Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
burkov - специалист
Бетонната билна греда е около 25х25х550. Казвам бетонна, но си има желязо, лошото е че не знам какво.
Сега се уговорихме с тях да вържат пояса за фротнтоните със стоманобетон.

За избора, ами подведох се по много добрите отзиви, гледах и снимки на нови покриви и за това.
Избрах ги от сайта майка на форума. Няма да казвам още кои са, да видим как ще приключи всичко.
MamaMy - майстор
Сайта не е майка, а зла мащеха. Осиновиха ни с рушвет :-D
BLUEPUPIL - майстор
пет юли 24, 2020 3:05 pmburkov написа:
Бетонната билна греда е около 25х25х550.
Много е плитка, ако на тези
550см няма междинен поп;
минимума е h=40см.

Първо трябва да се реши този
въпрос и чак тогава да се върви
нанякъде.
burkov - специалист
Такааа, след известно мислене и чудене, решихме да укрепим цялата къща отвън. Това което ми предлагат е копаене по периметъра на къщата на 60см дълбоко и 25 сантиметра широко, отливане на греда и по три колони от двете страни на къщата 25х25 и отгоре пояс, захванат за плочата.

Дължината е 7 метра широчината е 6.
Какво ви е мнението за това и дали ще е достатъчно?
шоп - майстор
съб юли 25, 2020 11:54 amburkov написа:
Такааа, след известно мислене и чудене, решихме да укрепим цялата къща отвън.
Чакай малко. Ти от един проблемен покрив се хвърли в цялостно укрепване на къщата и още една 10-20 хил. лв отгоре.

Къщата е от бетон, което ти не спомена отначало, а доста по-късно. Нямаш пукнатини по стени и основи или поне не си ги споменал.
Защо се хвърляш сам в още по-дълбоки води?

Досега не си казал какво ще е покривното покритие? Ако имаш един лек метален покрив всичко може да се оправи лесно.
Моята къща е също със стоманобетонна билна греда със сечение 25х25см и дълга 11м
Подпряна е в средата със стоманобетонен поп ( колона ) 25х25см
Къщата е въведена в експлоатация 1981г. Почти 40 год беше с керемиди и проблеми не е имало. Няма как и да има, при положение, че има къщи с дървени билни греди 12х12см
Стоманобетонна греда 25х40 см е меко казано пресилено според мен. Много къщи нямат такива основи:-)
burkov - специалист
Пукнатини няма по къщата. Строена изцяло от бетон и бутобетон. Има железа в стените но не знам колко са. Колони са пускани в последствие вътре две и една отвън, защото са декофрирали рано и е провиснала плочата.
Всичко това е преди 30г.
Гредата я премерих точно 480 см светло и 20х20 см.

Сега за укрепването на надзида, го вързаха с фронтоните с желязо и бетон и допълнително в двата края ще отлеят по една малка вътрешна колонка и ще я хванат странично за стената и надзида с желязо.

Покрива до сега беше с иглолистни кръгли греди, отгоре дъски, osb и битумни керемиди.

Сега е греди 8х12, ламперия, мембрана, двойна скара и керемиди лево. Дават им около 3 кила на бройка. Като цяло все още е сравнително стръмен покрива, но и сняг в района няма много.
шоп - майстор
Ако си купил вече керемидите е едно.
Друго е, ако още не си ги купил и помислиш за лек метален фалцов покрив.
Лично за мен метален фалцов покрив е номер 1, защото няма нито един винт и пробив в метала.
У нас не можах да се преборя с жената и минахме на метални керемиди като компромис.

Има хубави и евтини ЛТ цветни ламарини, ина и термопанели, където колегата "Чираче" ги обожава, а аз също ги препоръчвам ако са с пълнеж вата.
burkov - специалист
На обекта са вече. И аз мислих за метални, виках фирма и за термопанел,но никой не пожела да изпълни целия проект. Един да прави конструкция, друг да прави отгоре, аз нямам времето просто да съм всяка седмица тук.
Hoвoceлckи - майстор
съб юли 25, 2020 3:29 pmburkov написа:
Строена изцяло от бетон и бутобетон ...
Малко в страни ... Сигурен ли си, че не е сгур-бетон? Преди 30-ина години беше популярен. Рехав ... На 8 колички сгурия се слагаше 1чувал (50кг) цимент.
burkov - специалист
Тъста така твърди, има бая камънак в стените.
Но за цимента и тук сигурно е поспестени.

Тема "Нов покрив, проблемна конструкция???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: