• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D :lol: Жични по Европата щото там нещата се проектират и залагат отвреме :wink: В апартамента проектанта е определил местото на термостата при тях то си е контролер ,прекарват се кабели до местото на термостатконтролера с връзка към газов или нафтов котел или към зонални помпи и вентили с задвижки покрай котли на твърдо гориво ,вече и към пелетни устройства.Термостатконтролера следи набор от неща -сайна температура,температура на топлоноситела,съобразява се и по външна температура.Клиента ако не разбира много -знае само да включи октомври отоплението от термостата на стената :wink: У нас тази джажа я избираме по цена ,проектант-какъв е този мошенник :lol: свързваме проба грешка или по съвет на комшията :wink: Безжичен щото -за прокарване на кабели и дума не може да става ,и въобще не знаем в коя стая ще е термостата :wink: или жената ще реши или то се знае ще си го мъкна с мен дет си искам да гледам колко е часа :lol: А и пазара като се поогледаш Компютерм и Салус играещи роля за цената си на Калпазанско копче . :wink: И да ,за БГ народопсихологията са си точно на място -Безжичните термостати . :wink:
Хм.....точно на място, точно по темата, но кой ле ще те разбере (по точно колко, че пак ще има обидени)?!
-Дай да турим най доброто.
-.............
-Колкоооо???!!! Аааааа!!! Дай нещо по така!

От доста време се залагат все повече комуникации, при проектиране и строителство у нас, ама "Кога ще ги стигнем...?"

Кога строих, нямах си на идея за отопление, освен на дърва, а стайния беше според как наклада печката.
После голямо къртене и дупченье- баш кат филма Топло, хахаааааа!!! Буквално до оня ден. Още не съм скрил всички кабеляци.
filmatoplo - майстор
:wink: Скоро бях на 1 обект ,оставил съм кабели за стаен термостат преди 10г :wink: и не се ползват :lol: остаряла работа -вече има безжични :-D Тази година ползвах една майка и три зонални термостата :wink: + сигнал от бгв -тя горелката се чуди по кое да стартира :-D За това мога с подробности само да ви е интересно. :)
Знам ти го случая с Компютерма, ама на Жаксъна едва ли му е нужно.
В момента е на опипване. Чете и стреля, преди да е осмислил какво му трябва.
Жако - специалист
ср юли 15, 2020 8:48 amТрифон П.Трифонов написа:
вт юли 14, 2020 9:43 pmЖако написа:
...
Или както си мислех на платката на оправлението да ги свържа паралелно. :?
И на кой да уйдиса на акъла горкото Оправление?
Ха ха ха :lol: получи се глепаво, но без да съжаляваме и да се отчайвам напред.
Някой се учат от грешките на другите защото не грешат, други се учат още от свойте си грешки и е добре око не ги повтаряме.
filmatoplo - майстор
Някой може да търси жичен термостат ,Салус ли беше.При теб защо не може да се приложи.
Жако - специалист
чет юли 16, 2020 6:57 pmfilmatoplo написа:
Някой може да търси жичен термостат ,Салус ли беше.При теб защо не може да се приложи.
Да Салиос е, нов е.
Ами бързах не премислих че има и втори етаж, той е приложен сега си го инсталирах и работи. :)
Жако - специалист
Приложен е Филме, работи, монтирал съм го, но понеже все бързам и от после се сетих че втория етаж ще остане на термо главите и тука този кабелния ще изключи и горе ще остане студено защото стопля със забавяне спрямо долния етаж.
А мобилния си го носиш където щеш.
Жако - специалист
чет юли 16, 2020 7:46 pmЖако написа:
Приложен е Филме, работи, монтирал съм го, но понеже все бързам и от после се сетих че втория етаж ще остане на термо главите и тука този кабелния ще изключи и горе ще остане студено защото стопля със забавяне спрямо долния етаж.
А мобилния си го носиш където щеш.
Продавам го само да има мераклии, за 55лв. Купен е нов за 73лв.преди месец. Салиос стаен термостат с кабел
filmatoplo - майстор
Дилемата с 2 етажа е трудна за регулиране ,по пътя на някаква логика -термостата трябва да е в по студена зона и да играе роля на централен изключвател .Прилагам ги аз но -с термостатите влиая на зонални помпи за всеки етаж ,както и си остава функцията всеки термостат да може да пали горелката .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за стаен термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: