Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=preslav
Благодаря за инфото за торовия ежектор - не е въпросът да си купя друг, а да се сборя с наличния, въпрос на спортна злоба е.[/quote]
Днвс накупих "връзки"/снадки, преходници, кранове/. Утре ще ги монтирам на приятеля. В неделя съм зает с поход и плажни дела. В понеделник оглед на мястото където ще е др инжектор в сряда покупки и може монтаж , ако ме напече и домързи - маняна., ама коя ? :-D
hidrazin - майстор
Кайсиите не вървят на водка.
Важното е да има домати. И печен пипер.
И лук + сиренце, зехтин, оцет и сол на вкус.
И небрежно намятани шепа маслини...
Много му тича малко сух руган натрошен добре с пръсти и поръсен отгоре.
:partyman:
EDI - майстор
И пресен магданоз...... :-D много пресен магданоз....
kuger - майстор
пет юли 10, 2020 9:46 pmhidrazin написа:
Кайсиите не вървят на водка.
Важното е да има домати. И печен пипер.
И лук + сиренце, зехтин, оцет и сол на вкус.
И небрежно намятани шепа маслини...
Много му тича малко сух руган натрошен добре с пръсти и поръсен отгоре.
Ама сладкото става за катми :-D

Добре, че миналата есен направих пипер печен цяло чекмедже във фризера. Домати има буркани, цели, нарязани, с лучец, зехтинец пак стават. Не са като пресните, ама няма избор.
Всъщност има, на пазара излизат местни производители, с истинското домат.
Вярно EDI, с много магданоз, ама съм чувал, че на сутринта боляло глава от него :-D
hidrazin - майстор
пет юли 10, 2020 10:07 pmkuger написа:
Ама сладкото става за катми
Гоууем ... праз.
Катми с кайсии не стават за водка. Трябва да имат вътре шунка, царевица, кисели краставички, сос бешамел, отгоре запечен кашкавал и .... други работи. :-D
пет юли 10, 2020 10:00 pmEDI написа:
И пресен магданоз...... много пресен магданоз....
Че аз да не съм овца???
съб юли 11, 2020 12:35 amhidrazin написа:
...Гоууем ... праз.
:-D
пет юли 10, 2020 10:00 pmEDI написа:
...... много пресен магданоз....
Че аз да не съм овца???
Гоууем ... праз.
Секи фатмак, сутрин като повръща, казва че е от кафето (химията в него) и може да са чувства както си иска.
Сорииии, не е градинско, ма не са стърпях.
Хидра, само понякога си на контра, не е рецидив при тебе, хахаааа.
Дубуриту, с много зарзават и без захар!

Хахааа, Хидра, късно ти иди утрото. Пладне мина. Трянайси бес пет е бре.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб юли 11, 2020 4:51 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
Както и по-рано писах,тази година е трудна работа със зеленчуците.Но аз основно ще бетонирвам и не им обръщам особено внимание.За капак вчера забелязах върхово гниене по доматите.То още един узрял домат не съм откъснал , и сега върхово гниене.През 5 годишния ми градинарски опит съм имал такива единични случаи и не съм отдавал особено значение на това гниене,късам и хвърлям надалеко.Но сега положението по-масово и сутринта преди тръгна към местото седнах да прочета за какво става въпрос и с какво да пръскам.Оказа се дрън ..дрън.. и прекалено поливане или засушаване.Нито едно от двете не е, защото 5 години поливам по един и същи начин .Не съм пръскал с нищо и за капак направих първото отстраняване да долните листа,не повече от 3 наведнъж,да знаете,не повече от три листа.
Абе за мезето за ракията ще има,ама що да е така.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 11, 2020 2:43 pmvlax написа:
....Оказа се дрън ..дрън.. и ...
Напръскай с класиката вар + син камък + вода, или, ако те мързи, просто полей с това нещо. И ще го секнеш, върховото гниене
vlax - майстор
съб юли 11, 2020 5:35 pmn_a написа:
съб юли 11, 2020 2:43 pmvlax написа:
....Оказа се дрън ..дрън.. и ...
Напръскай с класиката вар + син камък + вода, или, ако те мързи, просто полей с това нещо. И ще го секнеш, върховото гниене
А знаеш ли колко е карантината-14 дни :-D ,която някои хора не я спазват, а аз я спазвам.Имам два зачервени домата.
Като видя някой, който ги боядисва с бордолезов разтвор и ми се повдига.
съб юли 11, 2020 5:35 pmn_a написа:
:shock: Тука това не върши работа,тука става въпрос за калций и усвояването му от разстението
а не за мед.Недей да се изказваш неподготвена,че ще заблудиш някой начинаещ градинар.
kr1100 - майстор
поливане с калцинит. Някои пръскат с прясно мляко 1 ч.ч. на 4 л вода.
Днеска съветвах капкови маркучи в тръба 10,5м, с азотна неразредена киселина. Съскане, пяна опитваща се да излезе от тръбатаи знам си кафяв дим.Това дето капкоотделителите не се виждат от варовик - минало. Лъсква бяла пластмаса. Дали вътре е почистено ще се провери.Капронов конец държи на киселината / вързвам края за да мога да го извадя без да източвам тръбата. Вадя промивка и следващия. Играчка.
Резултата в понеделник - утре е време за поход и плаж. Пълна почивка без вадене на лайняни миди и рапани , ако има.

П.П. Идеален плаж с супер чисто синкаов зелена вода и вълнениенце.
По обяд ,че пясъка е за нестинарки - салатка домати, краставица, лук, сиренце козе леден ракийка, огънче за скумрийка , леден биричка. Дрямка на сянка от 13:30 до 15:30 , после плажче с плакнене в кристалната вода до 18.
На Паша дере пълно с чуждоземци с РР и Т регистрация.
Последна промяна от kr1100 на нед юли 12, 2020 11:00 pm, променено общо 1 път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: