вт май 26, 2020 12:46 pmkotarankat написа: Здравей!
Трябва да промениш в настройките на горелката параметър за вида на термостата - нормално отворен или нормално затворен. Съответно ако в стаята е по-студено от зададената на термостата температура - горелката ще премине към нормалната си работа. Качвам и двата варианта на управление - RB и RB Star.
Успех!
Здравей колега, със монтажа
на домашния термостат ми помогна, и се справих.
Сега, макар че е още далеч зимния сезон ми излезе друг въпрос.
Може ли да сложа втори СТ. На втория етож като е свързан паралелно с долния, първия, който сложих.
Значи обеснявам.
Горе е стаята на децта и понеже зимата като си дойдат на гости там се стопля винаги по трудно и бързо изтива, ако несе подава топло.
Когато бях без Горелка там винаги върви със закъснение топлото с няколко градуса, явно е нужно по големи радиатори
Та си мисля когато си дойдат децата на гости да изключвам долния а да се контролира с този въпросния за който питам дали ще има ефект, и ще се върши ли работа както го мисля.
Като, щом са паралелно свързани горния ще извземва фукцията на долния и ще стане така чи ще се контролира от по студеното място, предполагам няма да си пречат двата термостата.
Защото ако при долния е стоплило и трябва горелката да мине на подържане или изчакване няма да стане след като горния още нее стоплил и връзката ще съществува и продължава да гори горелката до стопляне и там.
А долу като е изключен термостата, градосите ще се риголират с термо глъвите на радиаторите.
Дано ме разбра колега Kotarankat.
Па и други ако искат да се включат за съвет, мола казвайте няма да претендирам ще търсим най практичното и доброто.
Ами очаквам коментари и съвети.
И за последно ако има нещо нужно за системата да кажа, питайте или някоъй ако иска да се чуем по телефон да пише на лично.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Жако
- специалист
62 мнения в "Въпрос за стаен термостат"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Жакич, що не се научиш да цитираш правилно, не е трудно? Слагаш си един безжичен термостат и го местиш където искаш, на останалите радиатори - термоглави.
Жако
- специалист
нед юли 05, 2020 2:03 pmLazarGanev написа: Жакич, що не се научиш да цитираш правилно, не е трудно? Слагаш си един безжичен термостат и го местиш където искаш, на останалите радиатори - термоглави.Ейии как несъм се сетил,

Амиии маъ ще купя и един бежичен, и ще ми кажете как да го синхронизирам с горелката и дистанционото с което ще се настройва както казваш ще си го местя където си искам.
Лазаре благодаря еше кратък но полезин.
Този процесор който имам на горелката дали ще може с бежичен няма ли да се докупва нещо което да приема и предава от горелката към дистанционото.

Ай приятен ден, и като го купя мобилния пак ще пиша.
filmatoplo
- майстор

Жако
- специалист
нед юли 05, 2020 9:14 pmfilmatoplo написа:Вие сте като учители не трябва да ви дотяга ние сме ученици.За 14 години в този форум сме писали,писали ,и пак пишем
.
Фимее виж учителите всяка година повтарят един и същ учебен матетиал, и какво.В случая вие и го работите това което ни казвате и се усъваршенствате предполагам, в още повече тънкости на утоплението.
filmatoplo
- майстор

Жако
- специалист
пет юли 10, 2020 7:09 pmfilmatoplo написа:Ами Той Лазар спомена и аз му приемам съвета, че един мобилен стаен термоста ще мога да си го местя скъдето искам.Тъй тъй,на ден препрочитам сумати стари теми от по 200 страници ,изглеждам по 50 клипа по темите,ровя в още толкова сайта
и е трудно да запомняш старата информация плюс да учиш новата .
И практиката е важна -от 90та брои ли се
Та какво за стайния термостат.
Само дето несе сетих на време че сега този с кабила кво ще го правя.
Или както си мислех на платката на оправлението да ги свържа паралелно.

Трифон П.Трифонов
- майстор
filmatoplo
- майстор

Трифон П.Трифонов
- майстор
В "Зората на демокрацията", четох една статистика, че в София имало повече Мерцедеси, на глава от населението, отколкото в Щутгарт.
"
Жена ,ще извиняваш- пари има само за ракия, ще караме с безжичен.
"
viewtopic.php?f=45&t=59437&p=1029185&hi ... 0#p1029185
"

viewtopic.php?f=45&t=59437&p=1029185&hi ... 0#p1029185
Тема "Въпрос за стаен термостат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература