Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hoвoceлckи - майстор
Варел съм слагал преди повече от 30 години. Перфектно знам колко е ефикасен. Тогава у нас изобщо не се продаваха слънчеви бойлери (или поне за простосмъртни). Имам няколко уникални нестандартни изработки. Правил съм на доста приятели. Имам и няколко продадени. Искаш евтино, надеждно и хубаво (или лесно)? Работя евтино, бързо и качествено. Можеш да си избиреш до две опции :wink:
lov - майстор
пон юли 20, 2020 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Навивай маркуч на поляната и по черен да е!....и дълъг.
viewtopic.php?f=10&t=49831
Никой нищо не те убеждава. Всеки, рано или късно, открива топлата вода.
Моя варел го свалих наскоро, че 10-11 години седя непотребен на покрива.
Ако го броим за първа инсталация, сега съм на 3та, със съвсем личен опит в изграждането на първата и последната.
Моя си стои още на село. :) Е то селска къща и няма баня. Той и никой не живее там но си го ползвам дори и зимата. Ловувам там. Ама това му е най голямото предимство и тогава най много се ползва.Пълня, бързовара вътре кат се стопли с прибежки през пряспата един душ на бърже и айде на топло до печката. :lol: Няма да го мисля как ще се източва после. :-D
besnia3 - помощник
пон юли 20, 2020 10:15 pmHoвoceлckи написа:
Варел съм слагал преди повече от 30 години. Перфектно знам колко е ефикасен. Тогава у нас изобщо не се продаваха слънчеви бойлери (или поне за простосмъртни). Имам няколко уникални нестандартни изработки. Правил съм на доста приятели. Имам и няколко продадени. Искаш евтино, надеждно и хубаво (или лесно)? Работя евтино, бързо и качествено. Можеш да си избиреш до две опции :wink:
Приеми го така: аз съм на 30 сега, и не съм слагал варел, следователно може би съм по-закъснял, но не искам да прескачам стъпки :partyman:
Все пак за да си го слагал преди 30 вероятно си на повече А? Емиии сега е мой ред да слагам, както и за терморегулатора и фоторелето. Все пак това че ти живееш с по напредничева мисъл не прави останалите старци (или глупаци). Има ли нужда да ти разяснявам че има градове в които цари упадък и живеещите там никога няма да "напреднат" с твойте темпове, това прави ли ги по-нисши хора?
Аз се радвам че обесняваш кое е по-добро и то не от куртоазия а от опит, но трябва да разбереш че може пък да неможем като теб на бързи обороти.

Впрочем темата е за "ключ", поръчах си "от вторите" :? :rolleyes: Може после да пусна нов "Как се спестяват тези 140 лева от стойката" :axe:
Hoвoceлckи - майстор
Младостта не е порок. Мързелът е друга бира. На мен никой не ми е казвал от къде, какъв колектор да си купя. На теб на готово ти сервирахме всякаква информация и идеи. Ти вместо да благодариш ни ругаеш.
Стойката съм си правил сам. За теб - не знам ...
вт юли 21, 2020 12:32 ambesnia3 написа:
...
Впрочем темата е за "ключ", поръчах си "от вторите" :? :rolleyes: Може после да пусна нов "Как се спестяват тези 140 лева от стойката" :axe:
Темата била за ключ!!! Ако и във втората ще обясняваш как да не се дават пари за скъпи профили, по добре недей! Дано си добър с електрожена, флекса и геометрията!
Един съвет как да спестиш от транспорт

https://photos.app.goo.gl/NNvTSzozsCpttYAWA

Демонтаж на старите "системи".

https://photos.app.goo.gl/eXGafaRvwh7RicvH9

Стойка, хидравлика, кабеляци, контролери...всичко беше подготвено, когато дойдоха да ми качат новите колектори. Не, че не можех сам, но щеше да ми отнеме повече време.

Поне половината тръболяци и фитинги са пренесени с по червеното возило. От евтина мед са. Склада магазин е на 7км. Сега да не помислиш, че съм богат! Колата ми е твой набор- Р10е. Почнах го 2014та, имам още съвсем малко да добавя.
С реване и съмнения само няма да стане работата- тряба малко да са стегнеш.
Успех!
besnia3 - помощник
Ахааааа ето още един страхотен пост от Трифон, за което му благодаря. Моя няма да е на покрив и ще ми е по лесно защото плочата ми е на 1.70 от земята (първия етаж е вкопан в земята).
А на другия който сега ме нарича (освен беден нагъл) и мързел, мога да го поздравя за типично българския манталитет с една песен :supz:
Явно това че са сефте пиша тук го е убедило че съм нехранимайко и нищо не правя по цял ден. За това казах че темата е за ключ, понеже не ми се влиза в съревнование... с 2 думи "Неща да си ги мерим" (пък и жената вика че и стига :goodman: ). Както написах в началото - това че не драскам всеки ден да се хваля къде кво съм направил, не значи че съм с ампутирани ръце. Специално за теб ще ти издам една тайна - със жената двамата си санирахме къщето през 2019, 140квадрата 7 метра в най високата част, ееее сега да не кажеш "АаАа колко време ви отне?". Щото кой съм аз да ти обеснявам че като претегляш нещо на една везна, обикновено от тругата стой тежест, А 6000 ЛЕВА ЗА МЕН СА ДОСТА ТЕЖКИ.
Хахааа, самият аз съм още по страхотен, но на това се радва само най близкото ми обкръжение.
Почваш да ма кефиш- чапрашик лапи си ти. Явно и оправен, намирайки се в неблагоприятна среда. Ма то, кой ли не е?!! Даже и милионерски син има от кво да са оплаче.
Късничко си тръгнал по пътя, дето по дъртите го поехме веднага след 20сетте.
Сега вече са връщаме и гъби берем- не питай защо!
Ши са упрайш с пустите колектори, както и с изолацията.
И да са похвалиш!
Сега ако кажа, че тука заключени са само теми на Модератора, че никой да не пипа, може и твоята да заключат. Принципно, от как чета тука- то е Новата Ера на форума, заключени теми май няма. Има преместени повече мнения в рисайкъла.
До тука си просто потребител, та кво отношение си очаквал- идваш, вземаш на готово и с пълна гас. Трябва да си благодарен, че ти се обърна внимание, въпреки настъргването, както и ти се даде.
Ако останеш за по дълго и вземеш та станеш полезен....

Тема "Евтин плосък слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: