юли 09, 2020 11:01 amKondor1 написа:
Чак от капещ кран да се включва газ... Не го ли прослушваш дали гори от време на време като не се ползва вода? Зависи къде е и колко е тих, но все пак би могло да се следи за странно поведение (горене по никое време).
Котелът е в стая, която не ползваме активно сега. Но въпреки това, и аз, и жена ми, минавайки през нея, сме хващали котела да заработва за кратко време, но сам се включва без да е пускана топлата вода! В момента техника го настрои на режим " ЕСО". При тази настройка, не би трябвало да се пали котела. Ще кача снимка за нагледност.Топлата вода е настроена на 38 градуса, но като пусна топлата вода с по-голям дебит, на котела показва, че тя се загрява до 45-48 градуса!... Това нормално ли е?

Прикачен файл

DSC00035.JPG
Вероятно е нормално, понеже това е температурата в топлообменника. На душа ще е по малко. Пък и като поработи известно време, след първоначалното запалване, също евероятно да си намали мощността и ще постигне исканата Т.
Само разсъждавам. Моят е едноконтурен.
sokolov.91 - майстор
чет юли 09, 2020 7:06 pmliusien написа:
чет юли 09, 2020 4:43 amsokolov.91 написа:
Това 70, 100 кубика газ за топла вода на 3ма души.............. Но като за начало не е никак зле да се направи настройка на котела с газ анализатор и да се регулира клапана за налягане на газ в котела. После другото.
Здрасти, Соколов! Мисля да не те питам дали знаеш какво означава думата "няма".... Убеден съм, че знаеш! Мисълта ми е, че с цел икономия, затова по-рядко съм в банята, а не, че съм "нечистоплътен"! :sad: Благодарен съм на съветът ти, че трябва да се провери котела как работи с газ анализатор и за настройката на на клапан за налягане! Обадих се на моя приятел с молба да дойде и да проверим какво налягане на газа има точно преди котела! Съветът ти ми е отправна точка какво да искам да направи техника!!!
Какво няма, че нещо не схванах? А за твоята хигиена нищо не съм казал. Просто ти дадох пример у нас кой колко често се къпе и какъв разход имам за сравнение... И все пак при 30 градуса на сянка аз се изпотявам точно за 10 минути само да обиколя два пъти двора безцелно. Да не говорим пък работа да взема да върша. Не мога да си представя да пропусна 1 ден къпане... Имай предвид, че в тая жега в момента водата по водопровода е 20 градуса, а аз се къпя с 38 39 градуса. Разхода за доподгрване не е като зимата, когато водата е 5 градуса по водопровода, а аз се къпя със 45 градуса.
... И вземи изключи това ECO като за начало.
Antonii - майстор
Защо да го изключва?!
При това ЕСО котела почва да грее водата само при наличието на консумация.
Ако се изключи, то котела постоянно ще включва за кратко за да поддържа постоянно наличие на подгрята вода.
Ако се ползва предимно за къпане, то ЕСО режима си е идеален.
Но това няма да реши проблема при неправилни настройки на горивния процес.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: