Най - вълнуващия въпрос зимно време.
angelkitov - специалист
Здравейте,
Моля за мнение кое от двете котлета да избера за апартамент 80кв.м.
Bosch Condens 2300iW или
Viessmann Vitodens 100
Като разликата в цената е 450лв. Какви са + и -

Много благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Не разбрах каква ти е дилемата
angelkitov - специалист
съб юли 25, 2020 10:09 amLazarGanev написа:
Не разбрах каква ти е дилемата
Ами кое от двете котлета да избера. :?
Ами сигурно си чел и за двете и имаш някакво мнение?
angelkitov - специалист
съб юли 25, 2020 10:38 amLazarGanev написа:
Ами сигурно си чел и за двете и имаш някакво мнение?
Нямам опит за това питам за съвет. Знам, че Боша е произведен в Турция, а Висмана в Германия. Чувал съм че Боша има по-претенциозен филтър. Вие бихте ли дали мнение моля?
Какъв е тоя претенциозен филтър, дето го има Боша?
съб юли 25, 2020 11:12 amLazarGanev написа:
Какъв е тоя претенциозен филтър, дето го има Боша?
И на мен това ми стана интересно
Аман от безхаберни търговци
съб юли 25, 2020 10:54 amangelkitov написа:
Знам, че Боша е произведен в Турция, а Висмана в Германия.
Боша е асемблиран в най-скоро модернизирания и роботизиран завод на Бош - този в Маниса, който само за 2018г беше произвел 1 милион котела, за 2019 не съм гледал статистика. Асемблирането е от същите компоненти, които се ползват в заводите в Германия, Англия, Франция и т.н. В Маниса се произвеждат пластинчатите топлообменници за цялата фирма и не се налага да се купуват от външни фирми, което оказва положителна роля върху крайната цена. Произвеждат се и ламарините на корпуса, но както казах - от роботи. Бил съм там и говоря от лични впечатления. И в Турция, и в Германия на поточната линия е Хасан, а не Ханс. Така че мястото, където се намира завода да не го смятаме за предимство или недостатък. Някакво друго предимство на Витоденс 100 споменаха ли ти? :cool:
Последна промяна от LazarGanev на нед юли 26, 2020 2:51 am, променено общо 1 път.
angelkitov - специалист
Ще говоря с търговеца пак и ще дам допълнително инфо, благодаря за отговора по-горе!
нед юли 26, 2020 1:55 amLazarGanev написа:
Аман от безхаберни търговци
съб юли 25, 2020 10:54 amangelkitov написа:
Знам, че Боша е произведен в Турция, а Висмана в Германия.
Боша е асемблиран в най-скоро модернизирания и роботизиран завод на Бош - този в Маниса, който само за 2018г беше произвел 1 милион котела, за 2019 не съм гледал статистика. Асемблирането е от същите компоненти, които се ползват в заводите в Германия, Англия, Франция и т.н. В Маниса се произвеждат пластинчатите топлообменници за цялата фирма и не се налага да се купуват от външни фирми, което оказва положителна роля върху крайната цена. Произвеждат се и ламарините на корпуса, но както казах - от роботи. Бил съм там и говоря от лични впечатления. И в Турция, и в Германия на поточната линия е Хасан, а не Ханс. Така че мястото, където се намира завода да не го смятаме за предимство или недостатък. Някакво друго предимство на Витоденс 100 споменаха ли ти? :cool:
Каквото и да говориш, ти няма как да го убедиш, а и няма смисъл. Той, особено ако е и сервиз на продадената техника, се е специализирал за работа с Висман ( в което няма лошо), но не е достойно да ползва толкова плитки методи на убеждение. Просто приеми, че той е твоят дилър на Висман и ако си от малък град и нямаш голям избор от представители на различни марки, то по-добре да съобразиш избора си спрямо наличните сервизи. Отдавна мина времето на пенкилерите от рода на "ша ти сложим Бате каквато марка искаш" :) . Та ако няма добър сервиз на Бош в района, няма какво да се натискаш за тази марка. Но щом си решил да говориш с него, накарай го да изброи някои чисто технически предимства на Вотоденс 100, че аз не се сещам нито едно :cool:

Тема "Bosch Condens 2300iW или Viessmann Vitodens 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: