tzetz009 написа:От'де го купувате тоя кабел ?Снимката е от 2014 година, и после съм виждал подобни.
Като цяло темата интересна

tzetz009 написа:От'де го купувате тоя кабел ?Снимката е от 2014 година, и после съм виждал подобни.
пет юли 10, 2020 8:20 pmtzetz009 написа:Кво стана ГОСПОДИНЕ? Още чакам превода по БИЗНЕС предложението Вичет юли 09, 2020 11:29 pmMIRO_073 написа: ....... Работил съм в строителството и сега съм. А новото строителство е на спайка, защото след промените 2004г на Наредба 3 реално специално за скритите инсталации не е регламентирано как се правят..............
А това, че има колеги и тук във форума дето не ебават цветовете и жълто-зеления не е задължително да е земно, можело и да е фаза ето:
Чл. 1679. (1) Изолацията на проводниците за електрическите инсталации е маркирана за лесно
разпознаване по цялата си дължина с цветове, както следва:
1. светлосин цвят .................
2. жълто-зелен ...........
3. жълто-зелен ..............
4. кафяв ................
Няма как да не Ви обърна внимание , Господине ! Ако може да си предплатя предварително (може и с бутилки уиски в натура) и да дойда на някой Ваш строителен обект и да Ви гледам и ДА СЕ УЧА как се изпълнява електроинсталация ! Много Ви се моля приемете бизнес-офертата ми ! Интересувам се най-вече от ПРАВИЛНИЯТ монтаж на електроинсталацията , която е за частта осветление и конкретно изпълнението и със СВТ и мостови кабели ! Най ще ми е удовлетворяващо да успея да усвоя Вашите методи за спазване на цветното кодиране при кръстати , девиаторни , серийни и единични ключове !
Много бих желал да "попия" от Вашият опит и да стана МНОГО добър като Вас !!!
![]()
![]()
![]()
нед юли 26, 2020 8:13 amMIRO_073 написа: Кво стана ГОСПОДИНЕ? Още чакам превода по БИЗНЕС предложението ВиЕйййй много сме силни пред клавиатурата брей.
нед юли 26, 2020 12:36 pmtzetz009 написа:Както желаете, така ме разбирайте. Намалете самохвалството си и празните приказки. Във Ваша полза е.нед юли 26, 2020 8:13 amMIRO_073 написа: Кво стана ГОСПОДИНЕ? Още чакам превода по БИЗНЕС предложението ВиЕйййй много сме силни пред клавиатурата брей.
Да Ви разбирам ли , че вече сте си намерили за "занимавка" вила или къща в района на Бургас , на която да изпълните осветлението с ПВВ-МБ1 или NYIFI кабели !?! Господин Инвеститора и Госпожа Инвеститорката ще останат предоволни , че сте им намерили чак от Русе кандидат-спонсор , който ще "налее" пари за да се изработи електроинсталацията съвсем перфектно ! Знаех си , че дотук ще стигнат нещата и въпреки това си "подадох пръста" за да ми бъде "захапана" ръката чак до лакътя . Но не е честно да "подарите" по-голямата част от парите , които ще Ви дам на Господин Капиталиста и Госпожа Капиталистката !!! За Вас ще остане "далавера" една купчина от проводници със синя и жълто-зелена изолация , които да издавате за скраб и да си възвърнете малка част от моята инвестиция .
МИР !!!
![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: