• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
вт юли 14, 2020 1:28 pmAndri01 написа:
"В електротехниката елбайпаса се слага на електромера, когато през него минава много ток. Така го предпазваш да не изгори."
Или за икономия на парички? Обикновено предпазителите са тези,които предпазват уредите,че даже и електромерите. :lol: :lol: :lol:
Това са странични ефекти.
Andri01 - майстор
Кои? Може да шунтираш електромер,който ти си поставил за нещо си / контролен/, но не и този,който ти отчита консумацията от мрежата,нали? Там вече настъпваш законите :)
gogo7777 - майстор
Мога да си шунтирам всичко. Елбайпасите са за скрит монтаж, така че няма нищо страшно. Важното в случая е тока да се чувства комфортно в тая зона.
:)
Andri01 - майстор
Е,ако шунтираш електромера - за което говоримм / gogo7777:"... В електротехниката елбайпаса се слага на електромера..." / важното е да не те гепат! :) :partyman:
вт юли 14, 2020 9:05 pmКики написа:
Дежа-вю, абе тоа (автора на темата) да не е брат или брат_чед на ТИНКИ? кво мислите?
И аз си го мислех това.
Късно разбрах за Тинки (миналата година). Бях се позачел в едни стари теми...
Елвис е жив- твърдят някои, ма нека е весело. Пък квото и да е.
gogo7777 - майстор
Andri01 oтклоняваш се от въпросите касаещи автора в двете теми. А именно хубаво токовземане и елбайпаса.
:wink:
iliya_i - майстор
ср юли 15, 2020 1:11 pmgogo7777 написа:
Andri01 oтклоняваш се от въпросите касаещи автора в двете теми. А именно хубаво токовземане и елбайпаса.
Да се върнем на темата:
Най-добрият начин за токовземане и байпас:
Изображение
Andri01 - майстор
"..gogo7777:"... В електротехниката елбайпаса се слага на електромера..." Е? Кой се е отклонил? Хайде ,спирам. Но просто ,като пишеш нещо,преди да го изпратиш,го прочети. Иначе,даваш грешни съвети. :partyman:
gogo7777 - майстор
Това на снимката е испански модел "Ел Пасо Гитано". Популярно е сред бедните прослойки щото е евтин.
kozl - майстор
Не издъвърдажах :roll:
Елбаймупас или шунт :?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема ""Нацелих" един кабел" | Включи се в дискусията: