Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Y.Yordanov - помощник
Здравейте, в процес на основен ремонт съм и се подведох да изкъртя мазилката на таваните с идеята, че това ще качи нивото и ще мога да си направя изолация с вата и гипсокартон. Това беше голяма грешка, защото на места нивото се вдигна само със сантиметър и общо взето стана голяма разправия за нищо. Станалото станало, обаче сега се чудя как да поправя щетата и да възстановя тавана с възможно най-малко загуби от височината. Гипсокартонът вече не е вариант, тъй като тавана ще падне на 245-243см, което си е доста малко, а сме високи хора.
Каква мазилка трябва да се сложи и колко ще отнеме от височината? Кой е най-добрият материал, за да нямам проблеми с напукване и ронене в бъдеще. Проблемът ми е наистина голям и всякакви идеи са добре дошли.
шоп - майстор
Варианта опънат таван пак ще ти свали височината с 5 см, значи остава да си викнеш мазач и с вароциментова мазилка пак да измаже тавана.

Ако намериш някой да ти направи машинна гипсова мазилка ще е късмет ако е само един таван на стая, пък и зависи колко е крива и неравна плочата.

П.П. наистина си си вкарал автогол.
Y.Yordanov - помощник
чет юли 16, 2020 7:44 amшоп написа:
Варианта опънат таван пак ще ти свали височината с 5 см, значи остава да си викнеш мазач и с вароциментова мазилка пак да измаже тавана.

Ако намериш някой да ти направи машинна гипсова мазилка ще е късмет ако е само един таван на стая, пък и зависи колко е крива и неравна плочата.

П.П. наистина си си вкарал автогол.
А коя мазилка е по надеждна - вароциментовата или гипсовата машинна. Лошото е, че е свалена навсякъде, а апартамента е 100 квадрата.
EDI - майстор
Налепи си с пяна 2-3 см XPS или EPS.После ако искаш шпакловка с мрежа или си залепи декоративни EPS пана.Така хем малко изолация, хем фасон.
kr1100 - майстор
[quote=Y.Yordanov
А коя мазилка е по надеждна - вароциментовата или гипсовата машинна. Лошото е, че е свалена навсякъде, а апартамента е 100 квадрата.
[/quote]

На кой етаж е апартамента ? То за 3 ти етаж е съмнително дали някой ще се навие с машинна мазилка. Машината тежи , шуми , а самата процедура е много цапаща. Така ,че отпиши този вароант
Y.Yordanov - помощник
чет юли 16, 2020 8:48 amkr1100 написа:
[quote=Y.Yordanov
На кой етаж е апартамента ? То за 3 ти етаж е съмнително дали някой ще се навие с машинна мазилка. Машината тежи , шуми , а самата процедура е много цапаща. Така ,че отпиши този вароант
[/quote]
Апартамента е на 3 етаж. Целта ми е да се запази максимално височината на тавана и мазилката да не ми създава проблеми.
kr1100 - майстор
чет юли 16, 2020 8:53 amY.Yordanov написа:
[quote=Y.Yordanov
Апартамента е на 3 етаж. Целта ми е да се запази максимално височината на тавана и мазилката да не ми създава проблеми.
[/quote]
Съседите няма да те оставят на мира. Машината най-вероятно във входа, но трябва много, много вода. А има и много шум- изсипва се м-ла и има шнек дето бърка сместта и шуми, отделно после помпата ,която подава мазилката нагоре бръмчи. А по стълбището да прескачат маркучи едва ли ще им хареса. А ако засъхне в маркуча става мазало.
muhala - майстор
Би ли казал наистина какви са били намеренията ти, за да можем да ти помогнем най-добре.
Аз лично не вярвам, че си решил да махаш мазилката с цел да увеличиш височината. Колко мазилка си предполагал, че има 10см ?
Защо като видя, че е 1-2 см, продължи и изкърти целия апартамент ?

За мен варианта е мазане наново. Ако не ти се занимава. ГК на единична скара. Ще свали тавана с поне 40мм.
Другия вариант са ти го казали. Опънат таван, но за мен това не е решение, защото ще имаш чувството, че си в барабан.
Y.Yordanov - помощник
чет юли 16, 2020 2:35 pmmuhala написа:
Би ли казал наистина какви са били намеренията ти, за да можем да ти помогнем най-добре.
Аз лично не вярвам, че си решил да махаш мазилката с цел да увеличиш височината. Колко мазилка си предполагал, че има 10см ?
Защо като видя, че е 1-2 см, продължи и изкърти целия апартамент ?

За мен варианта е мазане наново. Ако не ти се занимава. ГК на единична скара. Ще свали тавана с поне 40мм.
Другия вариант са ти го казали. Опънат таван, но за мен това не е решение, защото ще имаш чувството, че си в барабан.
Попаднах на кофти майстор, който ме подведе. Видях апартамента, когато всичко беше изкъртено. Естествено, осъзнах че цялата работа е пълна глупост..но беше късно. Сега се чудя как да поправя тавана без да губя излишни сантиметри. Обмислям варианти за измазване или фибран. Тъй като не съм наясно, би ли обяснил какво означава единична скара на гипсокартон и има ли вата. Защото ми казаха, че с гипсокартон пада поне 7 см нивото, а ако се натъпче ватата може да стигне до 5см, но не е много сигурно.
Y.Yordanov - помощник
чет юли 16, 2020 2:09 pmkr1100 написа:
чет юли 16, 2020 8:53 amY.Yordanov написа:
[quote=Y.Yordanov
Съседите няма да те оставят на мира. Машината най-вероятно във входа, но трябва много, много вода. А има и много шум- изсипва се м-ла и има шнек дето бърка сместта и шуми, отделно после помпата ,която подава мазилката нагоре бръмчи. А по стълбището да прескачат маркучи едва ли ще им хареса. А ако засъхне в маркуча става мазало.
[/quote]
А има ли вариант да се измаже на ръка? Проблема е, че има разлика в нивата около 5 см и останали грапавини от предната мазилка.

Тема "Как да възстановя изкъртена мазилка на таван с височина 250см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: