Ел. инструментите. Консумативи.
mitkofendera - специалист
някой може ли да сподели впечатления към днешна дата от модела?
mitko64 - майстор
В събота купих модела 1500В2 и рекох да реанимирам темата. Взех я от Пернишкия Лидл и имаше поне десетина бройки, явно Парксайд манията е на отшумяване. Пробвах я на смучене на трици от абрихт, включване с ръчен циркуляр и зеге и се представи добре, но ме съмнява да се пребори с прахоляците от канална фреза. Иначе много добра сглобка, много аксесоари и екстри за тези 150лв. Много добро впечатление ми направи телескопичната тръба- от неръждавейка и дългият и дебел захранващ кабел. Имам питане как е със закупуването на допълнителните филтри и торби- само в сервиза ли се продават и дали става нещо от други марки, примерно Sparky.
Chefo77 - майстор
За торбички иди в някое представителство на Тони или Нитек и виж по размер какво би ти станало на прахосмукачката. Аз съм с WD 3200 на Керхер и предполагам една като за моята ще ти пасне идеално - моделът по каталога на Тони е КА 22. Оригиналните за WD 3200 са 4 лева на брой ( :shock: :shock: ), на Тони 3 броя са на цена 5 или 6 лева, а 5 броя в грозна опаковка - на 7 лева.
Също така ако ще чистиш повечко подове, можеш да "облагородиш" прахосмукачката с циклонна система на Самсунг или Елит. Аз на моята съм си сложил такава на Самсунг, 15-ина лева е, няма толкова интелигентна добавка към една прахосмукачка. Сменям торбичката на около 2 седмици, докато за това време изхърлям сигурно 60-70 килограма отпадък (преди монтажа, след монтажа) от циклона...
И честито за покупката!
caribi - специалист
А откъде може да закупя циклонна система към прахосмукачката? Целта на циклонната система е да не се ползват торбички за прахосмукачки или за да се подобри работата на прахосмукачката?
Chefo77 - майстор
Моята я взех от Техномаркет. Представлява ето такова нещо:

http://www.elite.bg/bg/products/506-%D0 ... tc001.html

Само че, както казах, моята е на Самсунг, за диаметър на тръбата 35 мм.
Функцията И е да събира по-едрия отпадък преди да стигне до торбичката. Нито се изключва торбичката, нито се улеснява работата на прахосмукачката. Просто ти намалява разходите за торби. И то с много.

Ето го и в ТМ:

http://www.technomarket.bg/products/09003406
mitko64 - майстор
Благодаря за съветите! Имам такъв циклон Самсунг и върши чудесна работа с домашната прахосмукачка, но за трици едва ли е подходящ- трябва да се сваля и празни сигурно през 10 секунди, но ще пробвам. Допустимо ли е да се бръмчи само с нагънатия филтър?
Chefo77 - майстор
mitko64 написа:
Благодаря за съветите! Имам такъв циклон Самсунг и върши чудесна работа с домашната прахосмукачка, но за трици едва ли е подходящ- трябва да се сваля и празни сигурно през 10 секунди, но ще пробвам. Допустимо ли е да се бръмчи само с нагънатия филтър?
Само с нагънатия филтър (ако имаш предвид този на мотора) - категорично не! Ще повредиш прахосмукачката.
А иначе за триците ... виж какво работя :) Особено за дървените трици това е адски подходящо приспособление. Защото са обемни, леки и с достатъчно големи размери да се задържат, но и остри за да скъсат торбата.
Ти си решаваш, най-малкото сложи домашния циклон на ЛИДЛ-ската прахосмукачка и ще прецениш. Вече 2 години ползвам моя за работната прахосмукачка (от които повече от година и половина на Керхера, преди това на едно умрЕло Деу) и се родих!
А ако ;прахосмукачката ще е стационарна, ако искаш, можеш да модифицираш тялото на филтъра с някаква метална тръба, затворена в долния край - да е по-голяма от оригиналната съдинка и да се пълни по-бавно. Само трябва да направиш закопчалките. Но ефектът ще намалее.
bigdragon - майстор
Shkogi написа:
Ха, ха! Ами то в Лидъл можеш да си купиш инструмент само с "тяхната" марка - Parkside. Фактически обаче е производство на Grizzly. Нямам книжката, защото недобросъвестен "гражданин" както писах, я е гепил, а от магазина няма как да ми дадат книжка - тез прахосмукачки са се свършили първите 5 минути след отварянето.

Въпросът беше към щастливец, който е успял да си я закупи :partyman: . Търсих навсякъде в интернет, но не успях да намеря ръководството. Гледам, на контейнера има два отвора - един долу, другия горе - кой е за водата ? Вътре има един филтър като на кола, а отделно хартиена торбичка - сигурно за сухото почистване. За пръв път виждам такава прахосмукачка...

Аз досега съм си купил няколко инструмента техни и съм много доволен - не са за професионална употреба, но са класи над einhel.

P.S. ето тук можете да я видите... http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _10532.htm
Я виж тук дали няма да намериш нещо:
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... age&page=1

Ако беше написал модела, помощта можеше да е по-конкретна...
nakatasan - специалист
Здравейте, бихте ли споделили впечатления от прахосмукачката Parkside? Струва ли си парите? Идната седмица ще пускат такъв артикул от лидъл. И се чудя дали си струва парите. Харесва ми, че е с голям обем и има контакт на корпуса. Филтри от къде могат да се закупят?
Поздрави
sstefanov - майстор
Още един археолог, който изравя теми на по 8 години.
Имам такава прахосмукачка, харесва ми, а хартиени филтри си купувам от Лидъл
Другите са обсъждани тук много пъти.

Тема "Купихте ли си промишлена прахосмукачка от Лидъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: