• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
съб юли 18, 2020 8:48 ambmahob написа:
Виж сега, не говоря на изуст, мой приятел и комшия е с екоспара, и му помагам да я чисти, в сравнение с моята....... Е доста по бавни и сложно, то от ляво, то от дясно, то отгоре(там е тъпотия щото има метален лиат под който не можеш обереш всичко) то под пепелника (там трябва да легнеш) А плама е едно чекм под кошницата+ревизия фронтални пред теб на две гайки с ушета....... Ти чистил ли си друга за да сравниш :-D
Ако съседа ти е толкова сакат че да му помагаш да си изчисти камината се замисли дали пък да не вземеш да му помагаш и в оправянето на жена му....да не пиша в другата тема за екоспар ако има някой колега с екоспар да ме светне какво и се чисти от страничните капаци за които споменаваш....щото аз на моята модел Алба не виждам какво мога да чистя през тях освен да и забърша праха като от мебел. За основно чистене има един капак зад пепелника и един отгоре ....аз чистя през тези капаци веднъж преди началото на сезона и веднъж по време на сезона АКО преценя че пелетите са лоши и не ми харесва горенето...не агитирам никого за Екоспар и не претендирам че е върха на сладоледа...нито пък че е покупката на живота ми.... напротив опитвам се да съм обективен и да давам достоверна информация с предимства и недостатъци ....а в случая не съм убеден че има много обективност в цитираното мнение...
pavlin83 - специалист
нед юли 19, 2020 5:42 pmsilent написа:
Виж сега, не говоря на изуст, мой приятел и комшия е с екоспара, и му помагам да я чисти, в сравнение с моята....... Е доста по бавни и сложно, то от ляво, то от дясно, то отгоре(там е тъпотия щото има метален лиат под който не можеш обереш всичко) то под пепелника (там трябва да легнеш) А плама е едно чекм под кошницата+ревизия фронтални пред теб на две гайки с ушета....... Ти чистил ли си друга за да сравниш :-D
Ако съседа ти е толкова сакат че да му помагаш да си изчисти камината се замисли дали пък да не вземеш да му помагаш и в оправянето на жена му....да не пиша в другата тема за екоспар ако има някой колега с екоспар да ме светне какво и се чисти от страничните капаци за които споменаваш....щото аз на моята модел Алба не виждам какво мога да чистя през тях освен да и забърша праха като от мебел. За основно чистене има един капак зад пепелника и един отгоре ....аз чистя през тези капаци веднъж преди началото на сезона и веднъж по време на сезона АКО преценя че пелетите са лоши и не ми харесва горенето...не агитирам никого за Екоспар и не претендирам че е върха на сладоледа...нито пък че е покупката на живота ми.... напротив опитвам се да съм обективен и да давам достоверна информация с предимства и недостатъци ....а в случая не съм убеден че има много обективност в цитираното мнение...
Точно =D>
bmahob - майстор
нед юли 19, 2020 5:42 pmsilent написа:
Това как и защо помагам, не е твоя работа и това за жената показва нивото на тъпотията ти! А това колко е обективно мнението ми хората с опит на чистене на ПОВЕЧЕ от една камина го оставям.
Бъдвте прости.... Опа здрави
silent - майстор
Шегувам се бе байно....хубав ден и на теб....
Иван Колев - напреднал
Момчета тамън нагласях покупката и монтажа на комото и оп канализацийката ме изненада. Наложи се копане и монтиране на обратна клапа и с това се занимавам тия дни, даже още не съм доизградил шахтата. Та тук до дни ще се заема с покупката на каминката и после ще споделя мнение.
filmatoplo - майстор
:wink: Ей изтърва промоцията на Грейко ,нищо и Алфата е добра.
bmahob - майстор
вт юли 21, 2020 10:04 amfilmatoplo написа:
:wink: Ей изтърва промоцията на Грейко ,нищо и Алфата е добра.
Произнесено от тебе си е похвала :-D Инак не е лошо акщо имаш възможност за извод за свеж въздух, аз тъй я кюфкам моята с едно ф50 до отвън, тамън ми е по спокойно ако нещо тюфне
Каквато и да е камината, пресостата да е чист, инак топло няма.
Тюфкането и кюфкането са от калпави настройки, а от скоро знаем- и от калпав ток. При наличие на UPS, такива ядове няма, както и други отлипсват.
Е, и да е включен.
bmahob - майстор
Тюфкането се получава и като те домързи 10дни да не отваряш камината и се затлачи кошницата. Или жената и свършат пелетите, угасне камината с аларама, докато чисти финално свлекът се и паднат и при повторно пален кюфне :-D Инак като я настроиш пей сърце! Комшията прекара 4тона за Екоспара ша има топло
Иван Колев - напреднал
Здравейте момчета, от вчера вече и аз се пелетезирах :supz: Както казах и преди каминката е Алфа плам Комо 15. Монтирах и термоглави като един радиатор го оставих без. Сега остава да взема и пелетки ама вече след морето. Настройката ще ми я правят октомври като застудее малко сега е само вързана дане ми стои празна системката. Днес чакам да вземат и Притито с помпата, та да избия малко за пелетките :-D :-D :-D. Тва е за сега Весело ЛЯТООО
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Дилема за пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: