Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lov - майстор
И аз да ти потвърдя, че няма такова изискване да разтоварваш ниската страна след работа. То не трябва и нищо да му се случва или да му пречи че е останал под налягане. Ако няма някакви калпави връзки може да си държи така с дни налягането.
И няма значение че е на месец. Те тва по начало трябвало е да имаш все пак някаква гаранция поне година. Ако не можеш да се оправиш с търговеца гледай да хванеш от къде изпуска че по лесно да се ориентираш какво да дириш и разглабяй. Не сложно като устройство и съм сигурен че ще се справиш. Пък ако има нещо и се омоташ ще помагаме.
danaec - специалист
Не се сдържах. Сложих го и пуснах газта, пак го поразгледах и всичко се върти около манометъра за високото.
Свалих го и го надух на 10бара и нищо. Разглобих го и го сложих на редуцира, от него изпуска. От споиката или медната трабичка, не се загледах. Първия дето го смениха беше по същия начин. Сега ще потърся манометър или една съчма, а на продавача ще се обада да му тегла една. За мен това си е производствен дефект.
lov - майстор
Не можах да разбера от къде изпуска. Вътре в манометъра бурдоновата тръба или на друго място макар че то само там има спойка. Ако не ползваш газови смеси даже ти е излишен. Ако си само с въгледвуокис ще разбереш че ти е свършила газта в последния момент. В бутилките той е в течно състояние и налягането винаги е константа докато има течна фаза. Е свързана и с температурата но това са дребни подробности. Но като ти остане само газовата фаза имаш 1-2 минути заварка.
Като гледам резбата трябва да се М10х1.А дори да е друга или да е цолова си има готови тапи. А като не ти се разправя подложи в леглото една оловна алуминиева или медна пластина и си затегни манометъра от горе. Че даже и някоя по лигава пластмаса става. Но по добре да е метал. И оловна съчма става поне знам че ще ти се намери. :lol: Не разваляй леглото утре може да ти дойде друг акъл за газовете.
gogo7777 - майстор
ср юли 08, 2020 10:36 pmbulhomes2 написа:
Ееее бях забравил къде Гого щеше да ми праща вентил. Да е жив и здрав, че сигурно заради карантините се е забавил и го няма все още :partyman:
Вижте какво , Госпожа bulhomes,
на Вас манометър не ви е необходим, нуждаете се от това да дойда да Ви начешам егото.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Заповядай! Всички видяха коя е госпожата. И на всеки е ясно колко ще дойдеш.
danaec - специалист
Изображение

Изображение

Изображение

Едно голямо мерси от мен.
Иначе щях да го връщам, кои знае дали нещо щеха да го направят. Пак еконт, не се знае къв ремонт щеше да е и така на татък. Манометъра за високото може и да не е точен, но ориентировъчно е добре.
gogo7777 - майстор
пет юли 10, 2020 8:07 pmbulhomes2 написа:
Заповядай!.......
ОК
:drinkers:

Тема "Така ли трябва да работи редуцир за СО2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: