• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
чет юли 16, 2020 10:26 amАл_ написа:

Става дума за помещение 8х4.5 м.
Моето предложение е за метална конструкция и термопанели. Необходими са само 7 броя столици 100х50х4 с дължина 6м. и 6 броя термопанели с дължина по 9,5 м. Ребра не са необходими. Минималния наклон е 4см/м. По този начин през лятото ще е по-хладно в гаража, а през зимата ще е по-топло. И забравяш за всякакви ремонти и течове.
gogo7777 - майстор
Към Руди:
Мисля, че профили с перо 100мм и стена 4мм през 60см е прекалено здраво за тази конструкция. Аз бих се доверил на 60х30х3 като 7-ма, 8-ма и 9-та греда (според твоята скица) са с по два профила заварени един до друг с прекъснат шев.
Ще се спести значително от към мангизи :wink:
шоп - майстор
нед юли 19, 2020 7:35 amЧираче написа:

Става дума за помещение 8х4.5 м.
Моето предложение е за метална конструкция и термопанели. Необходими са само 7 броя столици 100х50х4 с дължина 6м. и 6 броя термопанели с дължина по 9,5 м. Ребра не са необходими. Минималния наклон е 4см/м. По този начин през лятото ще е по-хладно в гаража, а през зимата ще е по-топло. И забравяш за всякакви ремонти и течове.
+1 това е оптималното решение за гараж, склад, работилница, барака и т.н.

Още не съм виждал на живо, но има и термопанели на които горната страна е цветна метална керемида. Ако пълнежа е от каменна вата е оптимално и за къща.
BLUEPUPIL - майстор
Спрял съм се на вариант едноскатен покрив с метални керемиди.
Под металните керемиди, подобна
ли ще бъде дървената скара?

Прикачен файл:
00006.png
Ал_ - специалист
Благодаря на всички за мненията - давате ми много за размисъл.
schuldiner, питам точно защото не ми е ясно, а едно, че ми е интересно, второ, че искам да добия някаква представа.
BLUEPUPIL, няма да го правя аз, но предполагам, че така ще го направят. То ако се спра на варианта с дърво отсега си мисля ребрата да останат открити и видими откъм помещението, върху тях някакви дъски, а оттам нагоре скари, контраскари и каквото е нужно, или както там се прави. Това е възможен вариант, нали?
Тъкмо ако ме изгони жената с кеф да спя в гаража
schuldiner - майстор
Ами ний тези неща си ги дъвчем от доста време. Примерно тук viewtopic.php?f=29&t=64362&hilit=%D1%84 ... 0%BC%D0%B0
Ама всичко е разпиляно във времето и по подфорумите.
BLUEPUPIL - майстор
Ще има ли топлоизолация или
после ще му мислиш?

Колоните 6 броя ли са?

Двете средни колони вързани
ли са една с друга в основите?
Ал_ - специалист
Предпочитам всичко да се прави наведнъж, та направо и изолацията.
Да, 6 колони са, не можах да се свържа с човека, който го е правил, та не мога да отговоря дали средните колони са свързани.
BLUEPUPIL - майстор
1..Свързваш двете средни колони,
напряко със ст. бет. греда; или
изливаш дублиращи колони,
отвътре;

2..Пускаш на дългата страна 2бр.
стоманени столици по 8м (2х4м)
общо 4бр.х4м през 1.5м (3х1.5=4.5м);

3..Дървени ребра за L=1.5м.
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за смяна на покрив на гараж" | Включи се в дискусията: