Здравейте, имам бойлер теси 3кВ, 80литра, поне така пише на етикета да дъното на бойлера. Преди няколко дена му направих профилактика, изчистих го от котлен камък, смених меките връзки, невъзвратния клапан, гуменото уплътнение на фланеца и реотана. Когато занесох стария си реотан в специализиран магазин, магазинерът бе убеден че реотана ми е сменян и този който съм извадил не е 3кВ и каза че е 2кВ, изкара ми даже 2 реотана нови и наистина 3кВ реотана от магазина беше 5 пръста по дълъг от моя, а 2-то кВ беше същия на размери. Магазинера каза че по-малкия реотан даже е по-добре за електрониката на бойлера и така взех 2кВ реотан, монтирах го на бойлера, навързах всичко както трябва, терморегулаторът си работи, бойлера влключва и изключва нормално, топли си водата. Обаче невъзвратния клапан капе много докато е реотана е в режим на загряване(преди 4 години пак си направих профилактика, като смених всичко, без реотана, него само го почистих но тогава нямаше капене)чак прави локва в банята. Дали е възможно заради по-слабия реотан да се е удължило времето на режим включено и да ми прави някви мехури и да качва нялагането във водосъдържателя? Със стария реотан за да постигна 60 гаруда вода го държах на втора степен, а сега на първа степепен долу горе успява да ги стиге.
Не е причината в нагревателят. Нормално е да прокапва, но не и прекалено, както описваш.
Натисни палчето няколко пъти и ако продържава пак да ти прави локви, просто го смени! Купи си по скъп, макар, че и това не е гаранция за качество!