Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: На този човек клиповете и на още много други съм ги гледал всичките :wink:
чет юли 09, 2020 4:54 pmivelinmmmm написа:
Втората помпа , не мога ли да е управлявам от горелката вместо помпа за бойлер .
От горелката можеш да управляваш помпа, моторна задвижка, зонов вентил, алармен звуков или светлинен сигнал.....Каквото ти хареса, при осъществяването на определени условия.
ivelinmmmm - специалист
А две помпи мога ли от горелката
filmatoplo - майстор
Ето в този котел се крие помпа на малкия кръг с хидравличен изравнител ,и от него се подават двата извода за по нататъчно свързване на зоналните помпи.В случая зоналните помпи са две ,едната за радиаторите на дясно ,и за бойлера в ляво .Помпата за малкия кръг се включва на 60 градуса от вградет термостат ,втори вграден термостат включва радиаторната помпа малко след първата ,бойлерната помпа се включва от външен диференциален термостат който не в комплекта с котела.И моите ръчички са пипали това на снимката :wink: .Фабрично на помата за малкия кръг има възвратна клапа ,на другите две зонални помпи също аз сложих .Същата схема може да се копира от всеки .

Прикачен файл

IMG-20191107-WA0003.jpg
IMG-20191107-WA0003.jpg (98.58 KиБ) Видяна 1381 пъти
ivelinmmmm - специалист
Ами нали каза че може без байпаса , и без клапи .
fbr - майстор
Ето с байпас-обикновена тръба, кръстена с модерното име "гидрострелка" и без клапи, и капилярни термостати за управление на двете помпи.

Прикачен файл

ris2.jpg

Прикачен файл

ris1.jpg
ivelinmmmm - специалист
Ами втората помпа с какво да е пускам и спирам
чет юли 09, 2020 10:42 pmfbr написа:
Ето с байпас-обикновена тръба, кръстена с модерното име "гидрострелка" и без клапи, и капилярни термостати за управление на двете помпи.
Интересно решение. Вероятно е правено отдавна или е от самоук и кадърен парнаджия. Не се гъбркам.
Регулаторът на тягата действащ ли е? На първата снимка се вижда, че е вързан.
Интересното е, че е едновременно на връщащата линия и на малкият кръг.
Това не е Хидравличен изравнител или каквото и да го наричат, а имитация на трипътен антикондензен вентил, от типът Термовар (Термодар) без пълно отделяне.
Работещо изпълнение. Ашколсун съвсем откровено!
На Ивелин не му върши работа, защото не му е нужно, а ако е, то има съвременни решения.

Имам питане и за димохода, от чисто любопитство.
Надолу ли ходи, веднага от изхода на котела?

Ха, трудно е по две снимки, в такъв мащаб и без схема.
Разбрах- байпас е хоризонталната тръба, която се вижда на втората снимка, а на първата върви вертикално, зад помпеното тяло на Вилото.

Защо е необходимо всичко това?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам защо искате да маха байпаса, с него е по-добре, аз също съм правил точно същото изпълнение. Без него ще е по-зле. Ако го няма, ролята на хидравличен изравнител частично би могъл да играе трипътния вентил, но в някои моменти може да е невъзможно, в зависимост от типа на вентила. Така че с байпаса е по-добре. С възвратните клапи - също.
ivelinmmmm - специалист
С това мога ли да управлявам втората помпа - PC11W - Контролер за управление на помпи за централно отопление или топла вода

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: