чет юли 09, 2020 9:09 pmsokolov.91 написа: ... И вземи изключи това ECO като за начало.Това защо бе, Соколе? Той от тук започна с промените. Котелът е 2300, двуконтурен е.
Ооооп, дублирах Антоний. Сори!
Има и още заигравки в контролера.
чет юли 09, 2020 9:09 pmsokolov.91 написа: ... И вземи изключи това ECO като за начало.Това защо бе, Соколе? Той от тук започна с промените. Котелът е 2300, двуконтурен е.
чет юли 09, 2020 7:51 pmESPACE написа: ...Реалноста е че гледайки консумацията и за предходните години имаш по около 2кубика на ден през лятото. Което си е грубо казано по час, час и половина ползване на топла вода на ден.Казуса стана много интересен.
чет юли 09, 2020 9:09 pmsokolov.91 написа:Няма пари!чет юли 09, 2020 7:06 pmliusien написа:Какво няма, че нещо не схванах?.......................................чет юли 09, 2020 4:43 amsokolov.91 написа: Това 70, 100 кубика газ за топла вода на 3ма души.............. Но като за начало не е никак зле да се направи настройка на котела с газ анализатор и да се регулира клапана за налягане на газ в котела. После другото.Здрасти, Соколов! Мисля да не те питам дали знаеш какво означава думата "няма".... Убеден съм, че знаеш! Мисълта ми е, че с цел икономия, затова по-рядко съм в банята, а не, че съм "нечистоплътен"!Благодарен съм на съветът ти, че трябва да се провери котела как работи с газ анализатор и за настройката на на клапан за налягане! Обадих се на моя приятел с молба да дойде и да проверим какво налягане на газа има точно преди котела! Съветът ти ми е отправна точка какво да искам да направи техника!!!
... И вземи изключи това ECO като за начало.
чет юли 09, 2020 10:03 pmliusien написа:чет юли 09, 2020 9:09 pmsokolov.91 написа:Няма пари!чет юли 09, 2020 7:06 pmliusien написа:Какво няма, че нещо не схванах?.......................................
Здрасти, Соколов! Мисля да не те питам дали знаеш какво означава думата "няма".... Убеден съм, че знаеш! Мисълта ми е, че с цел икономия, затова по-рядко съм в банята, а не, че съм "нечистоплътен"!Благодарен съм на съветът ти, че трябва да се провери котела как работи с газ анализатор и за настройката на на клапан за налягане! Обадих се на моя приятел с молба да дойде и да проверим какво налягане на газа има точно преди котела! Съветът ти ми е отправна точка какво да искам да направи техника!!!
... И вземи изключи това ECO като за начало.Аз съм разумен човек и искам да си плащам сметките. Едно е да плащам като съседите и приятелите ми по 20-25 лева максимум потребена газ, и съвсем друго - да стигна до крайности в икономията на газта и да платя при тази ниска цена на газта 50 лева!!! Някак не става, нали???!!!
А, не виждам смисъл да се изключи "ЕСО" режимът, защото котела ще започне да работи по-често за да подгрява водата, май в топлообменника! Не разбирам, затова пиша "май"...
чет юли 09, 2020 10:19 pmТрифон П.Трифонов написа: Люси, Сокола е окомуш момче. Тук просто се обърка. Аз се "обучавах" през неговата тема, преди да ми "прекарат газа". Той успя, с наша помощ, да си настрои бошчето. Ти също би могъл. От теб зависи и от сервиза, да се установи каква е причината, има ли причина, грешка......Да, сигурно бих могъл, но за да се получи нещо добро, първо трябва да съм убеден, че налягането на газа точно преди котела е в рамките на нормалното - 20-25 милибара! След това трябва да се провери настройката на котела от сервиз и някакъв клапан за газ в него. От там насетне мога да отида в Овъргаз и да настоявам да ми бъде подменен разходомера! След всичко това, вече ще съм готов да правя всичко това, което ми кажете! Моля ви, само не ми пишете, че трябва да сменям котела! Ще умра, честно!!!!!!!!!!!!!!
чет юли 09, 2020 10:22 pmsokolov.91 написа:Кой да извикам, като не познавам такива хора?!...... Ако има някой от вас, който живее в София, нека ми пише на лично съобщение!!! Не знам моят приятел дали ще се пребори с този проблем - младо момче е и отскоро работи в тази фирма...чет юли 09, 2020 10:03 pmliusien написа:чет юли 09, 2020 9:09 pmsokolov.91 написа:Няма пари!
Какво няма, че нещо не схванах?.......................................
... И вземи изключи това ECO като за начало.Аз съм разумен човек и искам да си плащам сметките. Едно е да плащам като съседите и приятелите ми по 20-25 лева максимум потребена газ, и съвсем друго - да стигна до крайности в икономията на газта и да платя при тази ниска цена на газта 50 лева!!! Някак не става, нали???!!!
А, не виждам смисъл да се изключи "ЕСО" режимът, защото котела ще започне да работи по-често за да подгрява водата, май в топлообменника! Не разбирам, затова пиша "май"...
Да, обърках се за ECOто. И аз ако такива икономии правех и давах по 50 кинта за газ щях да се ядосвам доста. То за тия пари и на ток ще се къпеш...
Ще следя темата, че ми е интересно какво ще излезе. Все пак викни някой газаджия да му направи сместа и налягането на газа с газ анализатор като начало.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: